16.3.15

Φονικό στο Μέγα Αρσενικό


Όλοι έχουμε κάποιον που δεν πάμε. Μερικοί το επεκτείνουν και φτάνουν να μη γουστάρουν “κάποιους”, ξεκινώντας από τους Γαύρους και φτάνοντας στους μαύρους ή τους gay, ή ό,τι του τη δίνει του καθενός. Μερικοί αποφασίζουν πως έχουν το δικαίωμα να κάνουν κάτι για αυτή τους την επιλογή. Από το προφορικό σχόλιο μέχρι τη φυσική βία. Ποιός βάζει τα όρια αν όχι ο νόμος, η κοινωνία και οι διαμορφωτές της, από τους πολιτικούς μέχρι την τηλεόραση (ψυχαγωγία περισσότερο από την ενημέρωση) και τα λοιπά Μέσα;

Κανείς δεν τόλμησε να εμφανίσει ποτέ τον Κώστα Καραμανλή ως ζιγκολό στο πλαίσιο κάποιας σάτιρας, αλλά κανείς δεν βρήκε το λόγο να μην το κάνει με δύο βουλευτίνες για να καυτηριάσουν την έντονη αντίδραση τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Πόρνες της πίστας οι εκλεγμένες, με ζαρτιέρες, γιατί πήγαν αντίθετα στην κείμενη στάση της “πυγμής του σερνικού”, του Αντωνάκη. Έτσι τις τίμησε εφημερίδα και γελοιογράφος της κεντροαριστεράς και της προόδου - δεν ήταν σε έντυπο της ΧΑ.

“Εικοσιπεντάρα κοπέλα έχεις;” ρωτάει η διαφήμιση στο ραδιόφωνο μέσα σε μία λίστα “εικοσιπεντάρικων” αντικειμένων (τηλεοράσεις κλπ). Θα γελάγαμε με τον ίδιο τρόπο αν ήταν για εικοσιπεντάρη; Με βεβαιότητα όχι. Ο ισχυρός και πάλι θα ήταν το αρσενικό, γιατί αυτό είναι το χρώμα που έχει αποφασίσει να προσδώσει η κοινωνία σε οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση. Το σερνικό από πάνω.

Το σερνικό που πάει γήπεδο και βρίζει, παίζει μάπες, ρίχνει Παναγίες, εκτοξεύει μπουκαλάκια νερό ή και κροτίδες στον αντίπαλο, ενώ με γουρλωμένο μάτι απειλεί διαρκώς “να γαμήσει” όποιον έχει απέναντι κάθε φορά. Αυτό το σερνικό, οργανώνεται και σε συμμορίες, είτε πρόκειται για μπάλα, είτε για σεξουαλική βία, είτε για πολιτική και ρατσιστική.

Οι οικογένειες, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι χώροι εργασίας και τελικά η ίδια μας η βουλή έχουν πλήρη ανοχή στο φαινόμενο του Μέγα Αρσενικού. Αν όχι καμάρι. Για το γομάρι. Η απόλυτη υποκρισία έρχεται από μερικούς αντρουά δημοσιογράφους, της κυρίαρχης ζώνης, αυτούς που κάθε μέρα - όλη μέρα - τρέφουν το τέρας με τα σχόλια τους να δηλώνουν τώρα “συγκλονισμένοι από το δράμα”. Και από αύριο πίσω στα γνώριμα νερά τους. Είναι τόσο συγκλονισμένοι που δεν θα καταφέρουν να αποκαλύψουν το όνομα του βουλευτή που εμπλέκεται· τόσο συγκλονισμένοι - ούτε τη δουλειά τους δεν μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι. Ένας Κρητικός βουλευτής να συγκαλύπτει πράξεις βίας; Ανήκουστο… Δεν έχει ξαναγίνει…

Η ουτοπία στον τόπο του Μέγα Αρσενικού θα ζητούσε ισότητα. Απάλειψη της διαφοράς και της διαφορετικότητας ως ζήτημα, γιατί κανείς δεν θα ασχολιόταν έτσι με τον διπλανό του. Ο ρεαλισμός ζητάει κάτι άλλο, για να γίνει μία αρχή: κοντά τα χέρια, κοντές οι γλώσσες, κοντές οι ματιές. Μέχρι να γίνουμε άνθρωποι ξανά. Μηδενική ανοχή, καθημερινά. 

Το σημερινό δικό σου γελάκι, είναι το αυριανό ΟΚ της μανούλας στον κανακάρη της να πάει να σπάσει το κεφάλι αυτής που τον απέρριψε και να στείλει τον Βαγγέλη που του έκατσε στραβά στο χαντάκι· αυτόχειρα ή μη, το ίδιο είναι. Το Βαγγέλη που ήταν εύκολος στόχος. Τέτοια κατορθώματα τα γουρούνια στο Μέγα Αρσενικό και όσοι τα εξέθρεψαν - οι οικογένειες, τα σχολεία, οι φίλοι τους κι ο περίγυρος μας. 
________

Κλείνοντας αυτές τις γραμμές μαθαίνω πως η ‪#‎πρώτηΦοράΑριστερά‬ ετοιμάζει "κλαρίνα" στην πλατεία Συντάγματος για να τονώσει το Εθνικό Φρόνημα μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Θα μοιράσουν σημαιάκια στον κόσμο που φέτος "θα προσκληθεί εν είδει διαδήλωσης για το Εθνικό Φρόνημα και την Εθνική Ανεξαρτησία" και θα βάλουν τις μπάντες των τριών σωμάτων στρατού να παίξει κλαρίνα, ενώ θα έχουν μεταφέρει Βρακοφόρους και λοιπούς για να σύρουν το χορό. Κι εις ανώτερα... ‪#‎δενΥπάρχειΕλπίς‬


_____________

Περισσότερα για το τι απετέλεσε "Εθνικό Φρόνημα" στο πρόσφατο παρελθόν, εδώ:
Πολίτης: Η δημοκρατία έχει αδιέξοδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate