10.9.10

Η Αριστερά συντηρητικοκρατείται


Η σημερινή αριστερά δεν ψήφισε τον Μεταναστευτικό Νόμο. Δεν ψήφισε το Μνημόνιο. Διαφωνεί με τον Καλλικράτη. Όλα είναι λάθος - δεν χρειάζονται αποδείξεις. Έχουν το αλάθητο.


Δεν προτίθεται να σχηματίσει πρόταση, με όσες δυνάμεις και αν κατέχει σε ανθρώπους της οικονομίας, και διανόησης. Τους αφήνει να σπαταλώνται μεμονωμένοι στα αρθράκια της Αυγής. Καμία πραγματική σύμπραξη, ούτε καν στο εσωτερικό τους.


Δεν προτίθεται να θέσει όρους για συμμετοχή στον καθορισμό της κεντρικής πολιτικής. Μόνο καταγγέλλει, σαν τους παλαβούς που περιφέρονται σε κεντρικούς δρόμους με πλακάτ “Μετανοείτε - Ήρθε το τέλος”. Κι όποιος δεν συμφωνεί, είναι δοσίλογος του ΔΝΤ, λαγός της σοσιαλδημοκρατίας και άλλα τέτοια.


Έχει καταντήσει ο,τι πιο συντηρητικό έχει να επιδείξει η σημερινή πολιτική σκηνή, ατιμώνοντας έτσι όσους έχουν εγκλωβιστεί στα μικροκομματικά τους συμπλέγματα ως ψηφοφόροι ή εθελοντές.


Πέρασε από “το καλό του διπλανού” στο “τι κάνει ο διπλανός”, σαν κάτι νοικοκυρές στα μπαλκόνια παλιάς ελληνικής ταινίας. Στο κράξιμο και στην χλεύη δεν χρειάζεται ούτε δουλειά, ούτε επεξεργασία ούτε ρεαλιστική (αντι)πρόταση. Αν αυτή η εσωστρέφεια δεν είναι συντηρητική, δεν ξέρω τι είναι.


Για τον μεγάλο νάρκισσο της μικρής αριστεράς, τον Αλαβάνο και το Βατικανό που θα κηρύξει στην Αττική κατόπιν εκλογής του (με τον εαυτό του για Πάπα υποθέτω) δεν χρειάζεται να πω τίποτα.

Ο άλλος όμως, ο θρασύς, ο μικρός, καλά θα κάνει να αφήσει τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη εκεί που είναι και να μην αναφερθεί ποτέ ξανά σε εκείνον. Οι συγκρίσεις με τον νέο Πάπα της Αττικής, περισσεύουν. Έχει και η αμετροέπεια όρια.


Το συνεχές ξεκατίνιασμα των επίδοξων είναι το μόνο που τους απασχολεί, από τότε που πρόδωσαν τον Μιχάλη. Έξι χρόνια σιχασιάς και για την Αριστερά.

“Λαγοί” όσοι προσπαθούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στον τόπο, με όποιο τρόπο μπορούν...

Ας είναι.

Αυτοί τουλάχιστον προσπαθούν να προσφέρουν κάτι για την βουλευτική αποζημίωση και την κομματική επιχορήγηση που λαμβάνουν. Τα άλλα είναι πεταμένα λεφτά, με όλο το σεβασμό στους εξαπατηθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate