7.10.09

Έγινε Υπουργείο Περιβάλλοντος

Η καλή μέρα (για το περιβάλλον) από το πρωί φαίνεται. Μετά από δεσμεύσεις επί δεσμεύσεων, διεργασίες και προετοιμασίες της προηγούμενης διακυβέρνησης ο κ. Παπανδρέου απλά το έκανε. Είχε ετοιμάσει προεκλογικά το προεδρικό διάταγμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο, το πέρασε από το ΣτΕ και τέλος. Έχουμε Υπουργείο Περιβάλλοντος. Τόσο δύσκολο ήταν κ. Καραμανλή.

Ακόμα σημαντικότερη για εμένα είναι η τοποθέτηση του περιβαλλοντολόγου Σπύρου Κουβέλη στο ΥΠΕΞ (Υφυπουργός). Για όσους δεν το θυμούνται, την Τετάρτη πριν τις εκλογές ο νυν Πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Νέα Υόρκη, για να παραδώσει/παρουσιάσει δύο εκθέσεις στον ΟΗΕ ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενόψει της συνάντησης των G20. Η δεύτερη έκθεση αφορούσε την οικολογία και είχε ετοιμαστεί από την SI/Commission for a Sustainable World Society.
Υποθέτω ότι η υπουργοποίηση Κουβέλη, όχι στο Περιβάλλοντος, αλλά στο Εξωτερικών έγινε σε αυτά τα πλαίσια, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τον διεθνή χαρακτήρα του προβλήματος και την ανάγκη για διεθνείς πρωτοβουλίες, ενώ σηματοδοτεί ξεκάθαρα τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Καλή αρχή.


ΥΓ: υπήρχε δέσμευση για συνεργασίες με άλλους πολιτικούς χώρους και εξωκοινοβουλευτικούς. Η πρόταση έγινε στους Οικολόγους Πράσινους που ήταν και τα δύο, εφόσον δεν εξελέγησαν. Με μεγάλη απογοήτευση τους είδαμε να μην πηδάνε στο τρένο. Θα συνεχίσουν να επεξεργάζονται ιδέες στο κενό, με την ελπίδα ότι κάποτε θα τους προσφερθεί... ένα υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate