15.6.09

Η Αχλάδα και η … ουρά.

Την αποχή πολλοί αγάπησαν τον Καρατζαφέρη λίγοι.


Παράλογο 1: πολλοί Νεοδημοκράτες δεν ψήφισαν για να μην “μαυρίσουν” το κόμμα τους.

Παράλογο 2: φάνηκε η Νέα Δημοκρατία να χαίρεται με αυτήν την στάση των φιλάθλων της.

Παράλογο 3: οι ομιλούντες στα ΜΜΕ πολίτες, εντοπίζοντας τα προβλήματα της χώρας και καταγγέλλοντες τον δικομματισμό, δεν έψαξαν να βρουν ένα συνδυασμό από τους 24 που ζητούσαν την ψήφο τους προκειμένου να εκφραστούν αλλά τάχθηκαν υπέρ της παραλίας.

Παράλογο 4: τα συμπολιτευόμενα ΜΜΕ (και όχι μόνο) υποστήριξαν τα προηγούμενα τρία παράλογα.


Έστω ότι τα ΜΜΕ λαϊκίζουν και ακολουθούν την κοινή γνώμη, και ΔΕΝ την διαμορφώνουν σύμφωνα με την ατζέντα των ιδιοκτητών τους. Έστω ότι οι πολίτες κράτησαν αυτή την στάση για να εκφράσουν τον θυμό τους (διατηρώ τις επιφυλάξεις μου μιας και οι παραλία Αγ. Πνεύματος είναι θελκτικότερη της ανάληψης ευθύνης μέσω της ψήφου).

Η ΝΔ και ο πολιτικός της σχεδιασμός όμως; Θα υπέθετα ότι είναι ικανοί να προβλέψουν την σημερινή τους θέση. Και εξηγούμαι: το σκεπτικό ήταν να μειώσουν την διαφορά τους από το ΠΑΣΟΚ και έτσι να απομακρύνουν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Κανείς δεν είχε την ψυχραιμία να σκεφτεί ότι με την αποχή θα ανέβαιναν τα ποσοστά της συσπειρωμένης ψήφου και δη του ΛΑ.Ο.Σ. Ήταν τέτοιος ο πανικός των δημοσκοπήσεων και των εσωτερικών προβλημάτων που δεν τους το επέτρεψε. Ο Καρατζαφέρης, μόλις και μετά βίας πήρε ένα 5-8% (εξαρτάται από τον υπολογισμό, αλλά μιλάμε για 100κάτι χιλιάδες ψήφους) από την δεξαμενή των δυσαρεστημένων της Νέας Δημοκρατίας και με αυτό πλέον οδηγεί τις εξελίξεις.


Όπως και να ‘χει το αποτέλεσμα είναι ότι το ΛΑ.Ο.Σ. σέρνει την αχλάδα της ΝΔ από … την ουρά και μαζί της την χώρα. Η πρόταση Μανώλη για διάλυση της κυβερνώσας παράταξης και την ίδρυση ευρύτερης δεξιάς συμμαχίας δεν είναι παρά η απόδειξη. Ας πρόσεχαν. Όταν κοιτάς το δέντρο (το μαγαζάκι σου) κι όχι το δάσος (το καλό του τόπου), όταν μεταξύ Αρετής και Κακίας διαλέγεις το δεύτερο γιατί αυτό σου επιβάλλει η παρωπίδα του κομματικού συμφέροντος αξίζεις ότι αυτό θα σου φέρει: ακόμα και τον Καρατζαφέρη του 7% οδηγό στο 32% σου. Περαστικά μας, στην συμπολίτευση για όλα τα ανωτέρω και για στους υπολοίπους ημών για τα δεινά και την μπουρδολογία στην οποία θα μας υποβάλλουν μέχρι να πάνε σπίτια τους.

Γιατί θέλει πολλή μπούρδα για να στηρίξεις τα παράλογα.


http://www.tvxs.gr/v14152


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate