25.8.16

Επιστροφή των greek statistics

Ή, ακριβέστερα, επιστροφή στην εποχή της ανυποληψίας των greek statistics. Πώς βάζουμε τα χέρια μας, να βγάλουμε τα μάτια μας, από το πουθενά, χάριν κομματικού αφηγήματος και συμφέροντος.

Ας φανταστούμε πως είμαστε για λίγο ένας από τους ξένους νομοθέτες της ευρωζώνης, ή ένα από τα 188 κράτη που μετέχουν στο ΔΝΤ με ετήσια υποχρέωση χρηματοδότησης του (από αυτά τα χρήματα μας δάνεισε).

Η Ελλάδα, μετά τον αποκλεισμό της από τις αγορές, ιδρύει Ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή για να μην επαναληφθεί ποτέ η απάτη περασμένων κυβερνήσεων με τα στατιστικά στοιχεία, ενώ η Eurostat αποκτά επιτέλους τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες που προϋποθέτει ο πραγματικός έλεγχος των στοιχείων που δίνει κάθε κράτος.


Με βάση τα νέα στοιχεία, προκύπτει πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα σκασμό λεφτά για να μη χρεοκοπήσει, δημιουργώντας 11 εκατομμύρια δυνάμει πρόσφυγες εντός των τειχών της ΕΕ, αναζωπυρώνοντας συγχρόνως την κρίση που έφερε η κατάρρευση της Λήμαν.

Πας λοιπόν στο κοινοβούλιο, ή στην κυβέρνηση σου (αν ανήκεις σε ένα από τα 188 κράτη του ΔΝΤ) και εγκρίνεις τις αναγκαίες πιστώσεις προς την Ελλάδα. Σημειωτέον, με την Ελλάδα τότε να είναι στις 35 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, οι πιθανότητες είναι πως η δική σου χώρα είναι σε χειρότερη μοίρα - πως δανείζει ο φτωχός τον πλούσιο, που τα έκανε μαντάρα.

Μέσα σε επτά χρόνια, έχεις παρακολουθήσει όλο το φάσμα των αντιμνημονιακών να ανεβαίνουν σε καρέκλες, αυτών που λένε στο εσωτερικό της Ελλάδας πως είσαι «τοκογλύφος και εκβιαστής» δηλαδή, ενώ μετά την καρέκλα, υποκρίνονται πως νοικοκυρεύουν τα πράγματα αλλά στην ουσία κοροϊδεύουν - τόσο εσένα, όσο και τους ψηφοφόρους σου.

Και κάπου εκεί, στον έβδομο χρόνο, η Ελλάδα, αποφασίζει από μόνη της να δηλώσει πως τα στατιστικά της στοιχεία δεν είναι ακριβή. Πως δεν υπήρχε λόγος κατάρρευσης ή δανεισμού, όπως και δικού σου πολιτικού κόστους σε κάθε εκταμίευση και νέο δανεισμό. Παράλληλα, έτσι για να σε αποτρελάνει, δηλώνει πως η Eurostat, το ΔΝΤ, όλοι οι εγχώριοι και ξένοι θεσμικοί παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Όλα αυτά, με αποδείξεις μίας κυρίας Γεωργαντά, που γνωρίζει καλύτερα από τη Eurοstat τι σημαίνουν οι κανονισμοί της ίδιας της Eurostat για την καταγραφή του ελλείμματος κάθε ευρωπαϊκής χώρας. Μίας κ. Γεωργαντά, που έχει ανακαλύψει ό,τι δεν έχει εντοπίσει όποιος είχε συμφέρον να δει το ευρώ να πέφτει, μέσα από ένα σκάνδαλο αναξιόπιστων στοιχείων.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, η Ελλάδα δηλώνει πως θα διερευνήσει σε βάθος «πως και εάν διογκώθηκαν τα ελλείμματα για να υπάρξουν προσχεδιασμένες πολιτικές αποφάσεις, για να υπάρξει η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο» δια στόματος Υπουργού Επικρατείας. Πρέπει να είναι φοβερή αυτή η κ. Γεωργαντά - να δούμε το βιογραφικό της.

Λέμε η Ελλάδα και όχι η κυβέρνηση, γιατί για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης, έχουμε πλήρη ταύτιση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα στη βάση του αντιμνημονιακού αφηγήματος.

Η δίκη του ευρώ, μέσω greek statistics, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αλλά αυτή η Ελλάδα έρχεται να πάρει τη δόση της από τα δάνεια που της έχεις εξασφαλίσει, με δικό σου ακριβότερο δανεισμό. Τι κάνεις; Τα δίνεις; Σε ποιόν; Στη χώρα που αποφασίζει όχι μόνο να επανέλθει εθελούσια σε θέση ανυποληψίας, αλλά αυτή τη φορά είναι διατεθειμένη να σε πάρει μαζί της, γιατί κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαγκωνίζονται για το ποιός θα πάρει τους περισσότερους Παυλόπουλους και Παπαγγελόπουλος; Τους περισσότερους Καραμανλικούς του εκτροχιασμού;

Στον αντίποδα, αν δεν τα δώσεις, θα σε πουν «τοκογλύφο και εκβιαστή». Τι είχες - τι έχασες θα μου πεις. Και θα έχεις δίκιο.



διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate