7.6.11

Ποδηλατικές φαντασιώσεις

Ονειρεύτηκα εχθές. Είδα όνειρο μεγάλο. Κάτι που θυμήθηκα την Επιτροπή Συμφιλίωσης στο χθεσινό ποστ, κάτι ο Βαρουφάκης με τον ΓΑΠ να κατεβαίνει ποδηλάτης στο λαό της πλατείας...
Κάτι η απόγνωση για τα ανύπαρκτα περιθώρια συναίνεσης της κυβέρνησης με τους νεο-ορθόδοξους της μείζονος αντιπολίτευσης...

Ονειρεύτηκα λοιπόν, ότι ο Γιώργος τηλεφώνησε στον Κώστα. Τον Καραμανλή. Μετά τις ευγένειες λοιπόν, του είπε τα εξής:

- "Με αυτόν που άφησες στο πόδι σου, δεν μπορεί να γίνει δουλειά. Η χώρα θα πάει στα βράχια. Έχω όλους αυτούς που είχες εσύ στην πλάτη μου, συν τον Τρελαντώνη να παίζει φλάουτο σαν τον λολό παιάνα. Τα βλέπεις, τα ακούς.
Εσύ από την άλλη, δεν μπορείς ούτε να βγεις από το σπίτι. Πάω στοίχημα ότι θα ήθελες άλλη μία ευκαιρία. Σε πήρα τηλέφωνο σήμερα για να σου την προσφέρω.”

- “Τι εννοείς;” του απάντησε ο Κώστας, με το αίμα στα πόδια. (ναι, την ένοιωσα την ζαλάδα του Κώστα στον ύπνο μου)

- “Πάμε να κάνουμε ότι δεν κάναμε το 2003. Πάμε να καθαρίσουμε μαζί το τοπίο. Θα βγούμε μαζί στον κόσμο και θα πούμε τα πράγματα ως έχουν. Ποιοι είμαστε σαν χώρα, τι έχουμε απέναντι μας και το σημαντικότερο: ΠΟΙΟΥΣ. Πάμε για όλα ή τίποτα. Εφημερίδες, κουμπαριές ημέτερους... πως τους είχες πει εσύ;”

- “Νταβατζήδες”.

- “Ναι, αυτούς. Πάμε να μιλήσουμε γιατί δεν λειτουργεί η δημόσια διοίκηση, γιατί ο εκλογικός νόμος είναι σαθρός, γιατί ποτέ δεν παραπέμφθηκε βουλευτής και γιατί δεν άνοιξε κανείς μας το Χρηματιστήριο Πάμε να τα πούμε όλα στο λαό.”

- “Έχεις τρελαθεί μου φαίνεται!”

- “Έχεις άλλη, λιγότερο τρελή λύση;"

1 σχόλιο:

Filiki Etaireia blog είπε...

Ωραιο ονειρο,αλλα αν ηταν αληθεια,θα ηταν μια καταπληκτικη ευκαιρια για τουτον τον τοπο να ξεφυγει μια για παντα απο τον Νεοθωμανικο Κοτσαμπασισμο,και ολους τους κοτσαμπασηδες που ειναι απογονοι αυτων που στις 27 Σεπτεμβριου του 1831,εκει στι ΑΝΑΠΛΙ στον Αη Σπυριδωνα δολοφονησαν τον Καποδιστρια.
Αλλα ειναι ονειρο,και δυστυχως η κακοδαιμονια αυτου του τοπου,τελος δεν εχει....
Σε οτι αφορα το κινημα της Πλατειας,ειναι το εργαλειο που χρησιμοποιουν οι κοτσαμπασηδες προκειμενου να μην χασουν τα κοτσαμπασικα εδω και 180 χρονια προνομια τους,και χρησιμοποιουν τον οχλο και την μαζικη ψυχολογια του Οχλου,(Φρουντ),προκειμενου να κανουν την δουλεια τους.
Δεν ειναι πρωτη φορα στην ιστορια που ανοητες μαζες χωρις να το καταλαβαινουν,επαιζαν συμφεροντα αλλων,πρωτη φορα ειναι;;

Translate