22.3.13

Σόιμπλε: "έπεσα απ τα σύννεφα"

Από τη συνέντευξη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών στα Νέα




ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: "Για τον υπερτροφικό τραπεζικό τομέα της Κύπρου γνώριζαν πάντως οι ευρωπαίοι εταίροι όταν η χώρα εντάχθηκε στην ευρωζώνη. 
ΣΌΙΜΠΛΕ: "Η συζήτηση για το αν ήταν σωστή ή όχι η ένταξη χωρών στην ευρωζώνη μπορεί να γίνεται επί μακρόν. Αλλά βοηθά ελάχιστα. Ο,τι έγινε, έγινε. Η κρίση στην ευρωζώνη είχε ως συνέπεια να αποκαλυφθεί η ελλιπής βιωσιμότητα ορισμένων εθνικών οικονομικών μοντέλων. Σε αυτό πρέπει να αντιδράσουμε."

"Ό,τι έγινε, έγινε" καλέ μου, αλλά να θυμόμαστε το γιατί δεν πήρε έγκαιρα,  το 2006, η Eurostat τις πανευρωπαϊκές ελεγκτικές αρμοδιότητες που έπρεπε, και χρειάστηκε να χρεοκοπήσει ο, δικός σας, Καραμανλής την Ελλάδα για να γίνει. Για τότε που η Γερμανία προσπαθούσε να κρύψει το έλλειμμα της που είχε περάσει το όριο του 3% μιλάω - θυμάσαι.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην πέφτουμε όλοι από τα σύννεφα, κάθε φορά που ανακαλύπτουμε "μη βιώσιμες οικονομίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε εδώ και τώρα", κάνοντας μεταμεσονύκτιο κλύσμα με τη λύση μας σε εκλεγμένους άλλων χωρών. Κάπως έτσι δεν σας είχαν στριμώξει και σάς με την Συνθήκη των Βερσαλιών και ξεκινήσατε τον Δεύτερο Παγκόσμιο, ή τα θυμάμαι λάθος;

Ας είναι καλά όσοι ακόμα έχουν το κουράγιο να ονειρεύονται Ευρωπαϊκά και μιλούν για αυτό. Γιατί με την νυν Καγκελάριο, και πρώην μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ανατολικής Γερμανίας, δεν θα βγει άκρη - να μου το θυμηθείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate