15.6.11

Η επιθυμία ως εκτίμηση

1. Θα μας δοθεί χρόνος να λύσουμε τα εσωτερικά μας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την άμεση έγκριση της 5ης δόσης.

2. Οι όροι Σαμαρά δεν θα γίνουν δεκτοί. Αυτός ήταν και ο στόχος τους άλλωστε, εφόσον είναι αδύνατη η επαναδιαπραγμάτευση όπως την θέτει, ή η ακύρωση του μεταναστευτικού νόμου που ψηφίστηκε μόλις πριν 12 μήνες.

3. Κακώς ερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ως δήλωση αποχώρησης.
3.1 Θα συγκροτηθεί μία κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, από τον Γιώργο Παπανδρέου, με συγκεκριμένη προγραμματική ατζέντα μεταρρυθμίσεων.
3.2 Αν αυτή η κυβέρνηση επιλέξει άλλο Πρωθυπουργό, ο σημερινός ΠΘ δεν θα σταθεί εμπόδιο. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Κάτι πολύ δύσκολο δηλαδή.

4. Σε περίπτωση εσωκομματικής ρήξης (αποστασία βουλευτών), υπάρχει καθαρό ενδεχόμενο συγκρότησης νέου χώρου, στα πρότυπα των δημοτικών εκλογών. Ένα προοδευτικό σχήμα, αυτό που ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην χθεσινοβραδινή του συνέντευξη, όταν είπε:
Το μεγάλο πρόβλημα, πρόσθεσε, δεν είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς έχουν κοινά σημεία: και τα δύο μία πτέρυγα υπευθύνων και μία πτέρυγα λαϊκιστών. «Θα αντιπαρατεθούν οι υπεύθυνοι και οι λαϊκιστές», είπε και ευχήθηκε να υπερισχύουν οι υπεύθυνοι.
Τα παραπάνω είναι η εκτίμηση μου. Μπορεί και επιθυμία...

4 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Επιθυμία ολων μας..

Λευτέρης είπε...

Και δικιά μου.
Γεια σου φίλε μου.

Ανώνυμος είπε...

τελικά ο Μητσοτάκης είναι...σοφός

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι ...

Translate