20.10.11

Στο μαυρόασπρο κόσμο σου...

Κοιτώντας αυτή τη φωτογραφία


μου ήρθε η απλή σκέψη ότι ο φράχτης λειτουργεί σαφώς υπέρ και όχι κατά όποιου θέλει να διαδηλώσει ενάντια στα μέτρα (ή ό,τι άλλο), εφόσον αποτρέπει τον ανόητο Σπίθα από το "ντου της ανοησίας του", και άρα σταματάει όλη την σειρά γεγονότων που θα ακολουθούσαν μετά από μία τέτοια ηλίθια κίνηση.

Δεν ξέρω ποιος τον σκέφτηκε, που τον βρήκε ή ποιος τον κατασκεύασε, αλλά το μεταλλικό αυτό πράγμα είναι ένα εξαιρετικό αντικείμενο δημοκρατίας. Προστατεύει παθητικά το κοινοβούλιο, και διευκολύνει την άσκηση των δικαιωμάτων όποιου θέλει να διαμαρτυρηθεί, αποτρέποντας τα παρατράγουδα ενός όχλου.

Μακάρι να μην χρειαζόταν, αλλά χρειάζεται. Είναι σαφές, όταν σε κάθε διαδήλωση έχεις όλη την γκάμα των ακραίων. Να δεχτώ ακόμα και την εκδοχή σου περί παρακρατικών, αλλά ο φράχτης κρατάει και αυτούς εκτός "χειμερινών ανακτόρων". Και άρα σού είναι χρήσιμος.

Εκτός αν ο στόχος δεν ήταν ποτέ η διαδήλωση, ή η όποια άλλη έκφραση διαμαρτυρίας ή εναντίωσης σε συγκεκριμένες πολιτικές, αλλά το ντου. Σε αυτή την περίπτωση, ο φράχτης παραμένει ένα εξαιρετικό αντικείμενο δημοκρατίας, και μου είναι μόνο εμένα χρήσιμος. Και όσων άλλων προτιμούν τον κοινοβουλευτισμό από την καύλα όποιου εμπιστεύεται περισσότερο την δική του κρίση από την συλλογική - αυτή που προκύπτει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες δηλαδή.

Γιατί τα έβαλα με το μαυρόασπρο κόσμο σου πρωινιάτικα; Για ένα πολύ απλό λόγο. Στα πλαίσια των παράλογων νεοελληνικών νεολογισμών μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί ένα αντικείμενο σε σύμβολο "αντίστασης":

Ο φράχτης είναι κακός ->
Τον έβαλε "η χούντα" ->
Κάτω η χούντα ->
[Σπας τον φράχτη και μπαίνεις στην Βουλή]
Ήρθε η Χούντα.

Δες τα πράγματα για αυτό που είναι όσο παράλογο κι αν σου φαίνεται μέσα από το καπνό των συναισθημάτων.


ΥΓ: είδα το παρακάτω βίντεο και ζήλεψα. Πολύ. Στους δικούς μας αγανακτισμένους, θα τον είχανε λιντσάρει



ΥΓ2: ποιος μαλάκας απείλησε τους περιπτεράδες χθες, ότι αν δεν κλείσουν θα τους κάψουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate