7.10.13

Μία ξαφνική αυτοκτονία #saveDiavgeia

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το πήρε απόφαση να αυτοκτονήσει πολιτικά, τρεις μήνες αφότου ανέλαβε το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και μετά από πολλά χρόνια αναμονής για την ανάληψη ενός υπουργείου. Χρόνια κατά τα οποία είχε χτίσει το προφίλ ενός σύγχρονου διαβασμένου πολιτικού, με σαφές φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό στίγμα. Προσωπικά είχα γράψει δημόσια πως η νέα κυβέρνηση (Ιούνιος 2013) είχε δύο θετικά νέα: τους κ.κ. Μητσοτάκη και Καψή.

Το πρώτο ατόπημα του κ. Μητσοτάκη με τη δημοτική αστυνομία ήταν εξηγήσιμο: “ο άνθρωπος δεν πρόλαβε να κάτσει στην καρέκλα και του έσκασε η καυτή πατάτα στα χέρια”. 

Το προχθεσινό όμως, με τη μουλωχτή διαβούλευση 30 ωρών, την ώρα που οι περισσότεροι είχαμε το βλέμμα μας στραμμένο στις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δείχνει πλέον πολιτική πρόθεση· ειδικά μετά την αναδιατύπωση/κοροϊδία της σχετικής τροπολογίας.

Σύμφωνα με αυτήν, διατηρείται η παρ. 6 του άρθρου 20 περί υπεροχής του πρωτότυπου εγγράφου από το αναρτημένο, ενώ τροποποιείται η παρ. 4 του ίδιου άρθρου και επιτρέπεται πλέον ο υπογράφων μίας πράξης να προσδιορίζει την έναρξη ισχύος της. 
Σε απλά ελληνικά: η χάρτινη εκδοχή υπερισχύει της δημοσιοποιημένης/ηλεκτρονικής, ενώ τα όποια λάθη στην δημοσιοποιημένη δεν έχουν καμία επίπτωση στην εκτέλεση της πράξης εφόσον η ‘εναρξη ισχύος της απόφασης δεν είναι συνδεδεμένη με την ανάρτηση στο Δι@γεια. Γυρίσαμε στις εποχές που βουλευτές και δημοσιογράφοι αναζητούσαν για μήνες την πρώτη απόφαση πάνω στην οποία στήθηκε το Βατοπέδι, ένα παλιόχαρτο δηλαδή που ο τότε υπουργός είχε πάρει σπίτι του(!) σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής.

Κύριε Μητσοτάκη, μην εφησυχάζεστε από την σιωπή των πολιτικών σας αντιπάλων· οι εκδοχές είναι δύο: ή σας περιμένουν στη γωνία, να το παρουσιάσετε στη Βουλή και να αρμέξουν πολιτικά το θέμα τότε, ή περιμένουν να ψηφιστεί “αναγκαστικά” ως άρθρο του προϋπολογισμού για παράδειγμα, οπότε θα το έχουν για πάντα ως ισχυρό κατηγόρημα εναντίον σας για όποιο σκάνδαλο προκύψει εφεξής.

Η διαβούλευση τελειώνει σε μία ημέρα. Ικανός χρόνος για διόρθωση υπάρχει, όπως και χρόνος για να ζητήσετε συγνώμη και να ξεχαστεί το ατόπημα αυτής της τροπολογίας. Αν ψηφιστεί, θα έχετε αυτοκτονήσει πολιτικά. Το γιατί, το θα το ξέρετε μόνο εσείς.

______

ΥΓ: δεν έχω ούτε μία λέξη για τις παράλληλες πολιτικές αυτοκτονίες των "σιωπηλών μεταρρυθμιστών” της κεντροαριστεράς. Είναι από καιρό "νεκροί”.

ΥΓ2: η Διεθνής Διαφάνεια είναι “σύστημα Ραγκούση” κ. Υπουργέ;


σχετικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate