10.8.09

Μανωλιάδας (α)συνέπειες

Δήλωσε καταπιεσθείς ο βουλευτής Μανώλης, στην καταψήφιση παραπομπής βουλευτών, παρά τα στοιχεία που (του) επέβαλλαν το αντίθετο.

Οι βουλευτές των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής, δρουν εισαγγελικά προκειμένου να εκτιμήσουν τα στοιχεία μίας υπόθεσης και να πράξουν τα δέοντα (παραπομπή στην δικαιοσύνη ή απαλλαγή).

Άρα ο κ.Μανώλης δήλωσε στην καλύτερη περίπτωση αδυναμία να λειτουργήσει ως όφειλε, ή στην χειρότερη παράβαση καθήκοντος.

Η ερώτηση είναι:

υπάρχει νόμιμη διαδικασία για την περίπτωση του κ.Μανώλη και την Κυριακάτικη “ομολογία” του; Η ερώτηση ισχύει και για την αντίστοιχη ομολογία (σε πιο προσεκτικούς τόνους) της Υπουργού των Εξωτερικών, πριν από μερικούς μήνες στην ίδια εφημερίδα, για τους Βατοπεδινούς.

Πολλοί έγραψαν τις τελευταίες μέρες για την απουσία “αφηγήματος” στο λόγο των πολιτικών, και ηγετών του τόπου. Ακόμη περισσότεροι ανέλυσαν “πολιτικά” τη δήλωση Μανώλη. Και όλοι για την προσωρινή παύση λειτουργίας του troktiko.

Ουδείς θα ασχοληθεί με την ομολογία παράβασης καθήκοντος από εν ενεργεία βουλευτή της συμπολίτευσης. Κοινωνική συνοχή μου λες Πάσχο; Καληνύχτα και καλή τύχη, σου απαντώ.


Good Night, and Good Luck (2005) Trailer

kathimerini.gr | Κοινωνική συνοχή, ανοχή και συνενοχή

kathimerini.gr | Ψήφος παρά... συνείδηση



1 σχόλιο:

constantinos alexacos είπε...

Αν το Σύνταγμα προστατεύει τους βουλευτές από κάθε είδους δίωξη, αλλά δεν του επιβάλλει να ανταποκριθεί στην ευθύνη, να μην τους την αναθέτουν καθόλου!
Ας αφήσουν την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της χωρίς τις "παρά συνείδηση" παρεμβάσεις των βουλευτών, εφόσον αποδεδειγμένα (από τα λεγόμενα τους εκ των υστέρων) δεν έχουν την τιμή ή το σθένος να πράξουν τα δέοντα.

Translate