3.11.11

Gobsmacked #G20


Ο κατακερματισμός του πολιτικού συστήματος συνεχίζεται.

Οι χθεσινές εξελίξεις, είναι μία ακόμα απόρροια αυτού του κατακερματισμού, ίσως και διχασμού. Κανείς δεν θέλει να συμφωνήσει ή να συμπράξει με κανέναν, προκειμένου να βρεθεί μία ασφαλής λύση για την χώρα.

Προσωπικές φιλοδοξίες, πολιτικές ιδεοληψίες και άλλα ακατάληπτα, συνεχίζουν να κατευθύνουν τις κινήσεις όσων έπρεπε να συμπράττουν με τον Πρωθυπουργό για την λύση του προβλήματος χρέους της χώρας.

Είναι αδύνατον να διαπραγματευθεί κάποιος, μόνος. Αυτό οδήγησε στην παράτολμη λύση του δημοψηφίσματος, και αυτό μας έφερε στην χθεσινή εξέλιξη.

Δεν έχω καμία εκτίμηση του που μπορεί να πάει κάποιος από εδώ.
Το μόνο που βλέπω είναι ότι το πρόβλημα θα κλιμακώνεται επικίνδυνα, όσο οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας συνεχίσουν να αρνούνται να συμπράξουν.
Σύμπραξη δεν σημαίνει απαραίτητα κυβέρνηση "Εθνικής Ανάγκης", εφόσον δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι σε ένα τέτοιο σενάριο θα έχουν παραμερίσει οι φιλοδοξίες και οι ιδεοληψίες. Κάθε άλλο. Μάλλον θα σημάνει ότι επικράτησε το πρόβλημα και όχι η λύση.

Αναμονή για ένα κρίσιμο 3ήμερο. Μπορεί και περισσότερο.


"ο ελληνικός λαός έχει τη σοφία και τη γνώση να πάρει τις σωστές αποφάσεις που θα εγγυηθούν τη σταθερή συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωζώνη" Παπανδρέου 3/11/2011 source

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate