31.7.14

Η Νέα Ελλάδα, που «πυροβολεί στον αέρα»


Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός Υγείας δυτικής χώρας, κυβερνητικού κόμματος που εκλέχθηκε με ατζέντα υπεράσπισης της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας του δηλώνει:

«Οι επιστάτες πυροβόλησαν στον αέρα και τα σκάγια όπως έπεφταν, χτύπησαν μερικούς μετανάστες».

Ο πρώην υπουργός δεν βρήκε πρόβλημα στις πράξεις των επιστατών κατά τη συγκέντρωση των εργαζομένων που ζητούσαν δεδουλευμένα έξι μηνών.

Ο πρώην υπουργός δεν βρήκε πρόβλημα στο ότι οπλοφορούσαν με κυνηγετικές καραμπίνες. Και όχι, δεν γύριζαν από κυνήγι – τις πήραν μαζί τους όταν έλαβαν εντολή να πάνε να αντιμετωπίσουν τους συγκεντρωμένους.

Ο πρώην υπουργός δεν βρήκε πρόβλημα στο ότι τις χρησιμοποίησαν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό όσων είδαμε σε βίντεο της Καθημερινής και αλλού.

Ο πρώην υπουργός δεν βρήκε πρόβλημα στην αθώωση του καλλιεργητή που έδωσε την εντολή προς τους επιστάτες, τις πρακτικές (δεν είναι η πρώτη φορά), το trraficing, και τα αποτελέσματα που όλοι πλέον γνωρίζουμε από τα εκατοντάδες άρθρα που γράφτηκαν  μετά το τελευταίο επεισόδιο στη Μανωλάδα.

Εφόσον η κυβέρνηση έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πιστεύει στην αστική φιλελεύθερη δημοκρατία, τότε είναι δεδομένο πως πιστεύει ότι οι μετανάστες είναι άνθρωποι με ίσα ανθρώπινα δικαιώματα με όσους διαμένουν νόμιμα στη χώρα - γηγενείς και μη. Αν αυτό με τη σειρά του είναι αληθές, τότε ο υπουργός με τη δήλωση του μας προειδοποιεί πως είναι ΟΚ στην Ελλάδα που οραματίζονται, στη Νέα Ελλάδα (της Νέας Δημοκρατίας), να πυροβολούν πολίτες «στον αέρα» με τις κυνηγετικές τους καραμπίνες και να τραυματίζουν άλλους πολίτες. Πόσω μάλλον τα σώματα ασφαλείας, λοιπόν, που έχουν την εντολή άσκησης νόμιμης βίας σε κάποια επόμενη διαδήλωση ή ποδοσφαιρικό αγώνα. 

Να περιμένουμε σώματα ασφαλείας από «επιστάτες» όποιου έχει τα λεφτά να τους προσλάβει; Πολιτοφυλακές και ταγματασφαλίτες; Πείτε μας. Αναμένουμε με αγωνία μία συνολικότερη τοποθέτηση του κόμματος σας, και άρα της κυβέρνησης, να την στείλουμε και στους εταίρους μας για να τοποθετηθούν και αυτοί για τις πρακτικές της Νέας Ελλάδας που χτίζεται, της «ευρωπαϊκής».

Μόνο αναθέστε σε κάποιον από τους επικοινωνιολόγους σας το εύκολο για σας ζητηματάκι πως η ελληνική κοινωνία έχει ακούσει και στο παρελθόν αξιωματούχο να λέει τέτοιες ανοησίες· επί Χούντας.




via @doikon


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate