4.9.09

Εκλογές 2009

Αναδημοσίευση από το Νέο Blog


Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα της πολιτικής ευνοεί την συντήρηση. Ένα παράδειγμα: «Ο Τζον Κέρι ήξερε πόσο σύνθετη είναι η πολιτική. Και φυσικά κατηγορήθηκε γι' αυτό. Εμφανιζόταν χωρίς σταθερή άποψη, αλλά εκείνος στην πραγματικότητα είχε σύνθετη άποψη που φυσικά δεν χωρούσε στα καλούπια των media. Είχε, όμως, απέναντί του ένα άνθρωπο που έλεγε το απλοϊκό, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό στο μέσο ψηφοφόρο: "όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας". Τι θα μπορούσε να απαντήσει ο κ. Κέρι σ' αυτό χωρίς να φανεί υποχωρητικός; "Ναι, όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας, με την προϋπόθεση ότι ο ΟΗΕ θα πράξει το Α' και η Ευρώπη θα μας στηρίξει στο Β', ενώ οι διεθνείς συνθήκες... κ.λ.π."; Μέχρι να το εξηγήσει, χάθηκαν οι πέντε εκλέκτορες της Νεμπράσκα...»

Η ορθότητα του ανωτέρω αποσπάσματος, δεν αναιρεί την ανάγκη για συγκεκριμένα ή όχι τόσο συγκεκριμένα αιτήματα από μεριάς των πολιτών.
Η προσπάθεια είναι να τεθούν ερωτήματα ή παράμετροι ενόψει των ερχόμενων εθνικών εκλογών, υπό την μορφή σχολίων (ή άρθρων), προς τους υποψήφιους βουλευτές.

Είναι πολύ δύσκολο να πεις "τι θες"... κι εκεί είναι το ζητούμενο. Όλοι μας κράζουμε τον στόχο της επιλογής μας, αλλά κανείς δεν προτείνει.

Υ.Γ.: Είμαι αβέβαιος και για τον τρόπο που θα τεθούν αυτά τα ερωτήματα, όπως και για τα πρόσωπα. Θα εξαρτηθεί υποθέτω και από το υλικό που θα συγκεντρωθεί. Ανοιχτός σε προτάσεις ή συνδιαχείριση αυτής της προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate