20.8.09

Οι του Μεσαίου Χώρου...

Συμμετείχα σε μία κίνηση πολιτών, μία επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ & της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τον τρίτο τη τάξη θεσμικό άνδρα της χώρας, αναζητώντας την στήριξη του στην υπόθεση Ηλιόπουλου.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα διαδηλωτή που συνελήφθη τον Δεκέμβρη ενώ στεκόταν έξω από την Νομική (σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δημοσιογράφων που έδιναν το ρεπορτάζ ζωντανά την ώρα της σύλληψης). Ο εν λόγω παραμένει ακόμα προφυλακισμένος, ενώ έχει ξεκινήσει απεργία πείνας αναζητώντας το δίκιο του. Το κράτος - Ιαβέρης, αρνείται την διακομιδή του σε νοσοκομείο, παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις κρατικών και μη ιατρών, σαν να λέει: “Αν θες να γίνεις καλά, φάε!”

Εκεί ζητήθηκε και η παρέμβαση του ΓΑΠ: θεωρήσαμε ότι είναι εφικτή, εφόσον το θέμα ήταν επί της Αρχής, δηλαδή η παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε προφυλακισμένο (και μάλλον αδίκως στοχοποιημένο) πολίτη. Όφειλε να παρέμβει ακόμη κι αν ο Ηλιόπουλος ήτανε βαρυποινίτης - είναι θέμα Αρχής: το Κράτος ΔΕΝ εκδικείται!

Από την κορυφογραμμή του “μεσαίου χώρου” μας απάντησε το εξής (μέσω Τομέα Δικαιοσύνης):

“Οι εξελίξεις στο θέμα της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου φαίνεται να γίνονται πραγματικά επικίνδυνες και απαιτούν να δοθεί άμεση λύση σε ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα, ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρές εξελίξεις.

Ο Τομέας Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ απευθύνει έκκληση και θεωρεί αναγκαία την εξάντληση κάθε περιθωρίου ανθρωπιστικής προσέγγισης του θέματος, καθώς και κάθε δικονομικής δυνατότητας, που θα υπηρετήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, υπό τις παρούσες συνθήκες.”


Τι περίμενα; Τον Ρόβλια σε ρόλο Γενηματά, να κατεβαίνει έστω με τους Κατσιφάρες του σήμερα και κανένα Φυντανίδη, και να πηγαίνουν στο Κορυδαλό να δουν τον Ηλιόπουλο.

Περίμενα να ακούσω κάτι για την λειτουργία της Δικαιοσύνης και των θεσμών στην χώρα (θα μπορούσαν να το “κουμπώσουν” εύκολα και στο θέμα SIEMENS αν ήθελαν).

Περίμενα να δω παντελόνια. Η παρακλητική φρασεολογία της επιστολής μας ήταν για να τους διευκολύνει να κάνουν το σωστό, όχι για να τους χαϊδέψει: ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!


Ακόμα κι ο μεσαίος χώρος, αντιδράει “στα παντελόνια”, ακόμα κι όταν λένε βλακείες! Τα μισόλογα και τα στρογγυλέματα είναι για τις πονηρές νοικοκυρές στην λαϊκή, όχι για τους πολιτικούς!


Αυτό ήταν το μήνυμα και των Ευρωεκλογών και του Δεκέμβρη και του Σεπτέμβρη που όλοι προβλέπουν. Αλλά εσείς δεν θα το δείτε ποτέ: έχει ομίχλη εκεί που έχετε εγκλωβιστεί, στην “κορυφογραμμή του μεσαίου χώρου”.

3 σχόλια:

Στέφανος Μυτιληναίος είπε...

Δεν θα διαφωνήσω στο πνεύμα σου...

constantinos alexacos είπε...

Κι εγώ τώρα που ηρέμησα... με το πνεύμα μου θα συμφωνήσω...
:-))

constantinos alexacos είπε...

Είναι ότι καλύτερο όταν τρως αναγκαστείς να ανακαλέσεις υπό τέτοιες συνθήκες. Ανακαλώ, εφόσον το ενδιαφέρον του Κινήματος και του Προέδρου συνέβαλλαν καθοριστικά στην διακομιδή του Ηλιόπουλου στο νοσοκομείο και την κατόπιν αποφυλάκιση του.

Το ευχαριστώ είναι αλλουνού.
Εγώ θα πω συγχαρητήρια για το θάρρος της τοποθέτησης και της παρέμβασης σας.
Δεν θυμάμαι να έχω κάνει άλλη ανάκληση στο παρελθόν. Και σίγουρα δεν θα το ξανακάνω με τόση χαρά και αισιοδοξία για μία κοινωνία που ίσως υπάρξει, με την συμμετοχή όλων μας.

Translate