11.6.13

Σαμαράς όπως Ερτογάν #ΕΡΤ


Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι η λύση, είναι φαινόμενο της παθογένειας. 

Αντί να παρουσιαστεί ένα σκεπτικό για το τι θέλει η χώρα από τη δημόσια τηλεόραση, με τι κόστος και με ποιό τρόπο, η σημερινή κυβέρνηση έκανε ότι έκαναν σχεδόν όλες οι προηγούμενες όταν προσλάμβαναν και απέλυαν διευθυντές και λοιπούς κατά βούληση: αποφασίζομεν (με το μαξιλάρι μας) και διατάσσομεν. 

Δεν είναι μεταρρύθμιση αυτό. Όπως δεν ήταν λύση το αντίστοιχα άναρχο άνοιγμα των συχνοτήτων, που μας ταλαιπωρεί 20 χρόνια μετά, με παιχνίδια διαπλοκής και κόστος λειτουργίας που ακόμα και σήμερα περνάει στον πολίτη μέσα από χορηγίες ΟΠΑΠ και χαριστικά θαλασσοδάνεια. 

Το χειρότερο εδώ, είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης της κυβέρνησης στις θεσμικές λειτουργίες της πολιτείας. Το παιχνίδι είναι στενά κομματικό και οι αναλύσεις έχουν να κάνουν με το μικροπολιτικό όφελος των παικτών και όχι το συμφέρον της χώρας σε βάθος χρόνου. 

Σήμερα αποτελειώνουν την ΕΡΤ και έμελλε την ανακοίνωση να την βγάλει πρώην συνεργάτης - πρωτοπαλίκαρο - του κ. Ρουσόπουλου, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, καταγγέλλοντας επί της ουσίας τον εαυτό του και όλους τους πολιτικούς του συναδέλφους μέχρι σήμερα. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν ποτέ η ΕΡΤ το το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που την χρησιμοποίησαν/διαχειρίστηκαν - όπως γίνεται ακόμα και σήμερα. Αυτοί ήταν και παραμένουν το πρόβλημα.


Ελπίζω μόνο ότι οι χαζοχαρούμενοι που επικροτούν τέτοιες κινήσεις αυταρχισμού, να μην κάκιζαν τις πρακτικές Ερτογάν την περασμένη εβδομάδα. Έτσι, για να μην δώσουν πάτημα για να τους πουν υποκριτές ή διχασμένους.

1 σχόλιο:

MOREIB είπε...

Δεν ωφελεί το παράπονο
Φτάνει ένα αλέτρι να βρεθεί κι ένα δρεπάνι κοφτερό σ' ένα χαρούμενο χέρι

Νίκος Γκάτσος, Αμοργός, 1943

Translate