23.3.16

«Αν ακούς στο όνομα Μοχάμετ δεν είσαι Γάλλος»** Σώτη;


Η φωτογραφία είναι από την Ειδομένη
και την πήρα από το facebook του Μάριου Λόλου

Η Σώτη Τριανταφύλλου γράφει σε άρθρο της στο Liberal.gr: «Όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές στον δημόσιο διάλογο, η επίθεση αυτή εναντίον της Δύσης έχει μια σειρά αιτίες: μερικές σχετίζονται με τη φύση του Ισλάμ, άλλες με το πώς η δυτική κοινωνία απέτυχε στην ένταξη, πολύ περισσότερο στην αφομοίωση, των μουσουλμάνων μεταναστών.»

και συμπληρώνει:

«πρόκειται για κατακτητικό και καταστροφικό πόλεμο: Τι θέλουν επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι; Η απάντηση είναι απλή και, μαζί, σύνθετη: έχουν ένα ουτοπικό – για μας δυστοπικό – όραμα, μια «τέλεια», οικουμενική, κοινωνία που θα λειτουργεί σύμφωνα με το Κοράνι και τη Σαρία. Για το Ισλάμ δεν αρκεί να εφαρμόζεται το Κοράνι και η Σαρία σε ένα κομμάτι του κόσμου: πρέπει, σύμφωνα με τις προσταγές του Αλλάχ, να υποταχθούν στον ισλαμικό νόμο όλοι οι άπιστοι –αλλιώς, πρέπει να πεθάνουν.» ... «η ισλαμική θεμελιοκρατία επετείνεται»...

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά: όλες οι θρησκείες επιθυμούν τη διάδοση τους. Στην περίπτωση των Καθολικών, που γίνεται συστηματικά μέσω εμπλοκής στην εκπαίδευση και περίθαλψη, πέρα από τα Κατηχητικά, υπήρξαν χιλιάδες κρουσμάτων παιδεραστίας που συγκαλύφτηκαν από την Καθολική Εκκλησία. Μιλάμε για θεσμική ανοχή και συγκάλυψη που έφτανε μέχρι το Βατικανό. Να τους διώξουμε από την Ευρώπη; Να βομβαρδίσουμε το Βατικανό;

Για τους Χριστιανοδημοκράτες Ευρωπαίους επίσης «έχουν ένα ουτοπικό – για μας δυστοπικό – όραμα, μια ‘τέλεια’, οικουμενική, κοινωνία που θα λειτουργεί σύμφωνα με...» τις διδασκαλίες της Καινής Διαθήκης που βρίθει τερατολογιών. Να τους διώξουμε και αυτούς; Να πάρουμε δυο φράσεις για τον αφορισμό ή τον εξορκισμό και την Κόλαση και να τους χαρακτηρίσουμε;

Εδώ είναι και το βασικό ατόπημα, ως ολίσθημα μισαλλοδοξίας, της κ. Τριανταφύλλου, στην τεχνηέντως παρερμηνεία αποσπάσματος του Κορανίου που εκμεταλλεύονται οι πάσης φύσης Τζιχαντιστές, και ειδικά αυτοί του ISIS: πως το Κοράνι τάχα απαιτεί τον θάνατο τον άπιστων. 

Καταρχήν, το ISIS κατακρεουργεί και πιστούς του Κορανίου, άρα δεν είναι το Κοράνι το κριτήριο του, αλλά το Ισλαμικό Κράτος που επιχειρεί να δημιουργήσει κατακτώντας εδάφη κρατών γύρω από το Ιράκ και την Συρία. Μουσουλμάνοι το σκάνε με βάρκες και θαλασσοπνίγονται για να φτάσουν στην Ευρώπη - για να επιζήσουν. 

Το σχετικό απόσπασμα του Κορανίου, χρησιμοποιείται μόνο από δυτικούς μισαλλόδοξους και εξτρεμιστές που αμφότεροι επιχειρούν να προσδώσουν νομιμοποίηση σε δικές τους ιδέες ή πράξεις. Από τον Βασιλιά της Ιορδανίας στο «Μήνυμα από το Αμμάν», μέχρι τον τελευταίο μουφτή, διδάσκεται η Αγάπη και η συνύπαρξη μέσα από το Κοράνι. Συνύπαρξης πολιτισμών που υπήρχε στην περιοχή για αιώνες. Όχι το μίσος. Το μίσος δεν ήταν ποτέ θρησκευτικό, αλλά πολιτικό - όπως είναι και το ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει η Δύση σήμερα, μαζί με τους συνανθρώπους μας από το Νότο και την Ανατολή. Εκτός αν θέλουμε να κάνουμε αναλύσεις από την εποχή των Σταυροφοριών και πίσω, οπότε μάλλον θα χάσουμε πάλι: οι Χριστιανοί ήταν χειρότεροι.

Όσο για την Σαρία, προτείνω μία επίσκεψη στις γειτονιές της Νέας Υόρκης και τα «δικαστήρια» των Ορθόδοξων Εβραίων. Να τους διώξουμε και αυτούς...

Η βασική θέση της συγγραφέως είναι πως όσοι θέλουν να έρθουν στη Δύση, πρέπει να σβήσουν με κάποιο τρόπο την δική τους ταυτότητα - όχι να την βάλουν δίπλα στις άλλες που υπάρχουν στην κοινωνία μας. Πως πρέπει να «αφομοιωθούν», αντί να ενταχθούν - ένα είδος πραγματικού και όχι πια κινηματογραφικού Total Recall που θα διαγράψει ταυτότητα και μνήμη. Που θα απαλείψει την προσωπικότητα.

Η Ευρώπη δεν ζήτησε ποτέ την απαλοιφή δογμάτων, όπως στρεβλά γράφει η Σ.Τ . - κάθε άλλο. Έκανε όρο την ανεξιθρησκεία στα εδάφη της, επιβάλλοντας την ομαλή συνύπαρξη τους. Για όσους είδαν την πρόσφατη ομιλία του νέου Καναδού Πρωθυπουργού Justin Trudeau για τον «εορτασμό» διαφορετικών πολιτισμών στα σχολεία, θα είδε τι σημαίνει η πολυπολιτισμικότητα στην πράξη, όταν η πολιτική θέση δεν είναι φοβική ή εχθρική. Όταν η πολιτική δεν μισεί, δεν διαχωρίζει, αλλά επιλύει και ενώνει. Κανένας πλουραλισμός δεν καταστρέφεται, αλλά εμπεδώνεται μέσα από την πολυπολιτισμικότητα και μάλλον αυτό είναι που ενοχλεί. Δεν είναι πλουραλισμός το να τρως Τάι ή Βιετναμέζικο Σώτη. Πλουραλισμός είναι να έχεις ινδικής καταγωγής υπουργό Άμυνας, στον Καναδά. 


Σε ό,τι αφορά στο επιχείρημα της για τον σεβασμό στο νόμο, ισχύει ήδη σε όλα τα κράτη, για όλους, ανεξαρτήτως θρησκείας, φύλου, σεξουαλικότητας, καταγωγής - ανεξαρτήτως «ταυτότητας» του προσώπου. Δεν υπάρχει παράδειγμα εξαίρεσης στη βάση ταυτότητας. Όπως και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων. Ειδικά όσα περιγράφονται σε διεθνείς Συνθήκες, με σκοπό να κλειδώσουν την (δυτική) ανθρωπότητα στην πλευρά του ανθρωπισμού και να μην τον αφήσουν να ολισθήσει ποτέ ξανά σε μία νέα Βαϊμάρη αναζήτησης «ενόχων» και όσα ακολούθησαν.

Έτσι, δεν είναι πρόσφυγας ο Σύρος, αλλά όποιος κινδυνεύει στην πατρίδα του, είτε λόγω πολέμου, είτε καθεστώτος. Όποιου η επιβίωση δεν καλύπτεται από το rule of law στον τόπο διαμονής του. Και δεν είναι Γερμανός ή Έλληνας όποιος τους υποδέχεται βάσει των δυνατοτήτων του στη χώρα του, αλλά δυτικός, Ευρωπαίος, του 21ου αιώνα, που σέβεται ό,τι υπέγραψαν οι παππούδες του με την εμπειρία Βαλκανικών και Παγκοσμίων πολέμων, που ξεκίνησαν από ρατσιστική φόρτιση (στη βάση θρησκειών, εθνών, φυλών και συνόρων δηλαδή) και κατέληξαν σε ποταμούς αίματος.

Το νέο κείμενο της κ. Τριανταφύλλου, φορτισμένο χαρακτηρισμούς και ανακρίβειες που δεν στέκουν της Wikipedia - όχι επιστημονικής τεκμηρίωσης - δεν προσφέρει κάτι άλλο πέρα από μια πλαστή επιχειρηματολογία, χωρίς κανένα πραγματικό παράδειγμα πολυπολιτισμικών κοινωνιών, για να χτιστεί μία αντι-Ισλαμική αφήγηση στο φως των νέων θυμάτων του ISIS, στις Βρυξέλλες αυτή τη φορά, μετά από τις εκατοντάδες χιλιάδων νεκρών Μουσουλμάνων στις χώρες κατοικίας ή/και προέλευσης τους.

Κείμενα σαν αυτό, δομούν ένα δυτικό IS, των γραμμάτων για αρχή - το πολιτικό ακολουθεί με την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων και πολιτικών τύπου Τραμπ - στη βάση της θρησκείας και της χώρας καταγωγής.

________


**Ο τίτλος είναι φράση της Σώτης Τριανταφύλλου από το κείμενο της:«Η ανοιχτή κοινωνία αυτοκαταστρέφεται», στο liberal.gr, από το οποίο ζήτησα ανεπιτυχώς να δημοσιεύσει την αντίκρουση μου σε όσα εμφανίζει ως επιχειρήματα στο άρθρο της. Ανεπιτυχώς, γιατί όπως ενημερώθηκα, δεν δημοσιεύονται απαντήσεις εν είδει επιστολής (Αγαπητή Σώτη - Κύριε Διευθυντά κλπ), κάτι που συνηθίζεται αλλού, αλλά μόνο άρθρα 'σε απάντηση'. Σεβαστό.

________


edit: Ευχαριστώ το liberal.gr για την δημοσίευση της απάντησης μου.
http://www.liberal.gr/arthro/38915/forum/2016/isonan-akous-sto-onoma-mochamet-den-eisai-gallossin-soti.html

update: Το Liberal.gr κατέβασε την απάντησή μου στο άρθρο της Σ.Τ. Το ανέβασαν για λίγο, όσο χρειαζόταν για να πουν πως είναι ενημερωτικό και όχι biased/παραταξιακό Μέσο με συγκεκριμένη ατζέντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate