18.3.15

Πρώτη φορά αριστερά



Καταρχάς να πούμε ότι δεν είναι “πρώτη φορά αριστερά” σε ό,τι αφορά τα 48άρια και 44άρια που κατά καιρούς ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Δεύτερο και κυριότερο, μόνο αριστερά δεν είστε κ. Τσίπρα. Όπως δεν ήταν αριστερά κανένα σοβιετικό απολυταρχικό καθεστώς που έβαλε την ‘ιδεολογία’ των μελών του κόμματος πάνω από το καλό και την ευημερία των πολιτών της χώρας. Για την ώρα το μόνο που δείχνετε να σας ενδιαφέρει είναι ο εγωισμός σας - μη και φανεί η γύμνια σας σε κάποια οπισθοχώρηση.



Σας παρακολουθούμε, άναυδοι, να μην έχετε παρουσιάσει ένα πινακάκι με τους βασικούς αριθμούς του σχεδίου σας δύο μήνες μετά την εκλογή σας, με τα ταμειακά υπόλοιπα εξαντλημένα. Θαυμάσαμε από την άλλη τις ομολογουμένως πετυχημένες αλλαγές στη διακόσμηση του γραφείου σας, το μαντηλάκι στο πέτο σας αντί γραβάτας στο λαιμό σας και τους εναγκαλισμούς με τον Ιταλό Πρωθυπουργό (για όσο αυτοί κράτησαν, γιατί απ’ όσο φαίνεται τελείωσαν και αυτοί). Όπως θαυμάσαμε και τον Υπουργό των Οικονομικών σας· ξανά και ξανά και ξανά και ξανα... ατελείωτες οι ευκαιρίες, οι δηλωσεις, οι διαψεύσεις, οι φωτογραφήσεις, τα σπίτια στην Αθήνα και την Αίγινα, η αγάπη, τα κωλοδάχτυλα... οι Beatles. Ένας ξυρισμένος χίπης που παλεύει για την αγάπη και τον έρωτα. Ανείπωτη η συγκίνηση.

Σας παρακολουθούμε έντρομοι πια κ. Πρωθυπουργέ, εσάς, τον συμπαθή 'θείο' στο υπουργείο Επικρατείας με τις ακατάληπτες ιδέες που απορρίπτουν την άλγεβρα, την αυτονομημένη της Βουλής με τις Επιτροπάρες της, τον καραμαλικό κλαίοντα Νέρωνα του δημοσίου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον εκδότη που έκανε lifestyle τη Χρυσή Αυγή “αθωωμένο” (παρά το ενάμιση εκατομύριο πρόστιμο; #wtf), τον “τρενάκια” υπ. Αμύνης με τα κλαρίνα και την Περιφερειάρχη του, τον καθηγητή και υπουργό ΠΡΟΠΟ που θεωρεί δημοκρατικό δικαίωμα την καταστροφή της Νομικής και την ανακατασκευή της από τα χρήματα του φορολογουμένου που έφτυσε αίμα για να τα κάνει ξανά και ξανά - σας παρακολουθούμε έντρομοι και γεμάτοι απορία. 

Αν έχετε σχέδιο, κρίνοντας από τις κινήσεις σας, δεν μπορεί να είναι παρά η απομόνωση της χώρας και η μετατροπή της σε κάτι σαν την Αλβανία τα χρόνια του Χότζα. Αν δεν έχετε σχέδιο και απλά κρύβεστε σαν μωρά πίσω από το δάχτυλο σας για να μην φάτε την ξεφτίλα του αδιάβαστου, του κωλοτούμπα, ή γουοτέβα, πάλι θα μας οδηγήσετε σε καθεστώς Αλβανίας του Χότζα. Όλη η Ευρωζώνη είναι πλέον στραμένη εναντίον μας και το αυτό ισχύει και για το σύνολο της Ένωσης. Μέχρι και ο Μοσχοβισί απηύδησε και κατακεραύνωσε. Μέχρι και η Ουάσινγκτον που με τόση συμπάθεια σας υποδέχτηκε, για να μην πούμε για το ΔΝΤ που ήταν ο μόνος σύμμαχος σας στη συζήτηση για το χρέος και μόνο που δεν μας διαολόστειλε χθες.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχει κι ο Πάνος ο Καμμένος για να δώσει την αρμόζουσα νότα και μουσική υπόκρουση στο βάλτο: σημαιάκια στο πόπολο και τσάμικα από τις μπάντες του στρατού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. 

Τόση χούντα (με την έννοια της διεθνούς απομόνωσης και εθνοπατριωτικής αφήγησης για να την καλύψει) πρώτη φορά θα τη δούμε μετά τη μεταπολίτευση. Το γεγονός της “αριστερής” προέλευσης, δεδομένης της καταστροφής που θα φέρει για τους πολλούς, είναι απλή πολιτική ειρωνεία. Ας είναι καλά οι λίγοι... κ. Πρωθυπουργέ. 

Παραδώσατε(;).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate