30.5.10

Για μισό λεπτό!


Το όνομα του Μαντέλη είχε συνδεθεί με τον τραπεζικό κωδικό Roccos εδώ και καιρό.
Ουδείς αντέδρασε μέχρι σήμερα, ούτε ο Καταλληλότερος, ούτε ο προκάτοχοι του, ούτε οι παρατρεχάμενοι τους.

Ομοίως είχαν ακουστεί πολλά για τον Άκη, αλλά κάθε κριτική εξαντλήθηκε στον γάμο του στο Γαλλικό ξενοδοχείο και την Jaguar που έφερε την κόρη/νύφη. Ομοίως και για τα μαύρα ταμεία του ΥΠΠΟ, τους εφοριακούς που τα πιάνουν, τους τροβαδούρους που δεν πληρώνουν, κοκ. Λένε ότι η βάση του εκβιασμού είναι στην μερική αποκάλυψη μίας ιστορίας. Αν δεν υποκύψεις η “ιστορία” βγαίνει σε όλη της την έκταση. Και κάπως έτσι, πολλές ιστορίες δεν αποκαλύφθηκαν στο παρελθόν.

Σήμερα ο Μαντέλης έχει παραδεχτεί την “χορηγία” και θα διωχθεί ποινικά (παρά την παραγραφή), η σύζυγος Τσοχατζόπουλου αγόρασε το σπίτι που “νοίκιαζαν” με τον γαμπρό από Αμερικανική offshore*, οι εφοριακοί ξεσκονίζονται και διώκονται, ενώ το ΥΠΠΟΤ κόβει τις “επιδοτήσεις”. Και πολλά άλλα δύσοσμα, όπως τα ΕΛΤΑ, που πήγαν σε 5 χρόνια από ετήσια κερδοφορία 7 εκατ. Ευρώ, σε ζημία 37 εκατ. Ευρώ.

Επαληθεύεται σήμερα αυτό που ξέραμε πάντα: ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι θέμα κυβέρνησης. Η πολιτική βούληση που ακούγαμε αλλά δεν βλέπαμε! Ακόμα και από Πρωθυπουργούς που ενδέχεται να είχαν όλη την καλή διάθεση. Γιατί δεν την βλέπαμε; Μάλλον επειδή φοβήθηκαν τα λαμόγια που θα δράττονταν της ευκαιρίας για νέους παραπολιτικούς χειρισμούς και εκβιασμούς. Τα βρώμικα ΜΜΕ πρωτοστατούν σε κάθε τέτοια προσπάθεια, και ακολουθούν οι μισθοφόροι πολιτικοί και λοιπά παπαγαλάκια με έδρα την Πλατεία.

Σήμερα καθαρίζει η Κόπρος και όποιος έχει κάτι να χάσει θα σκούξει. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ευτυχώς! Και όσοι προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την κάθαρση για ιδίων όφελος θα βλάψουν περισσότερο τον εαυτό τους παρά την κυβέρνηση. Ο λόγος απλός: όταν τελειώσει το πανηγυράκι της δημοσιογραφίας του κώλου, θα υπάρξει ένας απολογισμός που θα λέει “καθαρίσαμε”.
Κι εκεί, οι “κώλοι" δεν θα έχουν θέση. Ελπίζω.

Η κοινωνία ως άθροισμα "προσοδοθηρικών ομάδων", τελειώνει σήμερα.

Η σεμνή και ταπεινή οικία Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρεοπαγείτου, που πρόσφατα μεταβιβάστηκε από την εταιρεία του βορειοελλαδίτη επιχειρηματία κ. Σαχπατζίδη (υποψήφιου Βατοπεδινού).


edit
* υπό την πίεση του νέου φορολογικού

2 σχόλια:

comzeradd είπε...

δίκιο έχεις γενικώς, αλλά η διαφθορά είναι στη φύση ενός συστήματος που λειτουργεί μακριά απ' την κοινωνία, αλλά έχει την ανάγκη (συνήθως) να κατασκευάσι τη συνέναιση της.

constantinos alexacos είπε...

Αμφισβητώ πόσο μακρυά είναι από την κοινωνία… Με ανταλλάγματα οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, στηρίζονται από τους ομοϊδεάτες τους, με συνεκτικό κρίκο την συμπεριφορά/νοοτροπία. Δεν εκλέγονταν τυχαία...

Translate