7.3.14

Για ποιά «Ελιά» και ποιά «σωτηρία;»


Παρακολουθούμε την κυβέρνηση να ανθίσταται στη μεταρρύθμιση στο γάλα, και ακούμε ό,τι ανοησία κατεβάζει ο spin doctor του καθενός, με πρώτο και καλύτερο τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να συγκρίνει και να ιεραρχεί μεταξύ διατίμησης βιβλίων και τις ημέρες στο γάλα «για το καλό της ελληνικής κτηνοτροφίας». Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση λέει ότι οι τιμές δεν έχουν πέσει στην αγορά, και γι’αυτό «παίρνουν πρωτοβουλίες» κάθε τόσο. Με ποιούς; Το καρτέλ του γάλακτος, των σουπερμάρκετ ή και των δύο μαζί; Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν καταγγέλλει κατ’επανάληψη το καρτέλ γάλακτος, ή έχω χάσει εγώ επεισόδια; Αγγίζουμε πλέον την ύβρη.

Η κορυφαία στιγμή πολιτικού spin του Αντιπροέδρου, βέβαια, θα έρθει αυτό το Σαββατοκύριακο. Έχοντας σφάξει κυριολεκτικά στο γόνατο τους «58» με τον αιφνιδιασμό του σταυρού προτίμησης, αφού πρώτα τους περιέφερε ως θίασο ανανέωσης για 3 μήνες, τώρα θα τους σύρει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την τελευταία πράξη: την ίδρυση και την παρουσίαση της «Ελιάς» ενώπιον του Martin Schulz... 

Εγώ νόμιζα ότι οι «58» ήταν η «Ελιά»... Και μάλλον το νόμισαν και αυτοί, όταν ο κ. Βούλγαρης ανακοίνωνε από το Περιστέρι ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει κάτω από την ομπρέλα τους.

Υπάρχει βέβαια ένα γεγονός που δεν ακούμπησε κανείς – ίσως γιατί δεν μπορεί να το διαχειριστεί σε επίπεδο spin ούτε ο Kasper Juul, του Borgen: τον διορισμό του κ. Γιάννη Παπαθανασίου στην προεδρία του διοικητικού συμβουλίου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), και μάλιστα με μισθό πέριξ των 200.000€.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν τοποθετήθηκε και κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Τι φοβούνται; Μη και παραδεχτούν αυτό που ξέρει και ο τελευταίος πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που έχει πιστοποιηθεί με αλλεπάλληλες εκθέσεις περί πλαστών στατιστικών στοιχείων που έστελνε ο κ. Παπαθανασίου στους εταίρους μας για να μπορεί ο κ. Σαμαράς ως μέρος της κυβέρνησης Καραμανλή να μιλάει για «θωρακισμένη οικονομία» και έλλειμμα 4,5% πριν τις εκλογές του 2009; Ή για να μην αποξενώσουν τους ψεκασμένους ψηφόφόρους που ακόμα και σήμερα λένε πως δεν μας έβαλε η χρεοκοπία στο Μνημόνιο, αλλά το ΔΝΤ με την Λέσχη Bilderberg και τους «Εβραιομασόνους»;

Και καλά αυτοί. Παλαιοκομματικοί πες. Οι «58»; Οι φίλοι μου από τους «Μπροστά»; Οι κ.κ. Μόσιαλος και Λοβέρδος, υπουργοί των κυβερνήσεων Παπανδρέου, πώς θα παραστούν στην πανήγυρη της «Ελιάς», με το κ. Παπαθανασίου να ετοιμάζει για τη νέα του θέση το λάπτοπ που πήρε από το ΥΠΟΙΚ, τότε που το αδειάσανε φεύγοντας μαζί με έγγραφα και σκληρούς δίσκους. Για να παραλάβει ο σχεδόν υπόδικος πλέον κ. Παπακωνσταντίνου μία χρεοκοπημένη χώρα, χωρίς ένα χαρτί στη διάθεση του για το που βρισκόμαστε και τι είχε συζητηθεί μεταξύ Κομισιόν και Ελληνικού Κράτους.

Οι νυν και οι πρώην βουλευτές και στελέχη που σήκωσαν το βάρος του Μνημονίου και της διάσωσης της χώρας από την καταστροφή των κυβερνήσεων Καραμανλή, πώς το καταπίνουν αυτό; Σε ποιον θα πάνε να ζητήσουν ψήφο, και τί θα πουν; «Ελιά»; Για το ΠΑΣΟΚminus? Θα τους πάρουν με τις πέτρες. 

Ο πρόεδρος τους έχει την δική του ατζέντα, και μακάρι να έχει δρομολογήσει την εκτός ΠΑΣΟΚ καριέρα του – να έχει βρει αμφιθέατρο/άμβωνα για τον μονίμως προτεταμένο δείκτη της χείρας του, και την ρητορική του «δεινότητα» που δεν μετεξελίχθηκε ποτέ σε πολιτική. Ο άνθρωπος επιτομή της μικροπολιτικής και του βραχυπρόθεσμου ωφελιμισμού. 

Οι υπόλοιποι πού πάτε σύντροφοι & «σύντροφοι», και γιατί; Για τη «σωτηρία»; Τίνος; Ζητήστε έστω το αυτονόητο - το βέτο του κ. Βενιζέλου στο διορισμό Παπαθανασίου, ως όρο για την παρουσία σας στη Συνδιάσκεψη, σε ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της αφήγησης της αρθρογραφίας σας, των ευρωπαϊκών θεσμών που εξαπάτησε με πλαστά στοιχεία, και της  «γραμμής με το παρελθόν» που ευαγγελίζεστε.


σχετικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate