12.6.09

Ποιος θα κυβερνήσει αυτό τον τόπο;

Η άνοδος των άκρων είναι κατά το ήμισυ πλασματική, αν δεχτείς ότι απείχε το 50% των ψηφοφόρων και ότι τα άκρα έχουν συσπειρωμένη ψήφο.
Όποιον ακούς να πιπιλάει την καραμέλα του νέου πόλου ή δεν καταλαβαίνει μαθηματικά ή δεν θέλει να καταλάβει εφόσον έχει βρει μία ερμηνεία που τον βολεύει και εξυπηρετεί.
Το ΛΑΟΣ πήγε από 252,000 (το 2004), σε 367,000 (φέτος). Η διαφορά είναι 115,000 ψήφοι. Μιλάμε δηλαδή για λίγο πάνω από 1% αύξηση, που η αποχή το εκτινάσσει στο 3.5%.

Το σοβαρό θέμα εντοπίζεται στην αποχή των μη ακραίων, που προτιμούν να δουν την ακραία, λαϊκιστική και φοβική εκπροσώπηση στην ΕΕ, παρά να ψηφίσουν εκείνοι τον όποιο άλλο υποψήφιο (σημειώνω ότι κατέβηκαν 24 συνδυασμοί στις Ευρωεκλογές την περασμένη Κυριακή). Κι αυτό είναι θέμα πρωτίστως για τον πολίτη και δευτερευόντως για τα κόμματα.

Τα ΜΜΕ, μετά την δυσανάλογη για το 3% του, προβολή του ΛΑΟΣ τους τελευταίους μήνες τώρα μας το παρουσιάζουν σαν τον ρυθμιστή των εξελίξεων... για τρίτη φορά! Και πες-πες μπορεί νομίζουν ότι θα μας πείσουν ότι μπορεί ο τέως αφισοκολλητής της ΝΔ και οι Πλεύρης, Σαρρή, Τζαβέλα, Αϊβαλιώτης κλπ απαρτίζοντες τον θίασο αυτό θα ρυθμίσουν τις εξελίξεις! Δεν έχουν πολύ άδικο που ελπίζουν: εδώ έκαναν το φραπεδόμαγκα λαϊκό επαναστάτη και τον έστειλαν επί τούτου στην Λούτσα για Φραπερδίνο, μη τυχόν και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και ψηφίσει! Μπορεί και να χουν δίκιο που ελπίζουν...

Ομοίως κι εγώ έχω δίκιο που τους δίνω δύο φάσκελα και συνεχίζω να ενημερώνομαι και να ελπίζω για αυτά που διαλέγω εγώ κι όχι αυτά που διαλέγουν εκείνοι πριν από μένα για μένα. Και αυτά αφορούν την Κοινωνία (πολίτες), την Δικαιοσύνη (θεσμοί) και την Οικονομία (μέτρα).

Τον Σεπτέμβρη θα μετρηθούμε και κάτι μου λέει ότι θα είναι ντέρμπι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικα δεν μπορω να σε καταλαβω φιλε μου!
Ενας πολιτης που κυριως αγαπα την χωρα του κ ειναι απογοητευμενος απο τους κλεφτες και ανικανους Νεοδημοκρατες και Πασοκτζηδες...Τι θα επρεπε να κανει???
Σαφως δεν θα γυρισει σε σταλινικες εποχες για να ασχοληθει με ΚΚΕ.
και ακομη χειροτερα με το Τσιπρα...οπαδο της αναρχιας και της κουκουλας....
Τι επιλογες αληθεια εχει?
Μονο Καρατζαφερη...λεω εγω...ισως οχι η ιδανικη λυσι...αλλα ισως η καλυτερη απο ολο αυτο το σκυλολοϊ.
Και μη μου πεις κυνηγους η επιπλοποιους σαλαμεμπορους βεβαια...που ελεγε και ο Χαρη Κλυν.
Να περιμενω καποια απαντηση?

constantinos alexacos είπε...

Διεθνώς έχει υπάρξει υποχώρηση της πολιτικής μπροστά στην ορμή των αγορών. Η ενίσχυση της πολιτικής με την συμβολή και ενεργό συμμετοχή των πολιτών είναι μονόδρομος κατ' εμέ.
Η ζαλισμένη συνθηματολογία του Καρατζαφέρη κι ο ΜΜΕ-περιφερόμενος θίασος που απαρτίζει το ΛΑ.ΟΣ. είναι μία κακή ένδειξη, έα φαινόμενο της εποχής. Κι ως τέτοιο θα υποχωρήσει όταν οι πολίτες σταματήσουν να είναι φίλαθλοι και μπουν επιτέλους στο γήπεδο.

Translate