12.2.09

ο Φόβος

Η βάση του Συντηρητισμού είναι ο Φόβος.
Δεν θα μπω στην λεπτομερια - ειναι αυτονόητο: η 8ετία Μπους με καλύπτει.
Ισως υπάρχει και ένας μεγαλύτερος Φόβος.
Στην εποχή των -ισμών (ιδεολογίες) ο μεγαλύτερος Φόβος είναι της απογοήτευσης: να πιστέψεις πάλι και να απογοητευτείς.
Ούτε προσχεδιασμένο να ήτανε: οι μισοί θα κρυφτούν σαν 5χρονα παιδιά κάτω από το γλυκό πέπλο του συντηρητισμού, κι "όπου μας πάει" ενώ οι άλλοι μισοί απλά θα απέχουν.

Το αποτέλεσμα μίας τέτοιας κάλπης μόνο δεινά μπορεί να φέρει. Κι ο λόγος απλός: αν εσύ δεν ελπίζεις, πως μπορείς να βγάλει η κάλπη Ελπίδα; Και το μισό παιχνίδι εκεί είναι: στην Κάλπη. Δες και τον Νικήτα: δεν τον ψηφισε κανείς! Ποιός ασχολείται με τις δημοτικές; Καμαρώστε τώρα τον νεο-φασίστα του Δήμου να αποκαλεί "Μπαχαλάκιδες" τις γριούλες με τα περιστέρια. Εκτός αν απλά δεν καταλαβαίνει Χριστό που λέμε. Αυτο μπορεί να είναι το καλυτερο σενάριο γιατί αν μη τι άλλο δεν έχει δόλο.

Και τώρα;

Και τώρα η σειρά σου, να μην φυγοπονήσεις. Να αποφασίσεις και να αρχίσεις να απαιτείς. Αλλιώς, να χαίρεσαι τις ζεστές παντόφλες σου όταν θα βλέπεις το "Κάτω οι Κλέφτες" για πολλοστή φορά Κυριακή μεσημέρι.



1 σχόλιο:

constantinos alexacos είπε...

Το 2004 είχαμε κυνήγι μαγισσών με τον "Αρχιερέα της Διαπλοκής".
Που ήταν η συννενόηση τότε και η συναίνεση;

Το 2007 ο στρατηγός άνεμος και οι πράκτορες εμπρηστές έκαψαν την Ελλάδα.

Φέτος, φταίει το βέτο στα Σκόπα και τα εξοπλιστικά (ενώ τα λιμάνια οι ΔΕΚΟ και οι παραλίες εκχωρούνται με "γοργούς ρυθμούς").

Μια ζωή ακούω πόσο εξυπνότεροι είμαστε των Αμερικανών... εκείνοι απέριψαν την φοβολαγνεία του G.W.Bush και μάλιστα εν μέσω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ πολέμου. Και στα δικά μας!
Γιατι και η βλακεία έχει τα όρια της.

Translate