8.1.13

Το CD, τα usb, η λίστα, οι επιθεωρητές, οι υπουργοί και τα κόμματα τους - μέρος πρώτο


Το CD, τα usb, η λίστα, οι επιθεωρητές, οι υπουργοί και τα κόμματα τους - μέρος πρώτο

Το usb

Το πρώτο usb έκανε την εμφάνιση του με την παράδοση από μέρους του κ. Βενιζέλου του “αντικειμένου” όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, προς τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.


Έτσι ξεκίνησε αυτό το σκέλος της ιστορίας Lagarde που οδήγησε στην σύσταση εξεταστικής για τον κ. Παπακωνσταντίνου. Η σύγκριση με την λίστα που ζήτησε εκ νέου ο νυν ΥΠΟΙΚ κ. Στουρνάρας έβγαλε ότι αφαιρέθηκε ένας άδειος λογαριασμός και ένας με 1,2 εκατομμύρια €, με δικαιούχους τις εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τους.

Θα εξεταστεί λοιπόν σε αυτή την Επιτροπή της Βουλής το κατά πόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου αλλοίωσε την λίστα που παραδόθηκε από τον κ. Βενιζέλο στον Πρωθυπουργό, όπως και το πότε, ελπίζω.

Αν το usb του κ. Βενιζέλου, είναι αυτό που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη, τότε τα πράγματα είναι εύκολα: ένας σχετικά απλός έλεγχος θα δει την χρονική σειρά από την αρχική αντιγραφή και τις όποιες αλλοιώσεις, με πρώτη την διάψευση του ισχυρισμού του πρώην Υπουργού περί αντιγράφου από το CD, μιας και θα έχει μεσολαβήσει η αλλοίωση και η αποθήκευση σε κάποιο τερματικό πριν την μεταφορά στο στικάκι.

Αν το usb του κ. Βενιζέλου ΔΕΝ είναι αυτό που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη, τότε τα πράγματα μπερδεύονται: θα πρέπει να ανοίξει η έρευνα στο ποιοι χειρίστηκαν το υλικό, ποιοι έκαναν αντίγραφα, γιατί, και ποιο αντίγραφο κατέληξε στον κ. Βενιζέλο. 

Επίσης, σε αυτή την περίπτωση θα καταρρεύσει κι ο ισχυρισμός του κ. Διώτη περί “επιστροφής του υλικού”, εφόσον θα σημαίνει ότι η υπηρεσία του έχει κρατήσει(;) το αρχικό υλικό, δηλαδή το αρχικό usb μαζί με το αρχείο και όλη την ηλεκτρονική πληροφορία που έχει αποθηκευτεί αυτόματα σε αυτό από τον χειρισμό όσων το επεξεργάστηκαν. 

Εκτός αν αποδειχθεί από τις ημερομηνίες εγγραφής στο στικάκι, ότι το συγκεκριμένο αντίγραφο έγινε μετά την παράδοση του υλικού από τον κ. Διώτη προς τον κ. Βενιζέλο· εκεί τα πράγματα θα μπλέξουν πραγματικά πολύ, ειδικά για τον κ. Βενιζέλο. Μικρή πιθανότητα, αλλά εδώ εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις, εφόσον ακόμα δεν υπάρχει κανένα σχετικό στοιχείο, πέραν των καταθέσεων των δυνητικά υπόπτων.

Όταν βρεθεί το αρχικό usb, θα μπορέσει η ιστορία να μπει σε ένα σωστό δρόμο έρευνας, αν και εφόσον βρεθεί. Αν δεν βρεθεί, τα ερωτηματικά που υπάρχουν σήμερα για το χειρισμό του κ. Παπακωνσταντίνου για το CD, θα πρέπει να επεκταθούν σε όποιους έλαβαν το/τα usb και αποφάσισαν τον πολλαπλασιασμό και την διαμοίραση τους...


Οι ημερομηνίες:

  • Οκτώβριος 2010: παραλαβή CD Παπακωνσταντίνου από Lagarde
  • Ιανουάριος 2011: σύσκεψη Παπακωνσταντίνου (ΥΠΟΙΚ), Καπελέρη (ΣΔΟΕ), Πλασκωβίτη (ΓΓ ΥΠΟΙΚ), Μπάνου (Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) για πρώτα ευρήματα από έρευνα ΣΔΟΕ στο 50% της λίστας (περίπου 20 καταθέτες)
  • Μάρτιος 2011: μετακίνηση Καπελέρη εκτός ΣΔΟΕ
  • Μάιος 2011: αναλαμβάνει Διώτης (ΣΔΟΕ)
  • Ιούνιος 2011: Παπακωνσταντίνου παραδίδει όλο το υλικό στον Διώτη
  • Ιούνιος 2011: ανασχηματισμός - Βενιζέλος αναλαμβάνει ΥΠΟΙΚ
  • Ιούλιος 2011: Διώτης επιστρέφει usb/υλικό στον Βενιζέλο - Βενιζέλος αποδέχεται.
  • Σεπτέμβριος 2012 (ένα χρόνο μετά +): Πεπόνης (Οικονομικός Εισαγγελέας) αναζητεί τη λίστα
  • Δεκέμβριος 2012: διαβιβάζεται η υπόθεση στη Βουλή για εξέταση τυχόν ευθυνών των πρώην ΥΠΟΙΚ.
Ευχαριστώ τον Π.Π. για τα γραφικά

Μία απορία που θα αναλυθεί σε επόμενο κείμενο είναι η εξής: πόσα άλλα τέτοια “αντικείμενα” προσωπικών δεδομένων έχει υπεξάγει ο κ. Βενιζέλος, και πόσους/ποιους αφορούν; 


σχετικά: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate