5.6.11

Άλλος δεξιός νεο-ορθόδοξος για Σύνταγμα;


Το δίλημμα μας είναι Δύση ή Ανατολή. Κανένα άλλο. Μέχρι σήμερα τρώγαμε με δανεικά και επιχορηγήσεις από την Δύση και ζούσαμε σαν Ανατολίτες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Ήρθε η ώρα να διαλέξουμε μεριά, ελέω χρεοκοπίας.

Αυτό που κρατάω εγώ από την επιστολή των 32, είναι η βασική επιλογή της Δύσης. Είναι το μόνο που έλεγε, και κάτω από αυτό ζητούσε την συνέργεια των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Κι εγώ ερωτώ: ποιες δυνάμεις; Αυτές; Δείτε τι εννοώ:

«Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Εχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Υστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…»
Ποιο '92 θυμήθηκε ο "Πατριώτης"; Προφανώς αυτό:

Ευθύνες, κατά κύριο λόγο, στον τότε υπουργό Εξωτερικών Α. Σαμαρά για τις δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων επιρρίπτει στον 12ο τόμο των Αρχείων του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής:

«Ο κ. Σαμαράς, από την άλλη πλευρά, εφήρμοζε πολιτική άκαμπτης αρνητικότητος, η οποία ταχέως έφερε τη χώρα σε πλήρη απομόνωση μέσα στην ΕΟΚ. Ταυτόχρονα, επί υπουργίας Σαμαρά, σημειώθηκε μια άνευ προηγουμένου κατακόρυφη επιδείνωση των σχέσεών μας με όλους ανεξαιρέτως τους βαλκανικούς γείτονές μας.Παρά την εμφανή διαφωνία πρωθυπουργού – υπουργού Εξωτερικών, η κατάσταση αυτή διήρκεσε επί αρκετούς μήνες, αφού ούτε ο κ. Σαμαράς παρητείτο, ούτε ο κ. Μητσοτάκης τον απομάκρυνε».

Λέτε να έγινε Ευρωπαϊστής; Ο ίδιος δηλώνει πως όχι. Το παραθέτω ξανά:

"Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Εχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Υστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…"

_____

Παραθέτω
μερικά ακόμα κομμάτια του παζλ:

RT @stratosathens: Ήρθαν τα λεωφορεία του επισκόπου Καλαβρύτων τα οποία ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ή ακόμα: #greekrevolution
Ποια λεωφορεία;
"Αγανακτισμένα ράσα…Χτυπά τις καμπάνες «του ξεσηκωμού» και ετοιμάζει πούλμαν για να ανέβει στο Σύνταγμα"
Ομοίως ο συμπαρίσταται ο Σεραφείμ και άλλοι κρατικοδίαιτοι παπάδες, που μάλλον τους έπεσε βαριά η τόση Δύση και η 50% περικοπή στην κρατική τους επιχορήγηση.

_____

Η απάντηση της κ. Βούλτεψη, στην Ευρωπαϊστική επιστολή/τοποθέτηση των 32 προσωπικοτήτων:
Οι εκ των 32 συγγραφείς και καλλιτέχνες οφείλουν να αποσύρουν τις υπογραφές τους. Διότι δεν δικαιούνται να διαλέγουν άλλο στρατόπεδο από αυτό του χειμαζόμενου και πλειστάκις εξαπατημένου λαού, στην υπηρεσία του οποίου υποτίθεται ότι έχουν θέσει το ταλέντο τους και στον οποίο οφείλουν να συμπαραστέκονται και να τον καθοδηγούν ως υπεύθυνοι πνευματικοί ταγοί.
_____

Ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου γράφει:
το σενάριο της Νέας Δραχμής βρίσκεται στο τραπέζι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Το μόνο ερώτημα, που σίγουρα θα απαντηθεί σύντομα, είναι αν μαζί με το σενάριο βρίσκεται και η μεθόδευσή του. ΄Η, μήπως, αυτό το έχουν αναλάβει άλλα, συνεργαζόμενα, γραφεία;
Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο Μ.Π. είπε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς αναζητείται από τους Αντιπροέδρους του... Η ορισμένη παρέμβαση Μιχελάκη δεν έλυσε τις απορίες - μάλλον τις επέτεινε.


Το κάλεσμα στην Πλατεία με τίτλο: "Όλοι στις πλατείες με ελληνικές σημαίες" από τον factorX...
ανέβηκε εχθές στο AntiNews. Το κατέβασαν σήμερα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αλλά δεν κατέβηκαν οι
αναδημοσιεύσεις του, από όπου παραθέτω το εξής εξόχως πατριωτικό:
Δίπλα σας, ανάμεσά σας, στις πλατείες, υπάρχουν ακραίες ομάδες που θέλουν να νομιμοποιήσουμε όλους τους λαθρομετανάστες! Απομονώστε τους! Αυτοί δεν είναι «αγανακτισμένοι»… Είναι Πέμπτη φάλαγγα!"
_____
O μεγάλος ευεργετηθείς του μεταπολιτευτικού κράτους Μίκης Θεοδωράκης (ουδείς μπορεί να υπολογίσει τις επιχορηγήσεις που έχει λάβει ο ίδιος και η ορχήστρα του για μουσική που συνέθεσε σε μία 5ετία πριν από 40 χρόνια), δήλωσε από τα Προπύλαια (καλεσμένος του έτερου κρατικοδίαιτου Πελεγρίνη):
"Δεν θα δημιουργήσουμε άλλο ένα κόμμα. Δεν θα πάρουμε ένα 15% και λίγους βουλευτές για να νομιμοποιήσουμε το σύστημα να κάνει ότι θέλει. Ο μόνος δρόμος είναι να κάνουμε επανάσταση. Μια ειρήνική επανάσταση. Αρκεί να κατέβουμε στους δρόμους 1 εκατομμύριο, 2 εκατομμύρια".
Χούντα ο "Δημοκράτης".
Κατόπιν αυτών των προτροπών του, οι οπαδοί του πήγαν ως νέοι Κοτζαμάνηδες στο κοινοβούλιο και έρηξαν τις "αγανακτισμένες ροχάλες και μούτζες" τους σε βουλευτές της Επαρχίας, τρέποντας τους σε φυγή μέσα από το παρακείμενο Άλσος του Εθνικού Κήπου.
_____

Ομοίως, οι επίσης αγαπημένοι του συστήματος, κ.κ. Κραουνάκης - Μητροπάνος, συνέθεσαν μπαλάντα ονόματι "Κατσαρόλα" - "Κάψτα όλα" (στίχος). Η κ. Νατάσα ερωτήθηκε την γνώμη της ή αιφνιδιάστηκε από το έργο;
_____

Προπηλακίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης [από τους αγανακτισμενους της Θεσσαλονίκης]. Τον αποκάλεσαν κομμούνι μεταξύ άλλων, και τον εκδίωξαν.

φωτό: Στράτος Σαφιολέας
_____

Το 55% θέλει Χούντα ή Ολιγαρχία; Από πότε;;

_____

Τι θα πει "εμείς αποφασίζουμε;" Νόμιζα ότι αποφασίζαμε με εκλογές και λοιπές νόμιμες διαδικασίες - λάθος μου;

_____

Υπό τις συνθήκες αυτές, η κοινωνία των πολιτών καλείται: (α) να πάρει την πολιτεία στα χέρια της, να αξιώσει την αναστολή των άρθρων του Συντάγματος (!!!) που αναιρούν την αντιπροσωπευτική αρχή της πολιτείας, που της αφαιρούν την ιδιότητα του εντολέα.

_____

Κι άλλοι Κοτζαμάνηδες:
_____


"Προσοχή στις προβοκάτσιες" λένε κάποιοι και προειδοποιούν... "Δεν χάσανε το χιούμορ τους" λέω εγώ! Ή μήπως είναι η αμετροέπεια αυτό που δεν δύνανται να αποβάλλουν, συνεχίζοντας την κοροϊδία;

Τελευταία απορία: ποιος χρηματοδότησε την εκδήλωση των Προπυλαίων (Πελεγρίνης, Θεοδωράκης, Κασσιμάτης και λοιπά σάψαλα των πατριωτικών '80'ς); Κοίταξα στην Διαύγεια και δεν ήταν εκεί. Άρα δεν ήταν το Πανεπιστήμιο...


σχετικά:


Update:
O γεμάτος κατανόηση sir V. Markezinis, στο φυσικό του περιβάλλον.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eίναι προφανές ότι είναι κι η επίσημη ΝΔ πλέον από πίσω, σε μια συμμαχία ταλιμπανορθοδόξων, νεοσταλινικών, βαθέος ΠΑΣΟΚ και ό,τι άλλου καμμένου και σάπιου κυκλοφορεί.
Δες εδώ ο Κουβαράς (υποτίθεται από τους "σοβαρούς") με τι χαζοχαρούμενο ύφος προαναγγέλλει "σύγκρουση μέχρις εσχάτων" "κι ο Θεός βοηθός"
http://www.aixmi.gr/index.php/pame-gia-sygroush-mexris-esxaton/
Δηλαδή τι εννοεί, κι άλλοι πρέπει να πεθάνουν για να ηρεμήσει ο όχλος; Μήπως να είναι βουλευτής αυτή τη φορά; Τι άλλο, νέος εμφύλιος;

Τα βλέπεις όμως αυτά τα σάπια παπαγαλάκια της ΝΔ δεν ζητάνε εκλογές, μάλιστα εξεγείρονται ότι τους εκβιάζεις κιόλας. Ούτε καν δημοψήφισμα, χαζοί είναι;
Δηλαδή θέλουν αφενός να τα ψηφίσει όλα το ΠΑΣΟΚ να φάει αυτό όλη την οργή για να έρθει μετά ο μακεδονομάχος με εξασφαλισμένα τα χρήματα να κάνει την "επανεκκίνηση" (στο 1950).

Unknown είπε...

Μετά την χείριστη διακυβέρνηση Καραμανλή του νεότερου, οι σκεπτόμενοι ψηφοφόροι της ΝΔ αποχώρησαν από το κόμμα, με ατυχέστατη παρενέργεια να αναλάβει την ηγεσία ο επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον Σαμαράς...

Σημαντικό ντοκουμέντο και η γνώμη του κ. Κ. Καραμανλή του πρεσβύτερου !!

Translate