21.9.14

Τα αντράκια


Τα αντράκια ‘ζητάνε τα ρέστα’ αν στραβοκοιτάξεις τη συνοδό τους. Τα αντράκια κερνάνε ποτάκι την άγνωστη. Τα αντράκια συζητούν τις βαρύνουσες δηλώσεις των μεγάλων πολιτειακών μας ταγών: “Χατζηνικολάου ή Μεϊμαράκης - ποιός την έχει καλύτερη”; Τα αντράκια είδαν πυγμή στην ΕΡΤ. Τα αντράκια ρωτάνε “τι έκανε” αν ακούσουν για ‘σκαμπίλι’ (το χαστούκι στο πρόσωπο, ως ηθικός εξευτελισμός, έχει το δικό του όνομα και απευθύνεται σε γυναίκες και γυναικάκια - ποτέ σε άντρες)· το γνωστό “τον πλάκωσα στα σκαμπίλια” είναι το δικό μας “I made him my bitch”. Τα αντράκια κάνουν μόκο αν ακούσουν ή δουν αστυνομικό δελτίο για σκαμπίλια - από σεβασμό στον άντρα που τα μοίρασε.

Τα αντράκια ασχολούνται επισταμένως με όσες αρνούνται το στηθόδεσμο, αρχικά σε νεαρή ηλικία κατ’ιδίαν, και αργότερα ακόμα και μέσω εφημερίδων στο πλαίσιο του ‘κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ’ και των σοβαρότατων κρίσεων τους για τα βαριά προβλήματα του τόπου. Τα αντράκια αξιολογούν το κοινοβουλευτικό έργο των πολιτικών του άλλου φύλου αναλόγως μεγέθους αυτού του στηθόδεσμου και εκλαμβάνουν την αφαίρεσή του εκτός κρεβατοκάμαρας ως έλλειψη σεβασμού στο δύσκολο έργο τους.

Τα αντράκια την έχουν εξ ορισμού μεγάλη, την περηφάνια για τον τόπο και τη σημαία. Και την Παναγιά. Μετά έρχονται εκείνοι στην ιεραρχία, και μετά ακολουθούν οι άλλοι που τυγχάνει να είναι άλλες - μεταξύ ανδρών ισότης. Οι ‘πουσταράδες’ που ζητάνε και στέφανα δεν μετράνε - μην επαναλαμβανόμαστε. Τα αντράκια γεννιόνται πυγμαλίωνες - μην τους ζορίσεις στο συγκεκριμένο γιατί θα μπλέξεις: ό,τι είσαι κι ό,τι έγινες το χρωστάς με κάποιο τρόπο σε εκείνους ή σε κάποιον που εκείνοι αναγνωρίζουν ως ανώτερη δύναμη και άρα ο σεβασμός σε κάποιον μεγάλα άντρα εξυπακούεται. Μία συμβουλή: ειδικά αν πολιτεύεστε, ακόμα κι αν δεν χρωστάτε φροντίστε να δείξετε πως χρωστάτε - λίγο σέβας δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Πώς φιλάμε το χέρι του δέσποτα; Κάπως έτσι στο κοινοβουλευτικό.

Βλέπεις αν ένας άντρας την πει σε δημοσιογράφο είναι fair play, και εν πάση περιπτώσει ‘άντρες είναι - θα τα βρουν’. Ή αν βρεθεί σύζυγος παραιτημένου(wtf) ακροδεξιού (δλδ άντρακλα) εντός της κυβέρνησης κάνουμε μόκο, πόσω μάλλον αν βρεθεί ο γιος του (εκκολαπτόμενος άντρακλας) στα σώματα ασφαλείας από το παράθυρο. Αν έχει τραμπουκίσει και εντός κοινοβουλίου προσκυνάμε. Πόσο άντρας - ‘καρδούλες’. Όπως κάνουμε επίσης μόκο αν διοριστεί εντεταλμένος σύμβουλος πρώην υπουργός με αποδεδειγμένη συμμετοχή στην καταστροφή της χώρας, και μάλιστα στον ίδιο τομέα στον οποίο 'μεγαλούργησε' στο πρόσφατο παρελθόν. Πλαστό πτυχίο του παντελώς άγνωστου κυρίου της κυρίας που μας έχει ταράξει με τα ‘δικαιώματα’ και άλλα τέτοια γυναικωτά μη δούμε μόνο, ειδικά αν εμπλέκεται κυβερνητικό αφήγημα, γιατί παίρνουμε ανάποδες. Ακόμα κι αν η διαφοροποίηση της έχει φτάσει μέχρι διαζυγίου.

Μάθετε τη θέση σας και όλα θα πάνε καλά. Έχουμε κάμποσα αντράκια στη δημόσια σφαίρα, και είναι εξοπλισμένα με ό,τι χρειάζεται ο τόπος για να ξεκολλήσει από το βούρκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate