26.8.09

Βαλλόμεθα;

Κάποιος καίει την Ελλάδα για να ρίξει την Νέα Δημοκρατία; Ο γνωστός/άγνωστος όπλισε τους ταραξίες της Σκουφά; Έκαψε την Αθήνα τον Δεκέμβρη και μείωσε το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων; Υπάρχει σχέδιο υποδούλωσης του λαού μας, ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή ανθίσταται και για αυτό βιώνουμε τις συνέπειες; Συνέπειες που δεν βιώναμε όσο κυβερνούσε ο συνεργαζόμενος, "Αρχιερέας της Διαπλοκής" που έβαλε την χώρα στην ΟΝΕ και την Ευρωζώνη, έκανε Ολυμπιακούς Αγώνες και έκανε το Κυπριακό (από διακρατικό) Ευρωπαϊκό πρόβλημα;

Αυτά και άλλα ακούω συχνά και διαβάζω συχνότερα.
Η απορία μου είναι μία: ποια ήταν η εκχώρηση που έκανε ο "Αρχιερέας Σημίτης" με αντάλλαγμα την προσωρινή ευμάρεια της πρωθυπουργίας του, αφού οι ΔΕΚΟ, οι κρατικές εκτάσεις, τα Ολυμπιακά ακίνητα και οι συντάξεις (ομόλογα) εκχωρήθηκαν/πωλήθηκαν/εκλάπησαν κατά την διακυβέρνηση του "αντιστασιακού" Καραμανλή, με υπουργικές αποφάσεις.
Τι ανταλλάγματα προσέφερε ο Σημίτης στους διεθνείς γνωστούς/αγνώστους, που δεν έδωσε η σημερινή κυβέρνηση; Αυτό το ερώτημα αν αντιστραφεί έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Από όσο διαβάζω, ακόμα αγοράζουμε οπλικά συστήματα από τους ίδιους (υποθέτω μέσω των ίδιων), έχουμε τα εδάφη που είχαμε κλπ... Απ την άλλη...
Δεν έχουμε εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια (βλέπε εγκληματικότητα, μετανάστευση, παραβιάσεις Τούρκων).
Δεν έχουμε επενδύσεις αφού αποχωρούν και οι υπάρχουσες πολυεθνικές, ενώ ότι πρόγραμμα υπάρχει στην ΕΕ (ακόμα και για προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων, με έγκριση από το 2005!) δεν απορροφούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι για σειρά ετών μετά το 2004 δεν είχαμε καν τον απαιτούμενο μηχανισμό πιστοποίησης δημοσίων έργων (εφόσον ουδείς ασχολήθηκε να προκηρύξει νέο διαγωνισμό) για να μπορούμε να διεκδικήσουμε νέα κονδύλια από την ΕΕ.
Δεν έχουμε δικαιοσύνη: είμαστε από τους πρώτους στις άδικες και μακρύτερες προφυλακίσεις στο κόσμο, ενώ συνεχίζουμε να καταργούμε κάθε προσπάθεια αποκέντρωσης (και άρα ανεξαρτητοποίησης) των μηχανισμών/θεσμών.

Έχουμε όμως μια σταθερή τριανδρία, που τα τελευταία 5+ χρόνια έχει αναλάβει την τύχη της χώρας. Αυτή η 3ανδρεία και οι δορυφόροι της υποσχέθηκαν επανίδρυση του κράτους, αξιοκρατία, ευμάρεια, διαφάνεια και δημοκρατία.

Ποιες είναι οι ενδείξεις που βαρύνουν υπέρ ενός σεναρίου αποσταθεροποίησης της χώρας με κύριο στόχο τον κ. Καραμανλή πέραν του συνδρόμου καταδίωξης που έχουμε σαν λαός, και ποιες αυτές που δείχνουν απλή και παντελή αποτυχία της τριανδρίας και των κλακαδόρων τους; Ερώτηση κάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate