25.2.14

Κατάχρηση εμπιστοσύνης


Η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη από την ώρα που ο κ. Βούλγαρης σηκώθηκε στο Περιστέρι να πει ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει πίσω από τους 58, και το ΠΑΣΟΚ απάντησε με τον σταυρό προτίμησης που επί της ουσίας κούρεψε το σθένος και την ελπίδα για την όποια υποψηφιότητα «αγνώστου»· κούρεψε την ανανέωση.

Το δεύτερο βήμα ήταν η άμεση μετατροπή των 58 από πυρήνα για την συγκρότηση της «Ελιάς» σε συνιστώσα της. Το γράψαμε τότε, και δεχτήκαμε τις επιθέσεις των αόμματων του εγχειρήματος...
«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κινήσει το σχήμα της Ελιάς, ως διακριτό των 58, μπερδεύοντας τα όρια και τις διαχωριστικές εκμεταλλευόμενος την πρόσβαση του στα ΜΜΕ. Θα επιχειρήσει να αφομοιώσει τους 58 ως τάση μέσα σε αυτό το σχήμα, και όποιος διαφωνήσει θα ξεχαστεί εν μέσω μίας ρητορικής που θα λέει: «προχωράμε για το καλό της πατρίδας και του χώρου». Η Ελιά ως προβιά στο ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό κατάντησε στα χέρια του σημερινού αρχηγού του.»
Το τρίτο βήμα ήρθε σήμερα, ώρες πριν την συνάντηση των 58 και άλλων κινήσεων του χώρου για τελικές αποφάσεις, σαν έτοιμο από καιρό. Μετά τις καθυστερήσεις και τις επί μακρόν ατελέσφορες συζητήσεις τριών μηνών (συγχαρητήρια σε όσους λειτούργησαν ανασταλτικά στην οργανωτική εξέλιξη του σχήματος - ο Βαγγέλης σας χρωστάει ένα δείπνο), ο κ. Βούλγαρης φαίνεται να «το πήρε πάνω του» να τελειώσει κάθε συζήτηση για υποψηφιότητες και συμμετοχή των 58 στις εκλογές. Το αν ισχύει και με ποιους το συμφώνησε ας βγει να το πει ο ίδιος – βήμα έχει. 

Δεν είναι η ώρα για επικήδειους – τους βαριέμαι άλλωστε ακόμα και για αγαπημένους, πόσω μάλλον εδώ. Απλά υπάρχει ένα ζήτημα κατάχρησης εμπιστοσύνης, για μία ακόμα φορά στην ελληνική πολιτική, και θα βασιστεί στη σιωπή του πρώην καλοπροαίρετου, νυν «κερατά». Καλή χώνεψη.


ΥΓ: θα είναι ευτυχές γεγονός μία διάψευση των ανωτέρω, με μια απλή ανακοίνωση που θα λέει ότι οι 58 θα κατέβουν στις εκλογές με ή χωρίς το ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά του». Γιατί «Ελιά του» είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate