5.6.14

Και τη Βουλή θα κλείσουμε για την «σταθερότητα»



Η χειραγώγηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας συνεχίζεται με τη σύμφωνη γνώμη του «προοδευτικού πρόσημου» του κ. Βενιζέλου.

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής με την δικαιολογία της μη ύπαρξης κοινοβουλευτικού έργου είναι προσβολή όταν εκκρεμούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου μας είπε πως δεν φέρνει τον αντιρατσιστικό γιατί δεν υπήρχε χρόνος στη Βουλή. 

Η μεθόδευση είναι προφανής και αφορά την διατήρηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας χωρίς τριγμούς. Δεν θα μας εκπλήξει καθόλου αν επιχειρηθεί η ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων από τα θερινά τμήματα, όπως αυτό για τους αιγιαλούς ή τη ΔΕΗ, με «αντικαταστάτες» βουλευτές ούτως ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα παρέκκλισης από την κομματική γραμμή των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. 

Παλιότερο εξώφυλλο του Hot Doc.
Από τότε "βρέθηκε" η δικογραφία
και είναι στη Βουλή
από τις 30 Απριλιου,
σύμφωνα με τον υπ. Δικαιοσύνης.
Για τον Οκτώβριο πάει και η συζήτηση για το βίντεο Μπαλτάκου Κασιδιάρη, όπως και η δικογραφία για τις επί πληρωμή ερωτήσεις για λογαριασμό του προφυλακισμένου κ. Πάλλη (επιχειρηματία εμπλεκόμενου με το Πρώτο Θέμα, με ερωτηματικά για όπλα μέσω μουσείου κλπ) από τον υπουργό εσωτερικών κ. Μιχελάκη. 

Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι ο κ. Στουρνάρας παραίτησε τον τελευταίο εναπομείναντα Γενικό Γραμματέα που διορίστηκε με την ανοιχτή διαδικασία του opengov, τον κ. Χάρη Θεοχάρη, γιατί προφανώς ενόχλησε η αποφασιστικότητα του να εφαρμόζει τις αθλιότητες που έφερνε ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας προς ψήφιση στη Βουλή, και δεν ακολούθησε την ελληνική πολιτική παράδοση της μη εφαρμογής των νόμων που ψηφίζουν. «Πάλιωσε» γρήγορα ο τεχνοκράτης...

Αυτό δεν είναι κοινοβουλευτισμός. Δεν είναι δημοκρατική λειτουργία. Υπενθυμίζουμε πως η συγκυβέρνηση είχε την επιλογή παράτασης των εργασιών του χειμερινού τμήματος εφόσον έχει όλα αυτά τα κρίσιμα νομοσχέδια μπροστά της, αντί του πρόωρου και αιφνιδιαστικού κλεισίματος.

Μην αναρωτιέται κανείς τι στέλνει Ναζί στα κοινοβούλια - η απαξίωση της δημοκρατίας και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας είναι· ηλίθιε. Συνεχίστε να χαίρεστε που έχει και το «προοδευτικό πρόσημο» δικούς της μπρατσαράδες στη Βουλή - είστε στο σωστό δρόμο, αν το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ένα κοινοβούλιο παλαίστρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate