7.1.10

Σταθερότητα

Ο ΥπΕξ προσπαθεί να προωθήσει λύσεις στα προβλήματα που έχουμε με τους γείτονες μας. Προβλήματα που επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια και λόγω της δειλίας και απροθυμίας της προηγούμενης κυβέρνησης να πάρει πρωτοβουλίες.
Τα ΜΜΕ διαφωνούν - τον ήθελαν εδώ να κρατάει το χέρι του ΥπΟικ.

Ο ΥπΟικ προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τις δαπάνες του Δημοσίου. Προσπαθεί να βρει την απάντηση στο προεκλογικό ερώτημα του ΓΑΠ "που πάνε τα λεφτά". Αν λύσει αυτό το γρίφο, θα μπορέσει να πείσει την ΕΕ, ότι το ΠΣΑ (Πρόγραμμα Σταθερότητας & Ανάπτυξης) δεν είναι μυθιστόρημα αλλά δεσμευτικό έγγραφο πραγματικής δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί. Παραμένει υπέρμαχος της νουβέλας που εκείνη έγραφε τα τελευταία χρόνια. Η λοιπή αντιπολίτευση κράζει διάφορα ακατάληπτα.

Οι υπόλοιποι υπουργοί επιχειρούν να βάλουν σε τάξη όσα τους αφορούν, χωρίς να δημιουργήσουν καινούριες δαπάνες, αλλά αξιοποιώντας τους υπάρχοντες κωδικούς στον προϋπολογισμό.



Η προσπάθεια, τρεις μήνες μετά τις εκλογές και σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν ολοκληρωθούν οι 100 μέρες (από τις προγραμματικές εξαγγελίες), είναι η αποφυγή της κρατικής χρεοκοπίας και η δημιουργία όρων ανάπτυξης.

Όσα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, κόμματα, πολιτικοί και συνδικαλιστές δεν συνδράμουν στην συζήτηση για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων, αλλά αντιπολιτεύονται χάριν ιδίου οφέλους είναι μέρος του Ελληνικού προβλήματος που μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Και μακάρι, όταν ξεμπερδέψουμε και αναστραφεί η πορεία, να τους θυμόμαστε γιατί είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσουν (όπως πάντα) να εμφανιστούν ήρωες και τιμητές.

Έτσι απλά.

1 σχόλιο:

constantinos alexacos είπε...

"...για κάθε πρόβλεψη στο ΠΣΑ ... θα υπάρχει το προσδοκόμενο ποσό αλλά και το χρόνο εφαρμογής του. Το γεγονός είναι απότοκο της καχυποψίας, με την οποία αντιμετωπίζουν ό,τι στοιχείο τους παρουσιάζεται κι όποιο μέτρο τους προτείνεται."

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/01/2010_317113

Translate