12.9.10

Ο Καμίνης δεν θα εκλεγεί


Οι Πασόκοι δεν θα ψηφίσουν τον Γιώργο Καμίνη, επειδή δεν είναι ΠΑΣΟΚ.
Οι αριστεροί δεν θα τον ψηφίσουν επειδή έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ή επειδή ο Κουβέλης είναι 'λαγός του ΠΑΣΟΚ' (sic), ή επειδή τους το απαγόρευσε ο αμετροεπής προεδρίσκος των συνιστωσών, ή επειδή θέλουν να αποδοκιμάσουν το Μνημόνιο, ή επειδή...

Οι υπόλοιποι (που μάλλον δεν ζουν στην Αθήνα πια και αντιμετωπίζουν τις δημοτικές εκλογές σαν μία καλή ευκαιρία για Κυριακάτικη βόλτα στο Μοναστηράκι), μάλλον θα ψηφίσουν Κακλαμάνη. Και θα ομολογήσω ότι με την οπτική κάποιου από την Κηφισιά ενδεχομένως, η ρητορική του Κακλαμάνη είναι εξαιρετική, εφόσον περιγράφει έναν δραστήριο άνθρωπο που κολλάει πάνω σε 'μπάχαλους' που δεν τον αφήνουν να ολοκληρώσει... Μακάρι να μην ήταν μόνο κενή ρητορεία. Μακάρι να υπήρχαν ψήγματα αλήθειας σε όλα αυτά τα λόγια... σε όσα συνεχίζει ακούραστος να μας λέει περιαυτολογώντας.

Η πόλη από την άλλη έχει τις δικές τις ανάγκες. Ανάγκες που δεν απασχόλησαν τη συντηρητική παράταξη που ηγείται τα τελευταία 25 χρόνια. Πληγές που δεν γιάτρεψε ο Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά όξυνε ακόμα και πριν να εκλεγεί Δήμαρχος (βλέπε μεταφορά ΟΚΑΝΑ στο κέντρο όταν ήταν Υπ.Υγείας και μετέπειτα αντιμετώπιση των συνεπειών του λάθους του).

Ουδείς είπε ότι ο Καμίνης είναι ακατάλληλος. Και πως θα μπορούσε - το πόρισμα του Συνηγόρου για το Ιστορικό Κέντρο ή οι εκατοντάδες υποθέσεις που έχει χειριστεί (υποδομές, διαχείριση απορριμάτων κλπ) θα τον διέψευδε.

Απλά, δεν θα τον ψηφίσουν. Ειδικά όσοι σπεύδουν να επαναλάβουν με κάθε ευκαιρία ότι 'τίποτα δεν αλλάζει'. Δεν τους απασχολεί το μέλλον της πόλης. Μόνο τα κομματικά/πολιτικά/επικοινωνιακά παιχνίδια που τους έχουν εμφυτεύσει τα δελτία των 8 και οι Κυριακάτικες φυλλάδες.

Αν μη τι άλλο, θα πετύχει η αποκέντρωση. Γιατί με μία ακόμα θητεία τους, η πόλη θα γίνει πραγματικά αβίωτη. Ουδέν κακό αμιγές καλού.
Χαμογέλα Δήμαρχε - οι δημότες σε χαιρετούν.

4 σχόλια:

Λουκάς Σταμέλλος είπε...

Το ηθικόν δίδαγμα:

Να πάψουν τα κόμματα να ανακατεύονται με τις δημοτικές (και νυν περιφερειακές) εκλογές.

Θα μπορούσε επίσης να πάψει και να διαρρυθμίζει, κάθε τρεις και λίγο, η κεντρική κυβέρνηση τους κατά τόπους δήμους/κοινότητες.

constantinos alexacos είπε...

Η πυραμίδα της διαφθοράς έχει την βάση της στις τοπικές κοινωνίες. Αυτή είναι που εκφράζεται με διεφθαρμένες επιλογές αντιπροσώπων όταν συμβαίνει. Πιστεύω ότι σπάνια οι πολίτες εξαπατώνται από τις επιλογές τους - με ανοιχτά μάτια ψηφίζουν. Και φυσικά η κορυφή θα θρέψει "τα πόδια" της.

Αν βελτιώσεις πραγματικά το πλαίσιο και μειωθεί η αναγκαιότητα για τέτοιες σχέσεις, γιατί υπάρχει και διαφθορά λόγω αναγκαιότητας, τότε θα μειώσεις και τις εστίες.

Δεν πιστεύω ότι το θέμα είναι το κόμμα ή μη. Ο υπόδικος Δήμαρχος Ζαχάρως θα είχε βγει με όποιο κόμμα/σχήμα κι αν κατέβαινε.

Υ.Γ. για τις Εθνικές: Αν επέτρεπαν την ύπαρξη ανεξάρτητων υποψηφίων στις Εθνικές εκλογές, θα πηγαίναμε ένα βήμα παρακάτω. Αυτό μπορεί να αποβεί πιο αποτελεσματικό στο μεσοδιάστημα, μέχρι να διαλυθούν/μειωθούν οι υπάρχουσες μολυσματικές εστίες. Όπως επιχειρείται να γίνει τώρα με τον Δήμο της Αθήνας. Αλλά ποιος ενδιαφέρεται; Με γενικεύσεις και υπερβολές έχουμε αποπροσανατολιστεί.

Λουκάς Σταμέλλος είπε...

Σίγουρα δεν είναι γενίκευση και υπερβολή το ότι η εν λόγω «ανεξάρτητη» υποψηφιότητα κρέμεται απ' τ' αρχίδια ενός κομματικού μηχανισμού και 3-4 τηλεοπτικών αριστεροδημοκρατικών παλαιοκομματικών πολιτικοπερσόνων, αντλώντας υπεραξία από την θετική πρότερη δράση του υποψηφίου σε μια διορισμένη θέση που χαίρει, όμως, κάποιας εκτίμησης.

Η διαφθορά στο υποκατάστατο κοινωνίας στο οποίο ζούμε είναι υπαρκτή, σαφώς. Η κυριότερη θερμοκοιτίδα της είναι τα κόμματα, είτε αυτά διοικούνται από τις παλιού στυλ ομάδες κομματαρχών, είτε από τις νέου στυλ ελίτ καλογυαλισμένων «προοδευτικών» τεχνοκρατών, που σπονσοράρουν μηντιακά τον ΓΑΠ με αντάλλαγμα εμβόλιμα διαφημιστικά μηνύματα στις ομιλίες του.

Το σύστημα εκλογών, το «πλαίσιο», όσες βελτιώσεις και να υποστεί δεν μπορεί να αποτελέσει εργαλείο εξάρθρωσης της εγγενούς διαφθοράς του κάθε εξουσιαστικού συστήματος. Το κλειδί είναι η υποχώρηση των εξουσιαστικών θεσμών από όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια της κοινωνικής/πολιτικής ζωής.

Ο μαφιόζος της Ζαχάρως δε θα είχε πεδίο διαφθοράς για να επωφεληθεί απ' αυτό, αν δεν υπήρχαν κομματικοί μηχανισμοί.

ΥΓ. Μην ανησυχείς. Τα φετεινά καλλιστεία θα τα κερδίσει ο Καμίνης. Ο άλλος είναι πολύ στραπατσαρισμένος.

constantinos alexacos είπε...

Λες ότι η διαφθορά έχει επιβληθεί από το 'σύστημα εξουσίας'. Κι εκεί είναι η όποια διαφορά μας. Κανένα σύστημα δεν προσγειώθηκε/επιβλήθηκε κατ' εμε. Τα χαρακτηριστικά του διαμορφώθηκαν από πλειοψηφίες που είτε δεν βρήκαν άλλο τρόπο να λειτουργήσουν εντός του σημερινού πλαισίου, είτε επέλεξαν την συνειδητά την διαφθορά.
Για παράδειγμα, δεν μπορείς να υποστηρίξεις ότι οι εμπρηστές-οικοπεδοφάγοι είναι 'θύματα του συστήματος εξουσίας'. Αυτοί εκμεταλλεύθηκαν και διαμόρφωσαν σε κάποιο βαθμό τις συνθήκες για την δράση τους, με την σύμπραξη πολλών πολιτών (είτε στην κάλπη, είτε αλλού).

Υ.Γ.: ελπίζω να έχεις δίκιο για τον στραπατσαρισμένο. Εγώ νομίζω ότι το εκλογικό σώμα θα ψηφίσει αντιπασοκικά. Ή δεν θα ψηφίσει καθόλου. Δίκοπο μαχαίρι η υποστήριξη του από ΓΑΠ, γιατί προϋποθέτει ώριμο εκλογικό σώμα.

Translate