29.4.12

Εκλογές είναι, θα περάσουν


Εκλογές είναι, θα περάσουν
Ο (αντι)μνημονιακός λαϊκισμός του τελευταίου 18μηνου, οι κραυγές ηλιθίων από κάθε μέσο (υπέρ ή κατά των προτάσεων που έπεφταν στο τραπέζι), και ο φόβος που δημιουργήθηκε στον κόσμο προς όφελος λίγων, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα που μόνο λύσεις δεν θα φέρει. Συνεχίζουμε να ταυτίζουμε την σοβαρότητα μίας κατάστασης με το συναίσθημα του τρόμου, ενώ αυτό που απαιτείται είναι νηφαλιότητα.
Βλέπω φίλους να κατηγορούνται για “συμμετοχή σε συμμορία”, επειδή επέλεξαν να συστρατευθούν με κόμματα εξουσίας. Βλέπω άλλους να προετοιμάζουν επιθέσεις προς “τους μικρούς που κοστίζουν” ψηφαλάκια. Βλέπω ακραίους, να απειλούν μία ολόκληρη κοινωνία στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, να απειλούν ότι αν η κυβερνητική λύση δεν τους περιλαμβάνει, θα διαλύσουν τη χώρα.
Έσκασε η φούσκα με μιας. Για την ακρίβεια, έσκασαν όλες οι φούσκες μαζί. Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να κοιτάξουμε τον διπλανό με το ερώτημα αν φταίει εκείνος. Ακόμα χειρότερο, αν μαζευτούμε σε ομάδες και αναζητήσουμε την αιτία “στους απέναντι”. 
Ψυχραιμία. Δεν θα πάμε πουθενά έτσι. Είναι στιγμές για ενδοσκόπηση, με το ένα μάτι να δούμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας μας ατομικά, και με το άλλο να δούμε που θα πάμε σαν σύνολο.
Η προσωρινή έλλειψη προοπτικής για την χώρα γενικά και για τον καθένα μας ατομικά, είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Μπορούμε να το διαλύσουμε, ή μπορούμε να το φτιάξουμε από την αρχή. Στο χέρι μας είναι. Και μέρος αυτής της διαδικασίας θα είναι και το “βόλι” στις κάλπες της 6ης Μαΐου. Μέρος της! Απλά.
Καταλαβαίνω ότι το να γράφεις ένα κείμενο εναντίον της πόλωσης τέτοιες μέρες είναι το Α και το Ω της λάθος τακτικής για ένα υποψήφιο. Ποσώς με ενδιαφέρει. Η πόλωση είναι για τα βόδια και βοηθάει μόνο τσοπαναρέους. Λύσεις είπαμε να βρούμε - όχι να σκοτωθούμε μεταξύ μας. 
Ψυχραιμία, λοιπόν. Εκλογές είναι, θα περάσουν. 
Ψηφίστε ενσυνείδητα, και πάμε παρακάτω.
Τίποτα δεν τελειώνει εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate