10.3.10

Ωραίος ο Farage;


Τα ενδεχόμενα:
  • είσαι αφελής
  • είσαι συντηρητικός
  • είσαι Εθνικιστής
  • είσαι οπαδός του ΛΑΟΣ (λίγο απ’ όλα) και δεν το ξέρεις
  • είσαι μέλος του ΛΑΟΣ ή των άλλων αντίστοιχων οργανώσεων (και το ξέρεις)
Ο Nigel Farage είναι Ευρωσκεπτικιστής, κάτι σαν την Αλέκα δηλαδή αλλά από την δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος μιας και δεν επιθυμεί την κατάργηση των αγορών που τον συντηρούν.
Ως συντηρητικός Εθνικιστής, πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο: ένα κληρονομικό χάρισμα λόγω καταγωγής, φυλής και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Το κοκτέηλ αυτών των εμμονών, το ονομάζει “αξίες”. Αυτές οι αξίες δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Ως εκ τούτου, δεν συζητάει ποτέ αλλά διατάζει.

Σε προηγούμενα άρθρα άσκησα κριτική στην τότε πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δικές μου αρχές ήταν η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός και η ειρήνη μεταξύ των λαών της Ευρώπης. Η επιθυμία για ειρήνη που μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μας οδήγησε στην δημιουργία της ΕΕ.

Ο Farage μίλησε “στην καρδιά μας” για τους γραφειοκράτες της Ένωσης. Ναι, αλλά τι είπε; Ουδείς ενδιαφέρθηκε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα “είπε καλά”. Ομοίως ουδείς ενδιαφέρθηκε για το το είπε η Harms, o Verhofstadt, και ο Cohn-Bendit. Δεν ασχολούμαστε με φιλελεύθερους και οικολόγους. Οι μεν είναι ο διάβολος, οι δε ασόβαροι. Ότι κι αν λένε...
Οι συντηρητικοί βλέπεις έχουν άλλη αίγλη: μπορούν να φωνάζουν και να τρομοκρατούν, κάτι που μας ξυπνάει το πατρικό μοντέλο που ακόμα θαυμάζουμε και “σεβόμαστε”. Έτσι μάθαμε, και δεν προτιθέμεθα να αλλάξουμε, δεν πα να χαλάει ο κόσμος όλος.
Και κάπως έτσι καταλήγουμε στην επικράτηση του κάθε Λαϊκιστή (ναι, ήρθε η ώρα για Λ κεφαλαίο).

Τι είναι ο Λαϊκισμός; Αυτό που ακούγεται ωραία στα αφτιά ενός χαζού τεμπέλη που είναι απόλυτος στις απόψεις του, χωρίς καμία διάθεση να πληροφορηθεί ή να επεξεργαστεί αυτό που ακούει.


Υ.Γ.: κι εγώ τον χάρηκα τον αλήτη. Ο Ρομπούη “βρεγμένο σφουγγαρόπανο”; Πολύ γέλιο! Αλλά δεν είναι πολιτική αυτό, ούτε είναι ο ίδιος για fan-group στο facebook που έχει κατακλυστεί από τα βίντεο αυτουνού και των ομοϊδεατών του. Έλεος!

Υ.Γ.2: Λαζόπουλο είδατε;

Υ.Γ.3: περιμένω σχόλια με την τελευταία λέξη της μόδας στους συνωμοσιολογικούς κύκλους. Τα νεο-ταξικά τα έχω εμπεδώσει, όπως και τα άρθρα των Γιανναρά, Κασσιμάτη, Παπαδημητρίου, Jones και λοιπών εξαιρετικών του χώρου. Περιμένω φρέσκο πράγμα!


Για να ξεπλύνω το blog μου, είπα να βάλω την συνέντευξη ενός Ευρωπαϊστή.



edit
Από το e-cannibals.gr


3 σχόλια:

identitycafe είπε...

Δεν νομιζεις οτι ο φαιδρος αντιευρωπαισμος του αγγλου του ΟΥΚΙΠ ειναι κοντυτερα στο ΚΚΕ και στο παρακλαδι του, τον Συριζα???

Ο Λαος παρα τον δεξιο λαικισμο του και τις φαλτες εθνικιστικες κορωνες ειναι πολυ περισσοτερο φιλο-ευρωπαικο κομμα!

constantinos alexacos είπε...

Τον θεωρώ δεδομένο από το ΚΚΕ [βλ. "Ο Nigel Farage είναι Ευρωσκεπτικιστής, κάτι σαν την Αλέκα δηλαδή αλλά...”]. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ/ΣΥΝ δεν ξέρω τι πρεσβεύει.

Το αρχικό μου σχόλιο έχει να κάνει με τον ενθουσιασμό διαφόρων προοδευτικών φίλων, που έσπευσαν να συμφωνήσουν με κάποιον που απευθύνεται με αυτό τον τρόπο μέσα σε ένα κοινοβούλιο το οποίο θέλει επί της ουσίας να καταργήσει.

Ο τραμπουκισμός (έστω λεκτικός) όσων θεωρούν ότι κατέχουν θέσφατα, είναι χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου χώρου, αυτού της ακροδεξιάς.

Τέλος να σε προλάβω, και να σου επισημάνω ότι οι δικές μου περιστασιακές εξάρσεις, στοχεύουν στην ύπαρξη πληροφόρησης και διαλόγου πάνω σε συμφωνημένες αρχές, όχι στην επιβολή της άποψης μου. Η διαφορά είναι τεράστια.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις μεγάλο δίκαιο για τον farage


"Ο τραμπουκισμός (έστω λεκτικός) όσων θεωρούν ότι κατέχουν θέσφατα, είναι χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου χώρου, αυτού της ακροδεξιάς."

Η αριστερά δεν πάει πίσω...

Translate