17.3.11

Παθογένειες

Ο Έλληνας δεν πέρασε ποτέ από την Αναγέννηση, ή τον Διαφωτισμό. Αυτό δεν το σταματάει φυσικά από το να είναι ένας κανονικός Renaissance Man, στο αρβανίτικο όμως. Δηλαδή κάτι σε ξερόλας, αντί για μάστορας διαφορετικών τεχνών.

Τον συναντάς από την οικοδομή, όπου ο ηλεκτρολόγος έχει άποψη για την μόνωση στην χαλκοσωλήνα του υδραυλικού, μέχρι το web όπου ο καλωδιάκιας νομίζει ότι μπορεί να κάνει art directing και στρατηγική. Μα τι λέω: στο καλύτερο γιατρό να πάει ο μπαγάσας, στο τέλος θα κάνει του κεφαλιού του αφού "ξέρει".

Παρά τις προόδους της κβαντομηχανικής, ζούμε ακόμα αποδεδειγμένα σε μία διάσταση, σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.
Οι επιπτώσεις της παραπάνω συμπεριφοράς είναι προφανείς, εφόσον καταλήγουμε ένα μπουλούκι εξυπνάκηδων, όπου ο ηλεκτρολόγος ξοδεύει τον περιορισμένο χρόνο του σχολιάζοντας την δουλειά του υδραυλικού, ο οποίος με την σειρά του ασχολείται με τις γυψοσανίδες του τοιχοποιού κοκ.

Και κάπως έτσι η οικοδομή μένει πίσω αφού κανείς δεν κάνει την δουλειά του.
Μέχρι να αποφασίσει κάποιος να τους διαολοστείλει, μπας και παραλάβει και η κυρα Μαρία, που τους πληρώνει όλους αυτούς, το σπίτι της.

Αυτό είναι το μοντέλο μας, και μέχρι σήμερα ανταποκρίνεται μόνο σε φωνές. Αν βρεις πως αλλάζει αυτό, θα είσαι ένας σύγχρονος αλχιμιστής.

____
Υ.Γ.: δεν θα δημοσιευθούν σχόλια που περιέχουν την φράση "ελληνικό φιλότιμο". Για την ακρίβεια, προβλέπονται αντίποινα επιπέδου Νεφελίμ.

2 σχόλια:

Γκιωνης είπε...

. Ξεχνάς το οτι ακόμη και ο "τορναδόρος" ξέρει και macroοικονομικά, κρίνει την Οικονομία και στέλνει στην συνέχεια και mails ;
. http://alekos.blogspot.com/2011/03/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

κ. Αλεξάκο που εξαφανιστήκατε; Τα νέα σας; Συνεχίζετε να πιστεύετε ότι έχει σωτηρία η χώρα μας; Γράψτε σας παρακαλώ γιατί μου έλειψε η αισιοδοξία σας. Σοβαρά.

Κώστας Αλεξίου

Translate