11.8.09

Θεόδωρος Ηλιόπουλος

Παραθέτω απόσπασμα από την Χριστιανική

Αλληλεγγύη στον Θοδωρή Ηλιόπουλο-απεργία πείνας από 10/7

H «προσωρινή κράτηση» του Θοδωρή Ηλιόπουλου μόνο προσωρινή δεν είναι. Συμπληρώθηκαν ήδη έξι μήνες εγκλεισμού του στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη σκανδαλώδη σύλληψή του κατά τη διάρκεια του Πανεκπαιδευτικού συλ λαλητηρίου της 18ης Δε κεμβρίου του παρελθόντος έτους. Γράφω «σκανδαλώδης σύλληψη» όχι μόνο γιατί ο συλληφθείς αρνείται τις κατηγορίες αλλά επειδή αυτόπτες μάρτυρες διαδηλωτές και δημοσιογράφοι βεβαιώνουν ότι ουδεμία σχέση έχει με τραμπουκισμούς ο Θ. Ηλιόπουλος. Το μόνο «αδίκημα» που διέπραξε ο συλληφθείς είναι ότι είναι ένας νέος άνθρωπος με υψηλό αίσθημα κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης. Αί σθημα που δεν θα του ε πέτρεπε, ασφαλώς, να φερθεί ως νεοβάνδαλος.
H αίτηση για άρση της «προσωρινής» (!!!) κράτησής του απορρίφθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της 24ης ανακρίτριαες Αναστασίας Λόλα και του ειςσαγγελέα Πρωτοδικών Λεωνίδα Νικολόπουλου.

Έκτοτε ο Θ. Ηλιόπουλος παραμένει φυλακισμένος μαζί με ποινικούς στο διασημότερο «σω φρονιστικό» κατάστημα της χώρας.
Έξι μήνες από τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, τον οποίο στιγματίζει η δικαστική και αστυνομική ολιγωρία και ανεπάρκεια. Είναι ζωή κλεμμένη και συνιστά αδίκημα, για το ο ποίο θα έπρεπε, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, να λογοδοτήσουν οι αδικοπραγήσαντες της εξουσίας.
Έξι μήνες ο πολίτης Θ. Ηλιόπουλος παραμένει «ξεχασμένος» στον Κο ρυδαλλό, επειδή δεν είχε την αρωγή του κομματιςκού παρακράτους.
Έξι μήνες ο Θ. Ηλιό πουλος είναι μακριά από την οικογένειά του, που τον χρειάζεται.
Έξι μήνες ο Θ. Ηλιόπουλος ζητά την αλληλεγγύη μας.
Έξι μήνες η κοινωνία των πολιτών σιωπά. Ντροπή.
Θ.Ε.Π.

Μπείτε στο λινκ, ενημερωθείτε.

Αλληλεγγύη στον Θοδωρή Ηλιόπουλο-απεργία πείνας από 10/7

ΤVXS.gr (BETA) - Κινδυνεύει η ζωή του Θ. Ηλιόπουλου

http://www.keli.gr/2009/07/blog-post_31.html

3 σχόλια:

constantinos alexacos είπε...

Αν ήταν βουλευτής, θα τους είχε κουνήσει το δάχτυλο.
Αν ήταν εμπρηστής θα ήταν ελεύθερος.
Αν ήταν γιατρός με φακελάκι... θα ήταν στη Μύκονο.
Είναι κατηγορούμενος (δεν έχει δικαστεί!) για συμμετοχή στα επεισόδια που ακολούθησαν την δολοφονία Γρηγορόπουλου, και είναι στην φυλακή εδώ και 8 μήνες.

anonymous είπε...

Δεν γεννάται ζήτημα. Κάθε ελεύθερος άνθρωπος, υποστηρίζει το έλλογο αίτημα του άδικου εγκλεισμού του οποιουδήποτε, στην οποιαδήποτε φυλακή.

Ωστόσο, αναρωτιόμαστε, για το αν η όποια δήλωση-υποστήριξη, που λιγότερο ή περισσότερο εύκολα, μπορεί να γίνει απ’ τον οποιονδήποτε, όπως από εμάς, εδώ, τώρα, έχει κάποιο ‘νόημα’ να γίνεται. Αναρωτιόμαστε δηλαδή, κατά πόσο, οι όποιοι διατρανώνουν τις φωνές τους, υπέρ ανάλογων λογικών αιτημάτων, σημειώνουν μια κάποια διαφορά, έναντι των υπολοίπων, ικανή να επιφέρει το ‘δίκαιο αποτέλεσμα’. Ζούμε εξάλλου σε εποχές, όπου μπορεί κάλλιστα να κρατείται κάποιος παράνομα, επειδή κάποιοι άλλοι προσβλέπουν ακριβώς στον επικοινωνιακό χειρισμό των όποιων κινητοποιήσεων αλλυλεγγύης υπέρ του παρανόμως κρατουμένου, προκειμένου είτε να δημιουργήσουν αντιπερισπασμούς, είτε να καρπωθούν προς ίδιον όφελος, αυτές τις ίδιες τις αντιδράσεις-κινητοποιήσεις. Εδώ υπάρχουν επαγελματίες της αντίδρασης και της διαμαρτυρίας που κολλάνε ‘αγωνιστικά’ ένσημα όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Που υπερασπίζονται και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των καγκουρώ, μέχρι και για τα όποια δικαιώματα μπορεί να έχουν τα απολιθωμένα μουστάκια του Στάλιν.

Η ντροπή που οφείλουμε, κατά τη γνώμη μας, να αισθανόμαστε, ως μέλη της εκτός των φυλακών κοινωνίας (για την οποία οφείλουμε να αναρωτηθούμε, σε τί είναι καλύτερη, από την εντός των φυλακών κοινωνία) δεν έχει να κάνει, με το οτι οι αδίκως κρατούμενοι, βρίσκονται μέσα στις φυλακές, αλλά με το γιατί δεν επιδιώκουμε να βρεθούμε μέσα στις ίδιες φυλακές και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που θεωρούμε άδικο το να βρίσκονται μέσα οι πρώτοι, προκειμένου να τους συναρασταθούμε και εμπράκτως. Να τους δώσουμε ένα ποτήρι νερό και να τους σκουπίσουμε τον ιδρώτα της αγωνίας από το μέτωπό τους.

Αν μαζευτεί ένα εκατομύριο κόσμος και θελήσει να μπει στη φυλακή, επειδή αισθάνεται ανήθικο το να είναι έξω (και υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αισθάνεται κανείς ανήθικος που μετέχει σε μια τέτοια κοινωνία, και ανεξαρτήτως του αν βρίκονται αδίκως μέσα στις φυλακές οι όποιοι συμπολίτες μας), τι λέτε πως μπορεί να γίνει;

constantinos alexacos είπε...

Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να κρίνω την συγκεκριμένη ή αλλες υποθέσεις, αν και λογικά θα συμφωνήσω μαζί σας σε ότι αφορά την δικαιοσύνη σήμερα.

Το αίτημα εδώ είναι πολύ συγκεκριμένο: ο προφυλακισμένος Ηλιόπουλος και οι γιατροί που τον εξέτασαν (όχι ιδιωτικοί, αλλά κρατικοί του ΕΣΥ και των φυλακών) ζητούν την μεταφορά του σε νοσοκομείο προκειμένου να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να διευκρινηστεί η κατάσταση της υγείας του.

Να μου επιτραπεί η υπόθεση ότι το εκδικητικό κράτος αρνείται το αίτημα, προκειμένου να τον εξαναγκάσει σε διακοπή της απεργίας πείνας που έχει κηρύξει εδώ και ένα μήνα. Η δημοκρατική Ουρουγουάη το υκ.Καραβέλα χαιρετά την τριτοκοσμική Ελλάδα των αποφυλακισθέντων του παραδικαστικού και όχι μόνο.

Translate