14.1.11

Φτάνει με τα ψέμματα!


Διάβασα στο Βήμα την "Δριμεία" κριτική της Νέας Δημοκρατίας στον Πρωθυπουργό, "με ...σύμμαχο τον Γκόρντον Μπράουν".

Στο άρθρο συμπαραλαμβάνεται το ακόλουθο, χωρίς καμία διευκρίνηση φυσικά για το τι αποτελεί απόσπασμα του Μπράουν και τι είναι δήλωση της ΝΔ:

Για την ηγετική ομάδα της Ν.Δ.το κυρίαρχο σημείο, είναι ότι εάν ο Πρωθυπουργός – όπως υποστηρίζει ο κ. Μπράουν – είχε κινηθεί νωρίτερα, το κόστος για την Ελλάδα δεν θα έφτανε από τα 30 στα 120 δισ. ευρώ. «Ο Πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος στο σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”, με αποτέλεσμα να αδρανεί και να παραπαίει σε λάθος κατεύθυνση» σημειώνεται στην ανακοίνωση,η οποία ολοκληρώνεται ως εξής:

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου,όχι μόνον δεν πήρε έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα, αλλά δημιουργούσε και πρόσθετα, πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Φουσκώνοντας, στην αρχή, το έλλειμμα, διασύροντας τη χώρα ως διεφθαρμένη και παρομοιάζοντας την οικονομία της με τον “Τιτανικό”».

Ερώτηση: Το Βήμα, δεν θεωρεί δουλειά του να επαληθεύσει την είδηση; Η δημοσιογραφία όπως την καταλαβαίνουν, είναι μόνο η διασπορά των Δελτίων Τύπου της Νέας Δημοκρατίας; Μα έχουμε την κ.Σπυράκη για αυτή τη δουλειά, κάθε βράδυ για 10' στο δελτίο του mega.

Επισυνάπτω το εν λόγω απόσπασμα από το βιβλίο του Gordon Brown, 'Beyond the Crash' - μου πήρε 3 λεπτά στο google για να το βρω:


Είναι προφανές ότι η κριτική απευθύνεται στην ολιγωρία και τις καθυστερήσεις της ΕΕ, να βοηθήσει την Ελλάδα. Ως πότε θα μεταδίδονται ανεξέλεγκτα ψεύδη;
Ένας δημοσιογράφος θα είχε δει/βρει/μεταδώσει την είδηση· για αυτή της ψεύδους ερμηνείας μιλάω...


6 σχόλια:

Valerio Paris είπε...

Never let the facts get in the way of a good story...

Themis είπε...

Η προχειρότητα της δημοσιογραφίας. Δεν ξέρω αν είναι φαινόμενο των τελευταίων ετών. Μαντεύω ότι είναι διαχρονικότερο, το οποίο με κάνει να αναρρωτιέμαι πόση παραπληροφόρηση μπορεί να έχει υπάρξει στην προ-internet εποχή που ο κόσμος δεν είχε άμεση πηγή σε διασταύρωση των πληροφοριών και των ειδήσεων.

constantinos alexacos είπε...

Εδώ Οπτέριε, πρόκειται για την επίσημη είσοδο του ΕΤ στον Κοινοβουλευτισμό.
Το ΕΤ είναι διττό...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

H Ρηγίλης δημιούργησε παράδοση στα αληθοφανή ΨΕΜΑΤΑ .
Οι δημοσιογράφοι, πληρώνονται περισσότερο γι αυτά που δεν γράφουν, παρά γι αυτά που γράφουν...

fanis panagiotopoulos είπε...

δεξιά πολιτική (?)

constantinos alexacos είπε...

Το δελτίο τύπου της ΝΔ:
http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=69346&Itemid=309

Η δεύτερη απάντηση της ΝΔ21, κατόπιν σχετικών δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου:
http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=69362&Itemid=309

Τα επισυνάπτω, χάριν ολοκληρωμένης κάλυψης του θέματος.

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: να έχει πλήρη άγνοια ο δημοσιογράφος (και ο αρχισυντάκτης του) της στάσης που έχει κρατήσει όλο αυτό τον καιρό ο Gordon Brown υπέρ της χώρας μας, ή να γνώριζε και αν μην το θεώρησε μέρος της δουλειάς του να επεξεργαστεί τα όσα μετέδιδε/έγραφε.

Αν η εφημερίδα θεωρούσε υποχρέωση της να μεταδώσει απλώς ένα ΔΤ, η υπογραφή του δημοσιογράφου θα ήταν περιττή...

Translate