6.5.10

Grow up, or shut up


Όσο δύσκολα ή προσβλητικά κι αν είναι τα μέτρα, δεν εμπιστεύομαι κανέναν μπάχαλο.
Την τήρηση του Νόμου ζητούσα και ζητάω ακόμα. Και μάλλον το ίδιο θα κάνουν και τα παιδιά μου, εφόσον αποκλείεται να υπάρξει τέλειο σύστημα φτιαγμένο από ανθρώπους.

Το ζητάω για πολίτες, βουλευτές, Υπουργούς, Πρωθυπουργούς.

Δεν με νοιάζει ο καυγάς της σχολικής αυλής: “μα αυτός το ξεκίνησε”. Με νοιάζει να βελτιωθεί ο μηχανισμός συνύπαρξης μας, δηλαδή η δημοκρατία.

Σε ότι δεν λειτουργεί, θέλω μεταρρύθμιση, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Τα υπόλοιπα, ειδικά εφόσον δεν συνοδεύονται από δουλεμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις είναι απλά παιδικότητες, με συχνά εγκληματικές συνέπειες στο βιος και την ζωή των συμπολιτών μου. Και δεν τα δέχομαι. Όποιος τα θέλει αυτά να πάει στο βουνό μαζί με την Σέχτα του. Δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μου τα επιβάλλει κανείς. Εδώ είναι κοινωνία και έχει κανόνες.

Τέλος!


Υ.Γ.: προς όσους προκρίνουν την κατάλυση του πολιτεύματος ως λύση, να θυμηθούν ότι το μόνο που κρατάει όσους διαφωνούν μαζί τους, από το να οπλιστούν εναντίον τους είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα. Μήπως δεν τους είναι τόσο άχρηστο τελικά;

Υ.Γ.2: το έγραψα σε πρώτο ενικό, ως ένας εξ Ημών.

3 σχόλια:

brexians είπε...

+100 αναδημοσιεύω...

KitsosMitsos είπε...

Ειδικά το ΥΓ2 είναι πραγματικά όλα τα λεφτά...

Eleni είπε...

σε συγχαίρω για τις απόψεις σου. αν και λες τα αυτονόητα και εκφράζεις τον κοινό νου, εν τούτοις οφείλω να σε συγχαρώ γιατί αποτελείς εξαίρεση

Translate