26.5.11

"Αγανάκτηση" - μία από τα ίδια

από σχόλιο στο
FB για την χθεσινή συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων":
"Δεν είναι αλλαγή η χθεσινή συγκέντρωση αλλά η αρχή της αλλαγής"
Αδυνατώ να δω έστω αυτή την "αρχή" της όποιας αλλαγής.

Αλλαγή θα ήταν να έβρισκε ο καθένας μας το κομμάτι της ευθύνης του, μικρό ή μεγάλο, στο πώς φτάσαμε ως εδώ.
Αλλαγή θα ήταν να είχαν συγκεκριμένα αιτήματα.
Αλλαγή θα ήταν να αποφασίζαμε μέσα μας αν θέλουμε Ευρώ και κανόνες, ή Δραχμή και ότι αυτή συνεπάγεται.
Αλλαγή θα ήταν να μην χρειάζεται κανείς την νομιμοποίηση που έδωσε το ΣΚΑΙ και ο υπόδικος για κακουργήματα διευθυντής του (για την θητεία του ως Πρόεδρος της ΕΡΤ επί Καραμανλή) για να συγκεντρωθούν άνθρωποι ειρηνικά.*
Αλλαγή θα ήταν να μην παραβιάζει την λογική κανένας Μαλούχος, από κανένα 'Βήμα' προτείνοντας ότι μία κυβέρνηση που προέκυψε από εκλογές εκατομμυρίων ψηφοφόρων, στερείται νομιμοποίησης επειδή μαζεύτηκαν μερικές χιλιάδες στο Σύνταγμα, χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα ή θέσεις. Εκτός αν θεωρείται θέση το

"αλήτες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες"

που άκουγα ξανά και ξανά. Όπως το ακούω κάθε χρόνο έξω από την Λέσχη Αξιωματικών, από "Πατριώτες" (Χρυσαυγίτες) στην επέτειο των Ιμίων.

Αλλαγή θα ήταν αν είχαμε καταλάβει ότι η Δαμανάκη είπε κάτι πολύ σοβαρό εχθές. Ποια ήταν η αντίδραση μας; Κάποιοι πήγαν την επομένη να σηκώσουν τις καταθέσεις τους (δεν βαρέθηκαν;). Άλλοι την έκραξαν ακυρώνοντας ακόμα και την συμμετοχή της στο Πολυτεχνείο. Κι όσοι έμειναν μίλησαν για "εκβιασμό".

Ποια αλλαγή; Όποιος την είδε να μου την δείξει κι εμένα.
Οι Ισπανοί είχαν και θέσεις (ζητούσαν εργασία) και λόγους οργής. Αυτοί δεν "τα φάγανε μαζί".
Εμείς, απλά τα θέλουμε όλα.
Αυτό το φούντο θα είναι όλο δικό μας.


_____
*απορία: πως αισθάνεται ο οργίλος @yalafouzos για τον υπόδικο διευθυντή του, και πως δικαιολογεί την διαφορά στάσης του με αυτή που είχε απέναντι στον επίσης υπόδικο Ψωμιάδη της Aspis;
Ποιος δέχεται τέτοιο χορηγό στην αγανάκτηση του;



σχετικά:

"Θα ερχόμουν αν κάποιος μου πρότεινε να πάμε να πιούμε όλοι μαζί γιατί γκρεμίζεται η Ελλάδα που αναπτύχθηκε με όραμα την οικοδομή! Γιατί επιτέλους καταλαβαίνουμε πως δουλείες θα υπάρχουν μόνο για όσους ασχοληθούν με τη βιολογική γεωργία, με τις Πηγές ενέργειας της χώρας, με τον ποιοτικό τουρισμό ή την καινοτομία που μπορεί να πουληθεί στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα σήμερα λόγω της κρίσης δεν χάνονται μόνο δουλειές . Συμβαίνουν κι αυτά! Αυτό σας κάνει να αγανακτείτε;"

"Συνέχισε να το φοράει (ασορτί με το D&G μπλουζάκι της και το m.c.hammer screen saver στον υπολγιστή της ) για όση ώρα της εξηγούσα ότι ο φάκελος περιείχε αίτημα πολιτών για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και των νόμων περί ευθύνης υπουργών, υπογεγραμμένο από πολίτες.
Μέχρι που…τον άνοιξα….
Το σαγόνι της κατέβηκε κυριολεκτικά….το βλέμμα της καρφώθηκε κυριολεκτικά στον όγκο των εγγράφων ….δε μπορούσε πλέον να αρθρώσει λέξη….
Στα μάτια της καθρεφτίστηκε ο αριθμός…7.989 υπογραφές…"

"Σε μισή ώρα περίπου θα ξεκινήσουμε live μετάδοση από Σύνταγμα στην πρώτη σελίδα του www.skai"

Έχω δει τηλεοράσεις να καλύπτουν γεγονότα. Να τα ΕΞΑΓΓΕΛΟΥΝ ποτέ!

"Η απαξίωση της χώρας στους διαδρόμους του ΔΝΤ είναι πλέον ευρύτερη. Εχει περάσει σε όλους. Ακόμη και σε στελέχη που τον περασμένο Οκτώβριο μου έλεγαν ότι είχαν εκπλαγεί ευχάριστα από τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό και το ασφαλιστικό και μάλιστα δήλωναν έτοιμοι να αναθεωρήσουν την αρνητική εικόνα που είχαν σχηματίσει για την Ελλάδα.

Σήμερα λένε ότι η διεθνής κοινότητα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να διασώσει την Ελλάδα, θεωρώντας μάλιστα ότι επιφύλαξε ιδιαίτερη μεταχείριση σε μια σχετικά πλούσια χώρα, «αλλά εσείς, ακόμη και τώρα, κοροϊδεύετε». Πιο απόλυτοι και αυστηροί είναι οι αξιωματούχοι που κατάγονται από αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίοι «καταγγέλλουν» μια κακώς νοούμενη «δυτική αλληλεγγύη» προς μια χώρα της Ευρωζώνης, η οποία αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν την αξίζει."

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ναι, ναι, ο μύθος του μαζί τα φάγαμε...
Ε άμα έφαγες, επέστρεψέ 'τα.
Συλλογική ευθύνη δεν υπάρχη, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και καθοδηγείται από αυτό.

constantinos alexacos είπε...

@Darthiir the Abban

Αυτό το είδες;
http://real-democracy.gr/el/ψηφισμα-λαικησ-συνελευσησ-πλατειασ-συνταγματοσ-0

Φάουλ 1ο:Αμφισβήτηση πολιτικού συστήματος (για την αντιπροσωπευτική δημοκρατία):
"Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς."

Φάουλ 2ο: Μπολσεβικισμός;
"Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας."

Με ποια νομιμοποίηση απαιτεί μία χούφτα άνθρωποι τέτοια ανατροπή; Οι υπόλοιποι 10 εκ. δεν έχουν λόγο;

Η "συνέλευση" δεν μάζεψε υπογραφές για δημοψήφισμα ή άλλη δημοκρατική διαδικασία, αλλά απαιτεί!

Όταν κατεβάσει λοιπόν ο Μιχαλολιάκος τους 25000 δικούς του και βγάλει το δικό του "ψήφισμα" οφείλει κάποιος να τον ακούσει; Ή δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλους στις δημοκρατίες;

Τέλος, στο δια ταύτα, το 2009 ψήφισαν 7,000,000 πολίτες για να στείλουν τους 300 στη Βουλή. Η χούφτα ανθρώπων που μαζεύτηκε στην Πλ.Συντάγματος ζητάει τι; Την εκκένωση της.

Όπως και την ακύρωση του Μνημονίου (και την αυτόματη επιστροφή μας στην Δραχμή).
Αν αυτά δεν είναι φασισμός, δεν ξέρω τι είναι. Ίσως έλλειψη σοβαρότητας στην καλύτερη περίπτωση.

Σημ:: στοιχεία εκλογών από εδώ:
http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html

Translate