20.1.13

Οι αλλαγές, η πόλωση και η τρομοκρατία


Η χώρα πρέπει να αλλάξει. Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, αρνείται να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές για ένα απλό λόγο ότι αν η χώρα εκσυγχρονιστεί και μπει επιτέλους στο σύγχρονο κόσμο, τα σημερινά πρόσωπα θα μπουν στο περιθώριο· δεν έχουν τις δεξιότητες ή τις προτεραιότητες που θα απαιτηθούν στη νέα Ελλάδα που ευαγγελίζονται.

Οι κατ όνομα μεταρρυθμιστές-Ευρωπαϊστές εξαντλούν τις προσπάθειες τους στην συνέχιση της υπερφορολόγησης των πολιτών για να χρηματοδοτήσουν το σημερινό κράτος και τα παρακλάδια του. Οι απέναντι, αρκούνται σε λεκτικά επαναστατική γυμναστική, περιγράφοντας ουτοπίες. Διόλου πειστικοί αμφότεροι, οπότε επιστρατεύεται η πόλωση για να καλυφθούν τα άλματα λογικής και να αποσιωπηθεί η απραξία όλων για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η πόλωση ίσως είναι μία λύση για τα δικά τους προβλήματα, αλλά σίγουρα δεν είναι για τα δικά μας. Η πόλωση θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερες ομάδες να παίξουν με τη δημοκρατία και τους θεσμούς, να εκβιάσουν είτε ως πολιτικοί, είτε ως επιχειρηματικοί σχηματισμοί προκειμένου να προωθήσουν ο καθένας την δική του ατζέντα εις βάρος του συνόλου. 

Η σημερινή έκρηξη στο Mall είναι άλλο ένα φαινόμενο χώρας που καταρρέει. Την Πέμπτη, κατά την (γελοία) διαδικασία παραπομπής πολιτικών για την λίστα Lagarde παίχτηκε άλλο ένα επεισόδιο πόλωσης. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σακοράφα*, κατήγγειλε τον κ. Βενιζέλο για "τρομοκρατία της διαπλοκής" φέρνοντας το παράδειγμα του Mall. Σήμερα εξερράγη μηχανισμός, στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο. Προφανώς τη βόμβα δεν την έβαλε ούτε η κ. Σακοράφα, ούτε ο κ. Βενιζέλος για να κατηγορηθεί η συνάδελφος του. 

Τη βόμβα την έβαλε η πόλωση που επιδιώκουν με επιτυχία οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των δύο βουλευτών προχθές. Μην καταγγείλετε καμία βία - απλά σταματήστε να δημιουργείτε τις συνθήκες για βία και τρομοκρατία. Ως πολιτικό προσωπικό είστε τελειωμένοι - δεν χρειάζεται σε κανέναν να μας πάρετε μαζί σας. Φανείτε χρήσιμοι έστω τώρα, στην μετάβαση της χώρας προς το νέο. Κίνητρο σας, να σας θυμάται η ιστορία με συμπάθεια και όχι σαν δολοφόνους της χώρας.

Προχωρήστε τις αλλαγές ακόμα και αν σημαίνει το τέλος της δικής σας εμπλοκής με την πολιτική. Κάθε τραυματίας, κάθε υλική ζημία, κάθε επιπλέον μέρα που προστίθεται στην ύφεση σας βαραίνουν προσωπικά. Συνειδητοποιήστε το και κάντε το σωστό, έστω τώρα.


________

* Το απόσπασμα από την ομιλία της κ. Σακοράφα, στους διαξιφισμούς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για την λίστα:
"Εσείς, κύριε Βενιζέλο, με τον ολυμπιακό νόμο νομιμοποιήσατε τη μεγαλύτερη κατάληψη αυθαίρετου στα βαλκάνια και από τις μεγαλύτερες καταλήψεις αυθαιρέτων στην Ευρώπη. Νομιμοποιήσατε τον «καταληψία» Λάτση στη βίλα χιλιάδων στρεμμάτων που λέγεται «MALL». Και σήμερα σας ακούω να μιλάτε για φλερτ της Αριστεράς με την τρομοκρατία. Θα μπορούσε και αυτό να είναι φαιδρό. Επειδή, όμως, ο λαός μας αργοσβήνει, είναι πολύ σοβαρό. Εσείς που είχατε όχι φλερτ, αλλά επίσημη συζυγική σχέση με την τρομοκρατία της πολιτικής διαπλοκής, με την τρομοκρατία της υπουργικής παρανομίας, με την τρομοκρατία της αυθαιρεσίας, με την τρομοκρατία της κατάληψης δημόσιας γης, με την τρομοκρατία της φοροδιαφυγής, αφήστε και μη μιλάτε για την Αριστερά."
Πηγή



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή προκειμένου να αποφεχθεί η πόλωση,θα πρέπει απλώς να περνάμε στο ντούκου τα κακώς κείμενα και να προσποιούνται όλοι ότι όλα καλά??

Και ποιός το λέει αποδεδειγμένα ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο προς το καλύτερο?

Και τα περί τρομοκρατίας,ξεκινούν από την κυβέρνηση ΠΑΝΤΟΤΕ.Ο κεδίκογλου...ο δένδιας....τι να πει κανείς...


Φιλικά

Γιώργος

Translate