30.5.11

Ο Εθνικός Προμηθευτής κι η αγανάκτηση


Ξέρεις τι κάνεις;
Ξέρεις για τι κατέβηκες;
Ξέρεις που θα πάει;

Είναι δεκτό να μην ξέρεις την απάντηση σε καμία από τις παραπάνω ερωτήσεις. Στον βαθμό που δεν προκαλείς χαοτικές ή δόλια ελεγχόμενες εξελίξεις.

Από την άλλη πλευρά γιατί να κατέβεις αν δεν πρόκειται να φέρεις αλλαγή; Κι αυτό δεκτό. Για να φέρεις όμως την θεμιτή αλλαγή, πρέπει να απαντήσεις τις παραπάνω ερωτήσεις. Κι αυτό είναι δύσκολο Αγανακτισμένε.

Ευτυχώς αυτή τη φορά τα κανάλια και ο Τύπος σε διαβεβαίωσαν ότι η συγκέντρωση θα είναι ειρηνική, χωρίς καπελώματα· πολίτες εν δράσει, για το αύριο των παιδιών μας. Τα ΜΜΕ που δεν κατάλαβαν τι έγινε στην Κερατέα, ή γιατί ήταν ο Ηλιόπουλος στην φυλακή του Δένδια πέρα από κάθε εύλογο διάστημα προφυλάκισης, ή τα ΜΜΕ που "δεν κατάλαβαν" ποιος σκότωσε τον Γρηγορόπουλο μέχρι να το καταλάβουν όλοι οι άλλοι από πηγές κοινωνικής δικτύωσης...

Πρόσεχε Αγανακτισμένε μου. Το παιχνίδι είναι ακόμα σικέ.

Μία ιστορία για παιδιά: Ο Εθνικός προμηθευτής, ναι αυτός ο κρατικοδίαιτος, έμαθε ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει όπως παλιά. Έμαθε ότι οι κανόνες θα αλλάξουν ελέω χρεοκοπίας μας και παρέμβασης Ευρωπαϊκών εταίρων με τα χρήματα των ασφαλισμένων, των φορολογούμενων και των τραπεζών τους. Ομοίως και του ΔΝΤ, με χρήματα που καταθέτουν ετησίως όλα τα κράτη που συμμετέχουν σε αυτό, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, για τα οποία υπάρχει λογοδοσία - δεν είναι Ελλαδάρα εκεί δηλαδή.

Εσύ λοιπόν τι θα έκανες στην θέση του; Θα έμενες με τα χέρια σταυρωμένα; Θα έλεγες "οκ ό,τι φάγαμε, φάγαμε, πάμε με κανόνες τώρα"; Δε νομίζω Τάκη...

Τα ΜΜΕ (του) στην Ελλάδα ανέκαθεν αξιολογούνταν σε "επιρροή", ποτέ σε φύλλα ή οικονομικά αποτελέσματα. Τι ποιο λογικό από το να καπελώσεις την "αγανάκτηση που εν μέρει προκάλεσες μέσα από αδιαφανείς σχέσεις διαπλοκής; Ομοίως κι ο κρατικοδίαιτος πολιτικάντης, αυτός που μέχρι σήμερα ζούσε επίσης από κρατικό χρήμα. Κι ο δημοσιογράφος, κι ο ... . Τα ξέρεις.

Η μάζα που δημιουργήθηκε στην Πλατεία έχει 'Πατριώτες' και ρομαντικούς. Έχει μεταρρυθμιστές και συνδικάλες. Έχει μισθωτούς και φοροφυγάδες. Έχει πολιτικοποιημένους και πολιτικάντηδες.
Και πρέπει αγανακτισμένε μου να πάρεις μέσα σε μερικές ώρες αποφάσεις που δεν πήρες μέσα σε μια ζωή ολάκερη. Ξαφνικά.

Δεν έχω συμβουλές. Μόνο μία παράκληση: πρόσεχε τι θα ζητήσεις. Εσύ, κανένας άλλος. Και μετά δες και το πως θα το πάρεις. Γιατί ο διάολος ήταν πάντα στις λεπτομέρειες.



σχετικά:

4 σχόλια:

Κύριλλος Βοημός είπε...

κε Αλεξάκο το παιχνίδι δεν είναι καθόλου σικέ. Οι πολίτες θέλουν να ερωτηθούν για τα μελλοντικά πολιτικά τεκταινόμενα και θα ερωτηθούν.

Έχουν δίκιο, σε αντίθεση με τα γραφόμενά σας σε προηγούμενες αναρτήσεις, όσοι λένε πως η κυβέρνηση δεν δικαιούται πλέον να παίρνει μέτρα χωρίς να ρωτά τον λαό. Οι εκλογές ή το δημοψήφισμα είναι μονόδρομος. Δεν δικαιούται μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε για να κυβερνήσει μια χώρα με "λεφτά που υπάρχουν" να συνεχίζει τέτοια πολιτική λιτότητας πριν να ερωτηθεί ο λαός. Πάρτε το χαμπάρι! Αυτό ζητάνε οι αγανακτισμένοι και θα το πετύχουν. Τα υπόλοιπα επι μέρους αιτήματα και τα διακυρήγματα της πλατείας Συντάγματος δεν αποτελούν ομόφωνες αποφάσεις και είναι μάλλον το αμφιλεγόμενο σημείο της όλης ιστορίας.

Βεβαίως λογικό είναι να αναρωτηθεί κάποιος ποιούς θα ψηφίσουν στις εκλογές οι αγανακτισμένοι αφού κατ'αρχήν έχουν αγανακτήσει και με τους 300; Η απάντηση είναι απλή. Ο λαός δεν ξεγελιέται. Τόσα χρόνια ψήφιζε κλέφτες γιατί τον ταϊζαν (ναι πιστεύω πως φταίμε όλοι σε κάποιον βαθμό). Πλεόν θα εκλέξει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και όχι κόμματα. Ακόμα και αν αυτό είναι της αριστεράς, αρκεί να είναι πλήρες. Αν πάλι οι καραγκιόζηδες συνεχίσουν τα ίδια μια αποχή/λευκό/μαύρο της τάξης του 50-60% νομίζω οτι θα προϊδεάσει πως κανένα μέτρο δεν θα περάσει μελλόντικά υπό τις παρούσες συνθήκες. Άλλη λύση θα πρέπει να αναζητηθεί (άλλο πολίτευμα;) και σίγουρα ΕΕ και ΔΝΤ αυτό το μήνυμα θα λάβουν.

Χάρη στους αγανακτισμένους ο λαός θα ερωτηθεί σύντομα και τους ευχαριστούμε γι'αυτο (γ'πληθυντικός γιατί δεν κατασκήνωσα ακόμα)

constantinos alexacos είπε...

Αγαπητέ Κύριλλε,

Πες μου πόσα από τα μέτρα που προτείνονται δεν ήταν μέρος του προεκλογικού προγράμματος. Σε ρωτάω σαν κάποιος που διάβασε τα προγράμματα προτού ψηφίσει. Δεν έμεινα στην μηντιακή μετάδοση τους.

Όταν επανέλθεις, θα μπορέσουμε να δούμε για ποια από αυτά θα ήθελες δημοψήφισμα ή εκλογές και κατά πόσο αυτό προβλέπεται ή είναι θεμιτό.

Μία διευκόλυνση αν την χρειάζεσαι:
μπορείς να κατεβάσεις το προεκλογικό πρόγραμμα στο http://www.pasok.gr/content-api/f/binaryChannel/newpasokportal/datastore/8f/81/92/8f819226886f108de061ece0d30cd2265938cac6/application/pdf/contentDispositionType/attachment/to_programma_mas.pdf

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου

Κύριλλος Βοημός είπε...

κε Αλεξάκο σας απάντησα πριν 2 ώρες. Παρόλα αυτά δεν δημοσιεύθηκε το σχόλιο μου. Υπήρξε κάποιο πρόβλημα; μήπως δεν αποστάλθηκε;

Ευχαριστώ

constantinos alexacos είπε...

Αυτό το blog ξεκίνησε ως αντίδραση μου στην παραπληροφόρηση. Δεν υποχρεούμαι από κανένα κώδικα ευγένειας, ή άλλο να την αναπαράξει εδώ κάποιος τρίτος.

Αν αποφασίσετε να απαντήσετε συγκεκριμένα, θα χαρώ να σας φιλοξενήσω.

Translate