30.6.15

Επίκειται εθνική καταστροφή


Δεν έχει σημασία τι είσαι ή τι δουλειά κάνεις όταν καταρρέει η χώρα. Μία κατάρρευση που γίνεται γιατί η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να διαχειριστεί τη μοίρα της χώρας υπεύθυνα, ενώ οι κινήσεις μέχρι εδώ, μερικές ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, αφήνει περιθώριο κριτικής και για την ικανότητα.
Δεν ξέρουν πώς να το κάνουν κι αν ήξεραν δεν θα το έκαναν αφού δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν κανένα προσωπικό κόστος. Επέλεξαν το δρόμο του αυταρχισμού. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι εξαίρεση, αλλά ματιά σε αυτό που έρχεται.
Γιατί ζητούν επιτακτικά τη συνέχιση της ρευστότητας από την ΕΚΤ, αν υπάρχει δρόμος εκτός Ευρώ και της αλληλεγγύης των εταίρων; Οι συντάξεις και οι αναλήψεις με το σταγονόμετρο είναι μόνο η αρχή. Όποιος νομίζει πως οι «διακοπές» των τραπεζών θα λήξουν σε 5 μέρες ψεύδεται για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.

Το δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ, αν έμπαινε με ειλικρίνεια, «έξω ή μέσα από το Ευρώ», δε θα ήταν δίλημμα. Η Οργουελική μεθόδευση του ερωτήματος, αυτή η εκτροπή της Προέδρου της Βουλής, του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, αποσκοπεί στο θυμικό.
Στην ιστορία μας το έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά αυτό το «θυμικό», με κύριο χαρακτηριστικό κάθε φορά τον Εθνικό Διχασμό. Δεν κινδυνεύει ούτε η Ευρώπη, ούτε οι Αγορές, ούτε το ΔΝΤ από τις αποφάσεις μας. Μόνο εμείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate