12.1.11

Χρυσοχοΐδης leaks

Σύμφωνα με το δημοσιευθέν τηλεγράφημα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε στον αμερικανό πρέσβη ότι η ΕΥΠ (και η αστυνομία) είναι συνδικαλισμένη μέχρι τα μπούνια, και δεν βγαίνει δουλειά έτσι.

Ποιος δεν έχει ακούσει για τις φατρίες της Κατεχάκη; Για να καταλάβω δηλαδή για το μέγα της αποκαλύψεως.

Η μόνη πληροφορία είναι ότι ο τέως Υπουργός Προ.Πο. ήταν διατεθειμένος να αλλάξει αυτό το καθεστώς, ακόμα κι αν αυτό σήμανε διάλυση και ανασύσταση της ΕΥΠ.
Το ερώτημα εδώ είναι αν αυτό αποτελεί κεντρική πολιτική απόφαση, και εάν προτίθεται να προβεί σε ανάλογες κινήσεις ο νυν Υπουργός, προκειμένου να λύσει το πρόβλημα (που ήταν και παραμένει δεδομένο).

Το παραδέχεται άλλωστε και ο τέως διοικητής της υπηρεσίας, με την ατυχή ερώτηση του προς τον Πρωθυπουργό· ατυχής η ερώτηση εφόσον κάθε άλλο ήταν ο σκοπός της παρά να υποστηρίξει τα όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Από την ερώτηση του κ. Κοραντή:
‎"Γνωρίζετε κ. Πρωθυπουργέ ότι ο εν λόγω Υπουργός κυριολεκτικά διέλυσε την ΕΥΠ, τοποθετώντας κομματικούς εγκάθετους σε καίρια πόστα, εντελώς ακατάλληλους να διοικήσουν και επιτρέποντας να αναδειχθούν προσωπικές εμπάθειες, μωροφιλοδοξίες και ενδοσυνδικαλιστικές διαφωνίες, που είχαν σαν αποτέλεσμα να εξαφανισθεί η τάξη και η ηρεμία στην τόσο ευαίσθητη αυτή Υπηρεσία;"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate