21.5.11

Άλλη μία χαμένη ευκαιρία.


"Ο Σαμαράς «αυτοκτονεί» αν συναινέσει", έγραψε ο Γιώργος Δελαστίκ.

Για την ακρίβεια, αυτός ήταν ο τίτλος του ακραία αντιευρωπαϊκού και κλειστοφοβικού άρθρου του. Καμία έκπληξη σε ό,τι με αφορά. Ποτέ μου δεν παρεξήγησα τον κ. Δελαστίκ για προοδευτικό ή για Ευρωπαϊστή.

Η έκπληξη είναι στην αυτοκαταστροφική στάση του κ. Σαμαρά: δεν διδάχτηκε τίποτα από το προηγούμενο 'κλειστό' εγχείρημα του; Αυτό της Πολιτικής Άνοιξης; Η απάντηση μέχρι στιγμής είναι "προφανώς όχι".

Αν είχε μάθει, θα είχε αδράξει την ευκαιρία της συναίνεσης, και θα έθετε έτσι τον ίδιο και το κόμμα του ως τοποτηρητές της διεξόδου μάς από την κρίση. Κάτι σαν την εγχώρια εκδοχή της Τρόικας δηλαδή.
Θα μπορούσε έτσι να ασκεί δριμεία κριτική σε κάθε βήμα, επιβάλλοντας την υλοποίηση του μοναδικού σχεδίου που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας.
Ακόμα κι αν δεν συμφωνεί με τα επιμέρους, δεν μπορεί να μην συμφωνήσει με την λογική. Και η λογική λέει ότι αυτοί είναι οι όροι του μοναδικού δανειστή που μπορούμε να βρούμε εδώ που φτάσαμε.

ΑΝ μπορούσε να ξεφύγει λοιπόν από τους Φαηλικούς Δελαστικισμούς της φαιοκόκκινης αγκύλωσης που δείχνει να τον έχει κυριεύσει, θα εκπλήρωνε άξια τον ρόλο του ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, προβάλλοντας έτσι και το προφίλ του δυνάμει καλύτερου κυβερνήτη. Κι όλα αυτά επωφελείας του κράτους και της χώρας, κι όχι εναντίον μας.

Άλλη μία χαμένη ευκαιρία. Η χώρα θα ανακάμψει και χωρίς αυτόν. Μπορεί να είναι κι αυτό μέρος της λύσης. Ήρθε άλλωστε η ώρα να αναδειχθούν πολιτικοί που δεν θα έχουν μία θηλιά στο λαιμό αγκιστρωμένη σε ένα θολό συντηρητικό παρελθόν, αλλά ανθρώπων τολμηρών με πραγματικό όραμα τόσο για τον χώρο τους, όσο και για την Δημοκρατία μας.

Άλλη μία χαμένη ευκαιρία κ. Σαμαρά, με την επιφύλαξη για τις αποφάσεις σας της ερχόμενης Τρίτης, αλλά και δεν έχω πολλές ελπίδες. Η αυτοπαγίδευση σας με το Ζάππειο ΙΙ, όσο και ο κατά κόρο αντιμνημονιακός λόγος, τόσο ο δικός σας όσο και των ΜΜΕ που σας στηρίζουν, δεν μου αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Μπορεί τελικά να έχει μερικώς δίκιο στον τίτλο του άρθρου του ο κ. Δελαστίκ, αν και του διέφυγε ότι πρόκειται τελικά για ενδεχόμενο 'ρουά ματ'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate