23.6.09

Καιρός τους ήτανε

Δεν θα σταθώ στα επιμέρους και στο αν γούσταρα το Τζιπάκο και το Ρουμελιώτη στο City, ή αν διαβάζω τον Μανδραβέλη της Καθημερινής πριν να πιω το καφέ μου το πρωί.

Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε χθες 24ωρη απεργία για τις απολύσεις. Μακάρι να είχε κάνει και καμιά κινητοποίηση για το 2%, ή την διαφάνεια στον χώρο τους μήπως και πίεζαν τους εργοδότες που σήμερα τους απολύουν για να αναβαθμιστεί η δημοσιoγραφία (η 4η εξουσία). Αλλά που...

Μεταπολιτευτικά ο τύπος μας δουλεύει. Αντιπολιτευόμενος, συμπολιτευόμενος, καθοδηγούμενος, παραταξιακός και πάντα ταγμένος. Οι αναγνώστες έγιναν φίλαθλοι κι η χώρα μαγαζί. Και τώρα; Τώρα καλωσήρθατε στον δικό μας κόσμο κύριοι δημοσιογράφοι. Μέχρι σήμερα ήσασταν αλλού. Είτε στο απυρόβλητο αυτών που σας ψιθύριζαν στο αυτί, είτε στην θεσούλα των 700€, αλλά ουδείς σας ήταν δημοσιογράφος. Παίζατε το παιχνίδι των διαπλεκόμενων και μαζί το κεφάλι μας. Ξεχάσατε τον θεσμικό σας ρόλο.

Ανάθεμα κι αν βγήκε κάποιος από σας να πει στον όποιο κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ψεύδεται.
Ανάθεμα κι αν καταλάβατε από τα γραφεία της εφημερίδας τι θα πει κοινωνία.
Ανάθεμα κι αν ξέρετε τι κάνουν οι οικοδόμοι, οι καθαρίστριες, οι φοιτητές, οι γεωργοί, οι εργάτες για να τα φέρουν βόλτα, όσο εσείς είχατε την γραμμή της εφημερίδας και την κρατική διαφήμιση στο νου.

Καλωσορίσατε στον κόσμο μας. Πάρτε ένα νούμερο και μπείτε στην ουρά, στην κοινωνία που και εσείς φτιάξατε μαζί με κουμπάρους, φίλους, πολιτικάντηδες κι απατεώνες.

Δάκρυ για τους 450 τους Τύπου δεν έχω. Στέρεψαν σε όσους δεν υποστηρίξατε όταν έπρεπε, όσο με την ανοχή σας και την συνεργασία σας ετούτη η κυβέρνηση κι άλλες πιο πριν μας βίαζαν καθημερινά με την σπατάλη, την κακοδιαχείριση και την αλητεία που επέτρεπαν στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο.

Καλωσορίσατε στον κόσμο μας. Ελπίζω να μείνετε.


2 σχόλια:

mm είπε...

Τα τελευταία 5μιση χρόνια, το χάπι ζαχαροποιείται απ΄αυτούς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της κρίσης και της λογικής, αυτούς που λέγονται ΜΜΕ και δημοσιογράφοι.
Τα καλούπια είναι δεδομένα,καλά προστατευμένα και η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι ο κλειδούχος της κυβέρνησης που σκοπό έχει να πατάξει κάθε κοινωνική αντίσταση.
Στο παιχνίδι "πως ο ων γίνεται απών", πρώτοι στοιχήθηκαν οι "ελεύθεροι τύποι" και κάτι δημοσιογράφοι τύπου Ρουμελιώτη, που με δήθεν ανατρεπτικό στυλάκι έβρισκαν πρόσφορο έδαφος και για ισοπέδωση και για αυτο-προβολή και για προώθηση των καταναλωτικών προιόντων των αφεντικών τους.
Τάχουν κονομήσει, δεν πέφτουμε θύματα της λύπησης για αυτούς και καλό θαήταν να καταλάβουν ότι ο σκοπός τους για μαλάκυνση των εύπιστων και αφελών κομματιών της κοινωνίας, δεν θα βρεί στόχο.

john savvopoulos είπε...

Οι παρατηρήσεις σου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο!

Να σαι καλά.

Translate