31.7.09

Είναι δίκαιη η έκτακτη εισφορά;

Είναι απρεπής η έκτακτη εισφορά.
Η επιβολή της είναι απόδειξη λανθασμένων πολιτικών την περασμένη 5ετία. Η κυβέρνηση ασχολήθηκε με την επικοινωνία και όχι με την διακυβέρνηση και ιδού το αποτέλεσμα - τα άδεια ταμεία. Απογραφή, διορισμοί, τα δικά τους παιδιά, Βατοπέδι, Ολυμπιακά Ακίνητα, ΟΠΑΠ, επιχορηγήσεις ΥΠΠΟ (Ζαχόπουλος)... η λίστα δεν έχει τέλος.
Βρήκαν έτοιμο ταμείο και ουδείς ασχολήθηκε να το βελτιώσει, ή έστω να το διατηρήσει. Για 5 χρόνια κυβερνούσε το μένος της ΝΔ για την πολυετή παραμονή στην αντιπολίτευση. Και τώρα, προεκλογικά, δεν ξέρουν τι να πουν εφόσον το ταμείον είναι μείον.
Άμοιροι ευθυνών στράφηκαν εναντίον του μέσου πολίτη, συνεχίζοντας την κοινωνικά προκλητική ειδική μεταχείριση του μεγάλου κεφαλαίου, μέσω έκτακτης φορολογίας και λοιπών μέτρων που ανακοινώθηκαν και θα ανακοινωθούν.
Και ως πολίτης επαναλαμβάνω την ερώτηση του ΓΑΠ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;
Εργα δεν έγιναν. Η Υγεία, η Παιδεία, η Άμυνα και η εσωτερική ασφάλεια είναι υπό διάλυση. Πως δικαιολογούν τέτοια αύξηση στις δαπάνες και επομένως το έλλειμμα; Αν δεν είναι διαπλεκόμενοι, είναι σίγουρα ανίκανοι.
Και μέχρι να το αναγνωρίσουν, κάνοντας τις απαραίτητες διορθώσεις (αυτό περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο να πάνε σπίτια τους) η έκτακτη εισφορά είναι άδικη, απρεπής και καταχραστική, εφόσον δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι δεν θα πάνε εκεί που πήγαν και τα υπόλοιπα χρήματα μας... στο κενό.

(απάντηση στο ερώτημα της Καθημερινής, αν "Είναι δίκαιη η έκτακτη εισφορά;"
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_17/07/2009_1289009#gnomi )

1 σχόλιο:

KZ είπε...

Την άποψή μου γιά τον γλοιώδη την ξέρεις!

Translate