30.4.13

Συμμετοχή - πόσο λάθος μπορεί να είναι; #drassiConf


Το συγκεκριμένο είναι κομματικό ποστ. Ελπίζω ότι διαβάζετε ακόμα.

Αφορά το κάλεσμα της Δράσης για συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου της, που θα καθορίσουν τα νέα όργανα και το νέο πρόεδρο του κόμματος.

Θα συνεχίσω να είμαι προκλητικός, σε εποχές που πολίτες ζητούν “Γουδή για τα κομματόσκυλα”, και θα γράφω τη λέξη κόμμα σε κάθε πρόταση. Γιατί; Γιατί μπορώ.

- Γιατί η Δράση ως κόμμα δεν θα σε διορίσει, και άρα δεν μπορεί κανείς κακόβουλος να βρει τη συναλλαγή ως κίνητρο.
- Γιατί η Δράση ως κόμμα δεν τρώει από το δημόσιο κορβανά - κάθε άλλο: επιστρέφει επιχορήγηση στο γενικό προϋπολογισμό, όπως δεσμεύτηκε στις προηγούμενες εκλογές.
- Γιατί η Δράση ως κόμμα δεν χρωστάει, ούτε σε πρόσωπα, ούτε σε σπόνσορες, ούτε σε τράπεζες, ούτε σε ΜΜΕ.
- Γιατί η Δράση ως κόμμα δεν έχει βγάλει μέχρι σήμερα ούτε ένα Δελτίο Τύπου που να καταπατά το αξιακό πλαίσιο όποιου πιστεύει στην Διαφάνεια, τα Δικαιώματα, την Ελευθερία και την Ανοιχτή Κοινωνία.
- Γιατί η Δράση ως κόμμα είναι ο “τρελός” του συστήματος: επαληθεύεται διαρκώς με καθυστέρηση, ενώ η ίδια δεν έχει ωφεληθεί ποτέ εκλογικά ή οικονομικά από τη στάση της. Δεν κινήθηκε με γνώμονα την επιβίωση της, όσο κι αν αυτή απειλείται με κάθε εκλογική ήττα. Το λες και δείγμα χαρακτήρα.

Ναι, υπάρχουν και αυτά τα “κόμματα”. 

Τι προτείνει; Να γίνεις μέλος μέχρι τις 4 Μαΐου, σε μία ανοιχτή διαδικασία συμμετοχής, και να ψηφίσεις ή να ψηφιστείς για σύνεδρος. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία να συμμετάσχεις και να συνδιαμορφώσεις με άλλους προοδευτικούς το μεγαλύτερο οργανωμένο αμιγώς προοδευτικό και κεντρώο κόμμα που υπάρχει σήμερα στη χώρα. 

Ένα κόμμα που έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμο να αυτοδιαλυθεί εάν υπάρξει η ευκαιρία για την διαμόρφωση μίας ένωσης δυνάμεων, κάτι που προωθεί ενεργά με όλες τις τις δυνάμεις.

Πόσο λάθος μπορεί να κάνεις αν εμπλακείς; Σκέψου το, έχεις μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου (3 εβδομάδες πριν το Συνέδριο, όπως ορίζεται από το επικαιροποιημένο καταστατικό του Δεκεμβρίου). Πέντε μέλη ορίζουν ένα σύνεδρο/εκπρόσωπο.


___________

σχετικά:
Constantinos Alexacos - #003 "αισιοδοξείτε γιατί χανόμαστε" | Mixcloud

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate