23.9.09

"Δεν θα με κάνετε πιρόγα"

Το παλιό ανέκδοτο ξεκινάει με τους συνήθεις 5-6 που πέφτουν με το αεροπλάνο τους στην μέση της ζούγκλας. Τους πάνε στον μάγο όπου η κατανόηση είναι ότι αν ο μάγος δεν καταφέρει να κάνει ότι του ζητήσουν, θα απελευθερωθούν, ειδάλλως θα γίνουν πιρόγες για την φυλή. Ο τελευταίος, βλέποντας τους συνεπιβάτες τους να μετατρέπονται σε βάρκες βουτάει μία πιρούνα κι αρχίζει να τρυπιέται φωνάζοντας "δεν θα με κάνετε πιρόγα".

Κάπως έτσι αισθάνομαι μετά τα δύο debates, ειδικά μετά από αυτό των δύο αρχηγών. Περίμενα να δω τους δύο δυνάμει Πρωθυπουργούς να μιλάνε για την πραγματική ατζέντα όπως έγινε με τους Σεγκολέν - Σαρκοζί. Το περίμενα επειδή δεν είχα καταλάβει πόσο κλειστό ήταν το πλαίσιο του debate κι εδώ πρέπει να συγχαρώ τον κ.Αντώναρο για την προστασία που παρείχε στον αρχηγό του. Υποθέτω ότι θα ήταν "απονενοημένο" από μεριάς του κ.Καραμανλή να βρεθεί σε συνθήκες πραγματικού διαλόγου. Το θρασύ στυλάκι καφενείου και οι αηθείς επιθέσεις τύπου "σας προσκαλώ σε δεύτερο debate" όταν με τα βίας ήρθε στο πρώτο, δεν στέκουν σε συνθήκες ελεύθερου διαλόγου. Ούτε κατηγορίες για αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης που τελικά ήταν η Κοινότητα της Ανθούσας... Ήμαρτον με τη "μάχη των εντυπώσεων".

Εδώ υπάρχει μία ουσία που μας καίει όλους και αφορά το μέλλον και πως θα ξεφύγουμε από την παρούσα κατάσταση.

Σε αυτή την ουσία, σε προεκλογικό επίπεδο, ακούμε δύο προτάσεις: η ΝΔ λέει ότι θα συνεχίσει ως είχε, ενώ το ΠΑΣΟΚ μας δηλώνει ότι η πορεία ήταν λάθος και προτείνει στρατηγικές για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και ως προς αυτό παρουσίασε πρόγραμμα 100 ημερών, 5 νομοσχέδια προς κατάθεση και μακροπρόθεσμη κατεύθυνση για την οικονομία (την πράσινη ανάπτυξη που έχει ήδη ασπαστεί η πλειονότητα του δυτικού κόσμου).

Η κυβέρνηση, άμοιρη ευθυνών γα την τελευταία 6ετία, έχει μπει σε ρόλο αντιπολίτευσης και κριτικάρει τους απέναντι για την βιωσιμότητα των προτάσεων τους, ενώ οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν την αντιπρόταση που δεν υπάρχει - όπως δεν υπήρχε ούτε το 2004, άλλα ούτε και το 2007. Με την σημαία της ηθικής εκλέχθηκαν για να συνεχίσουν την πορεία Σημίτη, χωρίς την διαφθορά. Αποτέλεσμα μετά από 6 χρόνια: η πορεία της χώρας ανεκόπη ενώ η διαφθορά χτύπησε νέα ρεκόρ, σε επίπεδο Υπουργών πλέον.

Είναι παράλογο όλο αυτό κι εγώ προσπαθώ να αποφύγω την πιρούνα...
Ο μόνος τρόπος για να βγάλω συμπέρασμα είναι να κοιτάξω τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και να τις συγκρίνω με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης την 6ετία που πέρασε, αυτήν που προτίθεται να συνεχίσει ο κ.Καραμανλής "πιο αποφασιστικά". Να κοιτάξω τι συνέβη στην δουλειά μου, την αγοραστική μου ικανότητα και την Οικονομία (χαλάζι οι διεθνείς δείκτες), την Υγεία, την Παιδεία ακόμα και στην διάθεση μου. Να κοιτάξω τι έγινε στην Δικαιοσύνη και την κοινωνία.
Μόνο έτσι μπορώ να βγάλω συμπέρασμα.

Και σίγουρα "δεν θα με κάνετε πιρόγα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate