Οι συντηρητικοί ήταν και παραμένουν 'κουμπωμένοι' απέναντι σε οτιδήποτε παγκόσμιο ή έστω Ευρωπαϊκό. Και προφανώς ήταν και παραμένουν ξένοι σε ότιδήποτε έχει βασιστεί στον Διαφωτισμό.
Τα βασικά οχήματα της ρητορικής τους είναι τρία: πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Εκεί συνοψίζονται διάφορες συγκεχυμένες αρλούμπες που ξεκινάνε με τον ένα Θεό και καταλήγουν ενδεχομένως στην ομοφοβία και τον κίνδυνο από το Βορρά.
Αυτά ως προς τις αρχές.
Το βασικό εργαλείο είναι ο φόβος. Και αυτό είναι το δημαγωγικό και άρα το πιο καταστροφικό στοιχείο και χαρακτηριστικό τους. "Τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει, γιατί...." και συνεχίζει με μία από τις γνωστές αρλούμπες: θα μας την πέσουν οι Αλβανοί, θα ισλαμοποιηθεί η χώρα μέχρι το 2035, θα κυριαρχήσουν οι ομοφυλόφιλοι και οι Εβραίοι (ή και οι δύο) κλπ.
Και όσο αυτοί ρητορεύουν φοβικά τόσο με πιάνει κλειστοφοβία. Όσα περισσότερα αφτιά βρίσκονται να ακούσουν αυτές τις ατεκμηρίωτες ανοησίες, τόσο βλέπω ένα νοητό τοίχος να υψώνεται μεταξύ ημών και της όποιας προόδου θα μπορούσαμε να σημειώσουμε. Ένα τοίχος που ικανοποιεί ιδεολογικά τον κάθε Γιανναρά, Χριστόδουλο, Σαμαρά και Παπαρήγα, όσο και αυτών τροφίμους και παραφυάδες.
2 σχόλια:
Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός
Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?
Άψογος!
Δημοσίευση σχολίου