28.1.10

Και αναρωτιούνται γιατί κλείνουν


Σήμερα την πάτησα - big time.

Διάβασα στην Ελευθεροτυπία, στο άρθρο του Τετράδη, με τίτλο:

"Να πάει φυλακή ο υπάλληλος του Γενικού Χημείου, που του κόπηκε κατά 10% το επίδομα χθες και θα κρύψει το νοίκι που παίρνει, ή να πάει φυλακή ο υπουργός των Οικονομικών, που υπέγραψε το βράδυ της Δευτέρας την περικοπή των επιδομάτων όλων των υπαλλήλων, εκτός των βουλευτών και των εργαζομένων στη Βουλή;!"

Και το έχαψα, θεωρώντας ότι διαβάζω ενυπόγραφο άρθρο στην εφημερίδα των Συντακτών.

Λάθος μου.

Από το ΥπΟικ (συνέντευξη Σαχινίδη εχθές το πρωί):

Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: "Η πολιτική που έχουμε ανακοινώσει είναι πάρα πολύ ξεκάθαρη. Είπε και ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο, ότι η χώρα διαθέτει έναν συγκεκριμένο πόσο για την καταβολή επιδομάτων . Περίπου σας λέω εγώ, είναι της τάξεως των 5-6 δισ. Αυτά λοιπόν θα τα μειώσουμε κατά 10%. Δε διευκρινίσαμε, πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η περικοπή γιατί θέλουμε να προλάβουμε να μη γίνει κατά έναν τρόπο που πραγματικά θα δημιουργήσει προβλήματα, καθώς μέσα στο δημόσιο υπάρχουν και άτομα που έχουν πάρα πολύ χαμηλή αμοιβή. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, όλοι όσοι επικαλούνται αριθμούς και λένε ότι θα μειωθεί ο μισθός μας κατά το άλφα ή βήτα ποσό, δεν ξέρω πώς ακριβώς έχουν βγάλει αυτά τα μεγέθη, αλλά σίγουρα δεν προκύπτουν από κάποια επεξεργασία. Ας δούμε πρώτα ποια θα είναι η εισοδηματική πολιτική, την οποία θα παρουσιάσουμε και μέσα στην οποία θα ενσωματώνεται, βέβαια, και η πρόβλεψη, για το πώς ακριβώς θα προχωρήσουμε στην υλοποίησή της ανακοίνωσής μας για περικοπή του κονδυλίου των επιδομάτων κατά 10% να καθορίσουν τη στάση τους."


Πάλι καλά που δεν πάει κανείς μέσα για δημοσίευση ψευδών ειδήσεων κ.Τετράδη.
Μόνο μην μας ζητήσουν δάκρυα, όταν ακολουθήσουν την πορεία άλλων εφημερίδων.

Υ.Γ.:
RT @kapsali: @asteris τη Δευτέρα ο Υπουργός υπέγραψε απόφαση αποθεματικού 10% - μείωση των πιστώσεων του προϋπολογισμού όλων των Υπουργείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate