8.1.14

Εκλογές βίας και νοθείας


Παλιά φράση από σκοτεινές εποχές της χώρας, που μάλλον δεν μας τρομάζουν όσο θα έπρεπε. Τελευταία παίζουμε με τη φωτιά, αμέριμνοι για μία ακόμη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας.

Η Ελλάδα αναλαμβάνει σήμερα την ευρωπαϊκή προεδρία, με τον αρχηγό της αντιπολίτευση και υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν κ. Τσίπρας να σνομπάρει την τελετή έναρξης καταγγέλλοντας την ως «φιέστα που συγκαλύπτει την ανθρωπιστική κρίση», ενώ ο Πρωθυπουργός (μέσω Νέας Δημοκρατίας) απαντάει ότι «είναι γνωστές οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία». Η χώρα έχει τρομοκράτες εντός κοινοβουλίου; Αυτό λέμε;

Κάποιοι ανεγκέφαλοι νομίζουν ότι αυτά βοηθάνε την χώρα; Προφανώς και όχι. Απλά, μας δηλώνουν με τον πιο σαφή τρόπο ποιές είναι οι προτεραιότητες τους – η προσωπική και κομματική τους επιβίωση. Το επικίνδυνο εδώ είναι πως είναι τόσο ανόητοι που διαχωρίζουν το μέλλον τους από αυτό της χώρας, λες και μπορούν να υπάρξουν σε μία χώρα που θα βυθιστεί στο σκοτάδι, αλλά το ότι είναι διατεθειμένοι να μας βάλουν σε περιπέτειες δηλώνοντας στην υφήλιο πως η χώρα έχει γίνει Αφγανιστάν. Η απόλυτη δικαίωση του γερμανικού SPIEGEL που μίλησε για failed state.

Οι γελοίες προσωπικότητες που ηγούνται της πολιτικής ζωής σήμερα, προετοιμάζονται για εκλογές με κλίμα που θυμίζει απολύτως την κατάσταση που επικρατούσε στις αρχές της δεκαετίας του 60. Κι όλα αυτά με «δηλώσεις» και κάποιες ανεξήγητες και ανεξιχνίαστες δράσεις μίας τρομοκρατίας που υποβόσκει ίσως, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τις δηλώσεις Δένδια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «η χώρα έχει πρόβλημα εσωτερικής τρομοκρατίας». 

Μερικά μαλακισμένα έχουμε, όχι τρομοκρατία, κι αν δεν το χειριστείτε σωστά κύριε υπουργέ είναι βέβαιο πως θα τους αναβιώσετε εσείς και η κυβέρνηση σας, συνεπικουρούμενοι από την αντιπολίτευση. Δημιουργείτε κλίμα και ρεύμα. Αν σας εκπλήσσει η δύναμη του λόγου σας, αν δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να προκαλέσετε τέτοια ζημία με τις δηλώσεις σας, καλά θα κάνετε να παραιτηθείτε συλλήβδην προτού μας καταστρέψετε.

Μας πήρε 30 χρόνια για να ξεφορτωθούμε το κλίμα που επέτρεπε την ύπαρξη της 17 Νοέμβρη, όσο και την ίδια την οργάνωση. Και το κάναμε με τρόπο που το κράτος έδειξε την αυτοπεποίθησή του σε θεσμούς και δικαιοσύνη. Πόσο πίσω είστε διατεθειμένοι να μας πάτε; Και γιατί; Μην έρθουν οι «κομμουνιστές»;

Βρείτε τους Ξηρούς που χάσατε, μαζέψτε τα «λάθη» της Καθημερινής περί «πολιτικών κρατουμένων», και μαζέψτε τα όπλα που κυκλοφορούν και διακινούνται ελεύθερα στην επικράτεια. Σοβαρευτείτε, έστω τώρα, στο παραπέντε. Κάντε εκλογές, ή μη τις κάνετε - ό,τι αποφασίσετε με τους δημοσκόπους και συμβούλους σας. Αλλά μη μας ρίξετε στο λάκκο με τα φίδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate