18.3.13

Η ΧΑ είναι το καινούριο Rock ‘n Roll


Είναι χιπ, είναι της μόδας, εκτονώνει όλα τα ένστικτα που έχτισε η αμορφωσιά της (κατ’ όνομα) αστικής τάξης και των εκπροσώπων της, και είναι εδώ για να μας δαγκώσει. Τη λένε Χρυσή Αυγή, κι ήρθε για να μείνει, αφού εμείς επιλέγουμε να την ταΐζουμε μίσος, πόλωση, αμορφωσιά και εκδίκηση.

Ροκιά έκανε ο μαλάκας - τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. “Έκανα αυτή την κίνηση που έβλεπα...” είπε. Και γιατί όχι; Ποιος είναι ο δημόσιος λόγος και η αφήγηση μας; Κάναμε 70 χρόνια για να αναγνωρίσουμε με ημιεπίσημο τρόπο τα τρένα από τη Θεσσαλονίκη προς το Άουσβιτς. Για τις περιουσίες τους που "χάθηκαν" θα μας πάρει άλλα 70 χρόνια... Ανεχθήκαμε το γείτονα να μας λέει “για τους Εβραίους” με ένα φαντασιακό κατηγορητήριο ανοησίας ή και μίσους.

Eβραίοι της Θεσσαλονίκης πριν την μεταφορά τους στα ναζιστικά στρατόπεδα το 1943.
Δεχτήκαμε τον κάθε Σεραφείμ, Αμβρόσιο και Άνθιμο, εκπρόσωπους της Ελλαδικής Εκκλησίας, να ενισχύουν αυτούς τους μύθους από τηλεοράσεως και τύπου (ηλεκτρονικού ή μη), με μισθό από το δημόσιο κορβανά, σε θέση εξέχουσα στην πολιτεία μας. Πολιτικοί μας τους φίλησαν τα χέρια, ενώ δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν και μετέδωσαν την κάθε τοποθέτηση (ανοησία) τους σε πολιτικά ζητήματα.

Και ήρθε η κρίση σε αυτό το περιβάλλον, που από μόνη της είναι ένας γνωστός και αναμενόμενος καταλύτης φόβου και άρα μίσους, σε ένα Κράτος μη διοικήσιμο και άρα αναξιόπιστο, και μία πολιτική κάστα αδαή και αμόρφωτη - χωρίς έρμα ή αληθινή ηθική στάση και προσανατολισμό. Μια Πολιτεία άδικη και ανερμάτιστη. Και ω του θαύματος, βρέθηκαν και οι ακραίοι να κερδίσουν πόντους ορκιζόμενοι εκδίκηση, πατώντας στις  λαϊκές αφηγήσεις. 

Τι κάνουν οι ηγέτες μας - οι ταγοί του συνταγματικού τόξου - απέναντι σε αυτή την κλιμακούμενη καταστροφή; Εκδικούνται. Αυτό κάνουν. Δεν επιχειρούν να επαναφέρουν την  ηθική και την ηρεμία που μόνο οι θεσμοί μπορούν να φέρουν, αλλά πολώνουν το περιβάλλον με γνώμονα την επανεκλογή τους. Καμία προσπάθεια προσέγγισης των άκρων  για να τα επαναφέρουμε στο κέντρο, αλλά εξωπραγματική τιμωρία, άδικη στην δικαιοσύνη της όταν το ροκ της εποχής μας χαλάσει το κάδρο στα ΜΜΕ.

Ο σκοπός και εδώ δεν είναι μακροπρόθεσμος - να φανεί ό,τι κάτι κάναμε και πάμε παρακάτω. Ισόβιος αποκλεισμός από την Εθνική Ομάδα* - η άξια εκδίκηση του κράτους που ξέρει να τιμωρεί, όχι να εκπαιδεύει, να μορφώνει. Αλήθεια, πόσο απέχει από τα κομμένα χέρια του κλέφτη σε κάποια τριτοκοσμικά καθεστώτα; “Ευαίσθητοι αριστεροί”, και “αποφασιστικοί φιλελεύθεροι” αφήνουν την ατζέντα να παίξει συντηρητικά, μακρυά από κάθε έννοια ή αρχή που σχετίζεται με το Διαφωτισμό και ότι αυτός σημαίνει.


Ο μαλάκας
Δεν του έβαλε η ΕΠΟ μία ποδιά να πάει να μαγειρέψει για μετανάστες. Δεν τον έβαλε να κάνει κοινωνικό έργο. Δεν έδειξαν την κοινωνία που σκύβει πάνω από τα προβλήματα της εργαλειοποιώντας τον ηλίθιο των γηπέδων, διδάσκοντας πρώτα ένα μάθημα σε αυτόν, και μετά σε όσους τον ακολουθούν. Όχι - τον εκδικηθήκαμε σαν νεο-ορθόδοξοι Ταλιμπάν που είμαστε, με τρόπο φοβικό και αμόρφωτο. Χαρούμενοι πάμε για του Φιλοπάππου τώρα να πετάξουμε αετό.

Μόλις έφτιαξαν άλλον ένα εφηβικό “ήρωα” της αντισυστημικής Χρυσής Αυγής: είτε είναι νεοναζιστής, είτε όχι. "Το κακό παιδί" του γηπέδου δουλεύει ήδη στα άγουρα εφηβικά μυαλά, γιατί πιο ροκ, πεθαίνεις...


_______

*ευχαριστώ τον Παντελή Μήτσιου για την διόρθωση - από την Ε.Ο. τον απέκλεισαν, όχι από το πρωτάθλημα όπως είχα γράψει αρχικά από λάθος μου.

3 σχόλια:

Κατερίνα Μαλακατέ είπε...

Σιγά τα αίματα και το ροκ, όχι θα καθόμασταν να το κοιτάμε το βλαμμένο να λέει "δεν ήξερα, είμαι μια μικρή, αθώα, κορασίδα". Σιγά να μην τον έβαζαν να μαγειρεύει στα στρατά. Καλά του κάνανε, η ανοχή μας έφερε ως εδώ.

Orestis είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση ως συνήθως. Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι δωσίλογοι και οι ένοπλοι συνεργάτες των ναζί κυβερνούν με σκιώδη τρόπο (στρατός, σώματα ασφαλείας, μυστικές υπηρεσίες, ας μη ξεχνάμε ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου ποτέ δε κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του ΥΠΕΘΑ το 1964) και εκτός από την άμεση συμμετοχή στην, και ευθύνη τους για τη χούντα (Γ. Παπαδόπουλος = άμεσος συνεργάτης του πατρός Παπαδόγγονα, κορυφαίου στελέχους των ταγμάτων ασφαλείας στη Πελοπόννησο), τώρα μας έχουν κληροδοτήσει και τα νόθα εγγόνια τους, Μιχαλολιάκο, Βορίδη (που υποδύεται εμμέσως τον ανανήψαντα στη βουλή, αλλά δε θυμάμαι να έχει κάνει καμμία σαφή και ευθεία "αποκύρηξη"- μέχρι χθες ηγούνταν του εθνικού μετώπου και ίσως άλλων "δημοκρατικών δυνάμεων") και άλλων. Όταν η ΝΔ βαρύνεται, ενδεικτικά και μεταξύ άλλων, με την παράδοση Μέρτενς το 1958 και, συγχρόνως την παύση δίωξης υπό το ελληνικό δίκαιο των υπολοίπων ναζί εγκληματιών (ως ΕΡΕ), τη σύνθεση ομάδων κρούσης τύπου ΜΑΚΙ, κένταυροι, ρειντζερς τις αρχές του '80 (εμπνεύσεως του αλησμόνητου Ευαγγέλου Αβέρωφ, ο οποίος είχε στο μεταξύ εκκαθαρίσει το στρατό από χουντικούς μέχρι σταγονιδίου...) και με τη δολοφονία του καθ. Νίκου Τεμπονέρα, όχι από καμμία περιθωριακή παραφυάδα της, όπως οι παραπάνω, αλλά από τον αρχηγό της ΟΝΝΕΔ Πάτρας Γιάννη Καλαμπόκα, κατά τη διάρκεια των σχόλικών καταλήψεων του 1991. Όταν το ΠΑΣΟΚ του '80 ασχολούνταν με τη σοσιαλιστική μεταρρύθμιση (δηλαδή την εδραίωση του κομματικού του μηχανισμού στο κράτος, τα συνδικάτα και να μη ξεχάσω τη διανομή αγροτικών και λοιπών επιδοτήσεων) και έτσι παρέλειψε να εισάγει στην τότε παιδεία (της γενιά μου...) και στη νομοθεσία οτιδήποτε αντιναζιστικό, ενώ στις δεκαετίες '90 - '00, απλώς έκανε μπίζνες και μπάζες.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που στην εκδήλωση μνήμης για τα 70χρονα των απελάσεων στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, δεν μαζεύτηκαν παρά 1500 - 2000 (μετά βίας) και αυτοί κυρίως απόγονοι των Εβραίων συμπολιτών μας, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ. Η Θεσσαλονίκη, πόλη του 1.000.000, ήταν απούσα με κραυγαλέο τρόπο και σε κραυγάζοντα βαθμό, πεπεισμένη ότι ο ολοκληρωτισμός δεν την αφορά...

Όσο για τον πιτσιρικά, συμφωνώ με τον αρθρογράφο ότι θα έπρεπε να υποχρεωθεί σε κάποια κοινωνική εργασία που θα μπορούσε να τον διδάξει κάτι, αν είχαμε αντιναζιστική νομοθεσία. Βέβαια με τέτοια νομοθεσία δε θα μπορούσε να βγει ούτε ο πατήρ Πλεύρης (γνωστος και ως "ο Έλλην δρ. Γκαίμπελς") ατιμώρητος από αίθουσα ελληνικού δικαστηρίου...

Α, επίσης ο "πιτσιρικάς" να πάρει και όρκο σιωπής, γιατί όσο αντιαισθητικό είναι να τον βλέπεις, άλλο τόσο είναι και να ακούς τις "δηλώσεις μετανοίας" του.

Translate